reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Hallo ja dzis jakas nie wyspana ciagle robie sobie krotkie drzemki:-p

co do dentysty to ja tez pojde ,ale dopieor po skonczonym 3 miesiacu , bo wtedy bede mogła sie rusza :-p

urodzinki meza mineły spokojnie posiedziałam z nimi moze z 2h i wrociłam do sypialni , znajoma przywiozła mi knedle z truskawkami i pierogi z jagodami własne roboty:-p ale jeszcze nie probowałam bo nie mam ochoty ;-)

reklama
hej, dzisiaj wstałam z mega energia i jak lezalam na plecach to nie wyczulam małego zgubienia w podbrzuszu, tak jak bym w ogole w ciąży nie była, zero brzuszka, teraz mnie troszkę mdli i czuje niemoc, wiec leze, troszkę się martwię ,ale jutro się wyjasni co z fasolka. Ewanh ja tez zycze ci rodzeństwa dla córeczki, trzymaj się cieplutko, no i witam nowa mamusie.

Ewanh bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że uda Ci się jakoś podnieść po tej stracie i znajdziesz siły by jeszcze zawalczyć o rodzeństwo dla małej. Trzymaj się kochana!

Witam nowe mamusie :-)

U mnie jakoś leci, mdłości momentami odpuszczają, jednak odpoczynek sporo daje, małż ma wolne więc się troszkę mną opiekuje i przede wszystkim odciąża przy dzieciach.
Co do mdłości, o tym zapomniałam napisać ostatnim razem, to właśnie na innym wątku doszłyśmy do wniosku, że mają mocne powiązanie z przyjmowaniem kwasu foliowego, tylko która mamuśka go odstawi wiedząc jak bardzo jest potrzebny dziecku?
A co do smoczków, to moim zdaniem, większość noworodków ma silną potrzebę ssania i nie ma sensu im tego odmawiać, oczywiście wszystko z rozsądkiem, trzeba wyczuć kiedy chodzi o jedzenie, kiedy o coś innego a kiedy faktycznie dziecko potrzebuje possać, a nie wtykać przy każdej okazji by był spokój. Mnie na szczęście jakoś udawało się rozróżniać, nie kojarzę też jakichś problemów z odstawianiem, chyba do półtora roku jakoś wyeliminowałam, nie pamiętam nawet, długo nie mieli, do wad zgryzu to nie doprowadziło, na pewno zakupię takowy już do torby szpitalnej, a czy się przyda to się okaże. Każde dziecko jest inne, każda mama ma swoje racje :-)

Małkus, jak w pracy? Udało się pokonać problem?

to ja jestem chyba wyrodna bo wszystko odstawiłam po 10 dniach brania witamin i mam nadzieje, ze jakos dzidzia się rozwinie bez kwasu foliowego, ja po prostu nie mogę brac zadnych witamin i kwasu, jeszcze przed ciaza jak usilowalam brac to mdliło mnie na całego,

MamaStacha w pracy narazie cisza, jeszcze troche potrwa sprawdzanie komputerów itd. mam chwile wytchnienia :-) mama cichą nadzieję że firma przymróży oczy, zapłaci i da mi spokój :-p

co do kwasu foliowego to ja biorę nie ten zwykły 0,4 mg tylko 5 mg i jakoś specjalnie nie mam mdłości :-D

Witam dziewczyny, ostatnio bardziej Was podczytywałam niż pisałam, a to dlatego bo stresowałam się nadchodzącą wizytą,
ale już jestem po, dzidzia jest zdrowa, ma całe 3 cm!!!, jestem super szczęśiwa. Widziałam główkę, rączki, nóżki i bijące serduszko, kosmos!!!!:-D za dwa tygodnie badania i kolejny podgląd dzidzi :)))

co do kwasu foliowego to tak jak i w pierwszej ciazy tak i teraz brałam 1,5 roku wczesniej przed kazda ciaza i nadal biore;-)

Verita mysle ze nie za szybko sie zapisałas , kuzynka mojego meza miałą teraz w 10 tygodniu wiec to mi sie wydawało za wczas :-p a ja mam w 13

Ostatnia edycja:
reklama
Najnowsze wieści :-D ZNALAZŁAM OBRĄCZKĘ :-):tak: Oczywiście w domu ;-) Przeszukałam na spokojnie...i jeeeeest:-D Ale i tak bardzo Wam dziękuje za miłe słowa, bo wczoraj miałam doła z tego powodu :/

Do góry