reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Vernita ja tez juz widzialam w oknach pierwsze choinki, anglicy sa niesamowici, ja jeszcze nie mam choinki ale powiem Ci, ze jak bym miala to tez bym juz chyba stroila hehe:D

Sandra tak jak pisalam wczesniej, nie wiemy czy nasze dzieci beda alergikami i jak beda reagowaly nawet na najlepsze kosmetyki, chusteczki itp. Najlepiej kup male opakowania kosmetykow jak i chusteczek. Jesli maluch bedzie mial alergie albo bedzie mial podrazniona skore zmienisz i nie bedzie ci szkoda oddac np 4 paczek chusteczek pampers, ktore kupilas wczesniej na promocj bo maluchowi nie przypasowalyi:)

reklama
Ufff...padnięta jestem, znajomi troche posiedzieli i nawet już nie chce mi się sprzątać (myć naczyń) zostawię to na jutro. M. poszedł usypiac małego i słysze że razem zasnęli... ;-)

Jeśli chodzi o chusteczki ja od początku stosowałam pampers, a już gdzieś po roczku czy dalej to testowałam różne i niektóre mi nie podpasowały np ze względu na zapach, po prostu mi śmierdziały jakimś mydłem, inne były za suche to nawilżałam je wodą itp więc każdy musi sobie wypróbować co mu (i dziecku) podejdzie :-) W szpitalu po porodzie położna bardzo chwaliła chusteczki Bambino i że dla noworodka są bardzo dobre.

A wiecie, rozmawiałam z moim ginem o cesarce (bo jak pamiętacie mam uraz do porodu sn po tym co przeszłam:baffled:), dał mi oczywiście wykład że sn jest lepsze i że dużo robi psychika, ale jak wysłuchał dlaczego mam taaaki lęk to powiedział, że nie mówi "nie" i że to przemyśli :-) i stwierdził mówiąc do pielęgniarki, że mój poród nie był naturalny tylko siłowy przez doktorkę i że zamiast pomóc to mnie skrzywdzili i dlatego mam taki uraz jak dziecko, które zrazi się do szpitali i później jako dorosły boi się strzykawki. Zobaczymy co z tego wyjdzie...;-)

Gabi to tak jak u mnie z porodem. Wszystko pięknie a nagle zatrzymanie akcjininja sobie odplywam a położna krzyczy ze dziecko się udusi ale co mam robić jak skurczy zero i medycyna nie pomaga. Wyduslili dziecko po dlugich minutach. Nie chciałabym ryzykować nigdy więcej.
Co do chusteczek to wszystkie dobre oprócz Johnson tymi kurze wycieram. Huggiesy strasznie sie drą jak papier przy wyciaganiu. Pampersy białe dobrze makijaż zmywaja itd. Musisz sama zobaczyć w pl kupilam jakieś zielonkawe byly super i nie drogie. Ale nie pamiętam nazwy. Zadne firmowki

Witam się i ja o poranku. M poszedł do pracy a ja już spać nie mogę...Śniadanie zjedzone i sobie leżę. Ale dzień będzie dłuuuugi...ciekawe czym go sobie zajmę? Na pewno obiadowo - dziś placki ziemniaczane. Do tego wizyta u koleżanki na kawce z okazji jej wczorajszych urodzin i do mamy na ciacho z okazji jej dzisiejszych imienin :-) A później M w domku i trzeba jakiś miły wieczór zorganizować ;-)

Placki ziemniaczane, ciacho...uuuu...zazdroszczę :-:)-:)-:)-(
Witam się z rana. Maja już w szkole, mąż się plącze, a ja zaraz biorę się za przerób jabłek. Ale najpierw kawka :-) nawet już mi smakuje gorzka :-)

Miłego dzionka

Placki ziemniaczane pycha ja mam dziś żurek ;-)
Ja próbuje się zabrać do roboty bo mam masę prasowania ale po śniadadmiu czuje mega ucisk na żołądku chyba nigdy nie miałam takich problemów żołądkowych jak teraz

Witam a ja znowu leże :no: Wczoraj troche przeforsowałam brzuchas bo robiliśmy ciasteczka z moim, i dzisiaj jak już wstałam to od razu go poczułam, trudno. Wieczorem wpadają znajomi, nawet pewnie sernika na zimno nie zrobie, lipa :-(
DSC_0242.jpg
Do świąt sie nie ostaną, bo maksymalnie 7dni w puszce można trzymać ale przynajmniej wiem że mój piec da rade coś takiego upiec :-D

Załączniki

• DSC_0242.jpg
    DSC_0242.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 44
reklama
verita - to miałyśmy bardzo podobny przypadek, do mnie też krzyczała bym parła, bo mały się udusi, a jak miałam to zrobić jak skurczy nie było i przez bardzo długi czas był wypychany :baffled:
aniania - ja też zaczynam mieć problemy ze spaniem, dzisiaj w nocy myślałam że mnie trafi, nie spałam prawie 3 godz:zawstydzona/y: Mały zaczął fikać a mi zaczęło w brzuchu burczeć, ale leń zwyciężył i wytrzymałam do rana...
marta - tymi plackami to dowaliłaś!!! takiego smaka z rana robić oj....i jeszcze ciasto :-p
magdzik - ja tez zaraz zabieram się za żurek na obiad :-)
myg - odpoczywaj i nie przesadzaj z robotą!!! ale te ciasteczka to wyglądają mega smakowicie, nie dziwie się że raczej nie wytrzymają do świąt...sama bym zjadała ;-)

Do góry