reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
sylwia78 a jakich cwiczen lekarz Twój zabrania???kurcze ja tylko spacery uskuteczniam, ale obawiam się,ze może tez nie powinnam :no:.

Sylwia78 wszystkiego naj dla syneczka :-)
Myg już Ci podaję linki do ćwiczeń, które znalazłam na yt Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.1 - YouTube Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.2 - YouTube
Szczerze powiem, że niby nic, a po takim czasie bez ćwiczeń jednak się upociłam ;-)

Ja zawsze ćwiczyłam przed ciążą. Potem te pierwsze trzy miesiące wiedziałam, że nie wolno i trzeba uważać to odpoczywałam i tak mi to weszło w nawyk, że widać kiedy się dopiero zabrałam ;) Ale ogólnie nie jest to jakieś mocno wyczerpujące tylko trzeba się przyzwyczaić :)

A po porodzie już mężowi zapowiedziałam, że dwa wieczory w tygodniu zostaje z małym a ja na siłkę biegnę ;-)

W ogóle to nie kupiłam tych chipsów, bo do sklepu nie trafiłam :) Ale, że dopiero po obiedzie jesteśmy w sumie to może i dobrze. Teraz uciekam leżeć z mężusiem :) Miłego wieczoru i słodkich snów :-)

Ooo marta super to razem z tym filmem będę ćwiczyć :tak:
Ja tam czasami jak mnie najdzie to poćwicze bo na basen nie ma się ze mną kto ruszyć na spacer też ehhh
to chociaż się z piłką pobawie :-D

Sylwia Wszystkiego Naj dla synka! ;-)
Kasoku oj współczuje zaparć ja mam niestety odwrotny problem i też nic nie pomaga :-( co do snów to wiem że nie ma co się nakręcać ale dwa tyg przed śmiercią teścia śniła mi sie jego śmierć a kiedy załatwialiśmy akt zgonu powiedziałam do męża że dopiero by była akcja jakby wujek jeszcze umarł a po 15 min dostałam tel od mamy że wujek nie żyje czasami to sama siebie się boje ale już koniec tych moich smetów ;-)
co do ćwiczeń ja dużo jezdziłam na rowerze przestałam w 3 msc jak kosmowka zaczeła się odklejać teraz spaceruje i chciałabyd sobie kupić taką piłke do ćwiczeń ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie bo na basen też miałam chodzić
w ogóle znowu jakaś infekcja mi się przyplątała 3 tyg spokoju i tak w kółko na szczęście jutro mam wizyte u gina może coś poradzi
lece coś zjesć bo ktoś się wierci więc pewnie ten mały ktoś i głodny a potem jak mi sił starczy to pazury umaluje
miłej nocy laski ;-)

ps miałam się spytać bierzecie wit D ?

fajne te ćwiczenia ale niektórych bym się bala wykonywać jak np. te lekkie przysiady i równoczesne ruszanie miednica, bałabym się o szyjke, przecież takie parcie i ciśnienie jest na nia jak się robi polprzysiady, alew niektóre wdrożę wiec dzięki za linka .

Hej Mamusie

Przekazuję informację i serdecznie zapraszam na krakowską edycję MIĘDZYNARODOWEGO TYGODNIA BLISKOŚCI, który już tuż tuż - od 7 do 12 października. Będą warsztaty chustowe, profilaktyka zadławień, warsztaty psychologiczne, slajdowiska, wykłady, baby-joga i wiele wiele innych - I WSZYSTKIE BEZPŁATNE!

szczegóły znajdziecie tu:
Międzynarodowy Tydzień Bliskości 2013

lub tu:
https://www.facebook.com/events/1419925691560010/?ref_newsfeed_story_type=regular

Naprawdę warto skorzystać!! Tegoroczne hasło - DAJ SIĘ PONIEŚĆ! :-)

Zobacz załącznik 584572

Magdzik Niestety infekcje w ciązy to normalka, ale z tego co słyszałam to są kobiety które nie przebyły infekcji, A co do witaminy D to ja mam w witaminach D3 która podobno jest ważna...

Mówiłam swojej gin o tym że znowu mam tak że nie chce mi się jeść, a to podobno jest normalne w II trymestrze tak jak senność, czy zmęczenie w ciągu dnia...

reklama
jeju jakie sny smieszne i straszne macie:) mi sie ostatnio snilo, ze jestem w ciazy i poszlam na impreze i sie upilam i jak juz bylam pijana to przypomnialo mi sie, ze jestem w ciazy. no i z tym brzuchem poszlam na dyskoteke i przy wejsciu taka pijana mowie zeby mnie przepuscili bo przeciez jestem w ciazy:)

sylwia9 a ile masz kg na plusie? ja w ciazy odpukac zadnych infekcji nie mialam:)

sylwia78 usciski dla synka!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry