reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Tez slyszalam, ze miesko renifera jest przepyszne, takie delikatne o charakterystycznym smaku:tak:
wlasnie bylam na spacerze bo piekna jesienna pogoda, liscie kolorowe i slonko swieci:)
Pranie wtawilam i juz mam wolne. Maz pojechal w delegacje i bedzie dopiero we czwartek:-( nie lubie jak wyjezdza bo mam schizy wieczorem, ze ktos sie wlamie:-(na szczescie mam alarm w domu i w sumie nie powinnam sie obawiac ale taka juz moja natura

:)Magdzik20 dokladnie, jest bardzo delikatne i smaczne. Tutaj w Finlandii w kazdym sklepie mozna kupic mieso renifera jak ogolnie w Skandynawii:) Renifery sa hodowane, jak np swinki czy krowki... Pierwszy raz jadlam w restauracji, ale chyba dopiero po roku od zamieszkania tu zdecydowalam sie kupic aby przyrzadzic samemu:) Tutaj mozna kupic mieso renifera, wedliny z renifera a nawet mieso mielone z renifera:) Ludzie lubia tez suszone mieso, cos na ksztalt chipsow ...Ale mi taki rodzaj nie smakuje...
Magdzik20 w Szwecji za to bardzo popularne jest mieso rakow:) Choc ja ogolnie za owocami morza i pochodnymi nie przepadam, za to moj maz uwielbia... Poczawszy od krewetek po osmiornice... :) I w sumie gotowac umiem owoce morza, ale nie jem ich ze smakiem:)

koniny chyba tez bym nie tknela... krolika nawet nie chcialam nigdy sprobowac, choc w moim domu podawano... ale jakos tak kroliczki sa slodkie....:)ze nie moge ich zjesc

Ależ Was wzięło na pogaduchy o jedzeniu :-) Ja nie jem mięsa poza drobiem :-(no taką mnie zrobili i już. Nigdy nie jadłam i pewnie już nie będę. Miałam nadzieję, że w ciąży będę miała taką chcicę na mięso, że nic mnie ruszy. Niestety, przy Mai przez całe 9 miesięcy nawet wędliny drobiowej nie wzięłam do gęby, że o jakiejś tam piersi czy udzie kuraka nie wspomnę. Teraz przynajmniej mam ochotę na wędlinę drobiową, no i jem pierś z kurczaka albo indyka.
U mnie dziś naleśniki - dla mnie z warzywami i piersią z kurczaka, dla męża i Mai z białym serem na słodko.
Jabłuszka częściowo przerobione, jutro ciąg dalszy :-)
A teraz odpoczynek

a ja tam lubie jesc i jadlam duzo ale renifera jeszcze nie, jedno co mi nie smakuje to slimaki i osmiornice w sosie pomidorowym , smarzone bardzo dobre. mamy znajomych w norwegii to chyba w koncu tam polecimy wtedy poszukam takiego specyfiku :tak:

Ale tu jedzeniowo się zrobiło :-) Ja wtrąbiłam miche żurku i już chyba do wieczora nic nie zmieszcze choć mam w planie robic racuchy dla syncia więc pewnie się skuszę ;-)

Wczoraj gin dał mi fajną stronę, wklejam linka Dzieci są ważne - pierwszy w Polsce serwis eko-parentingowy i faktycznie jest tu dużo ciekawych artykułów, może któraś sobie poczyta z nudów.

reklama
Witajcie ;-)

Czytam o tym mięsku z renifera z chęcią bym spróbowała, ale podobnie jak Verita nie sądziłam że renifera się je;-) Ja ostatnim razem w pracy jadłam gulasz z mięsa jelenia ;-) i musze powiedziec że bardzo dobre,
Verita ja lubię wszystko co związane z sushi oprócz ośmiornicy i ośmiorniczek baby i to właśnie w sosie pomidorowym! :cool2:

Byłam dzisiaj na wizycie, ale opisze na odpowiednim wątku ;-)

Sandra no w pól litrze wody Ci rozrobili glukoze...

Do góry