reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Witam . U mnie okropna noc. Mała się zbudzila i lazila po łóżku. Zasnąć nie mogła. Potem nad ranem znów pobudka płacz miotanie się i teraz zasnęła. Co za ranek. Dobrze że niczego nie planowałam.
Do tego dzwoni jakaś kuzynka mojego i pyta w spioszkach chodzi twoja mala a ja nie od pil roku co najmniej. A ona a to masz pecha bo ja jej kupiłam. Tylko po co i tak nie założy

Witam się,
na pół żywa, wczoraj miałam jeden z gorszych dni, tak strasznie mi było źle, przeleżałam pół dnia w łóżku, było mi mega niedobrze, miałam zawroty głowy, a już myślałam, że powoli ustępują te niemiłe dolegliwości. Miałam tyle czasu na przemyślenia, że postanowiłam kwas foliowy brać na noc a nie rano, ciekawe czy to coś da.

Magda, super, że obrączkę znalazłaś. Mój M zgubił swoją 2-3 lata temu, teraz mamy 10-tą rocznicę i chciałam mu sprawić ale doszłam do wniosku, że bardziej się ucieszy z tableta :-)

Sylwia, zdrówka dla Szymka.

I znów reszta mi z głowy wyleciała co chciałam napisać . . . Kiepsko z tą moją pamięcią . . .

Dziewczyny sorry, ze tak ni z gruchy ni pietruchy, ale czy podolewa Was podbrzusze? Tzn boli mnie z lewej strony bardzo, bardzo nisko, poniżej jajników. W sumie nie wiem czy to można nazwać bólem, jest to taki jakby ucisk (?) przez 2 sekundy, a póżniej jest ok. Od wczorajszego wieczora tak czuję. Zmartwiłam sie tym bardzo. Wizytę mam za tydzień. Nie chcę panikować. Może to więzadła się rozciągają? Nie wiem :( To moja pierwsza ciąża.

hej dziewczyny,

ale u Was zawrotne tempo! od piątku nie zaglądałam i tyle zaległości:-)

Ewanh - trzymaj się ciepło, jesteś bardzo dzielna! głowa do góry!

dziewczyny te co mają nudności - jeszcze tylko trochę za chwilę ustaną....

ja niestety egzamin oblałam, i jestem taka na siebie wściekła bo 31.07 mam poprawkę, tak się strasznie podłamałam ehhh, mam nadzieję, że poprawię - bo 05.08 chce pojechać z koleżanką pod domek, żeby trochę wypocząć, tym bardziej że mam jeszcze 24 dni urlopu, które muszę wykorzystać....

ja się bardzo cieszę, że nie mam takich dolegliwości, i mogę normalnie funkcjonować... ale nie powiem w upalne dni to mi brakuję szklaneczki zimnego piwa... ale nie ma takiej możliwości:)

dziewczyny życzę poprawy samopoczucia!

Do tego dzwoni jakaś kuzynka mojego i pyta w spioszkach chodzi twoja mala a ja nie od pil roku co najmniej. A ona a to masz pecha bo ja jej kupiłam. Tylko po co i tak nie założy
ja też uwielbiam prezenty ni w 5 ni w 9. Ideałem jest jak ktoś się zapyta co kupić. Ale częściej dzieciaki dostają zabawki które po jednym dniu rozsypują się na mniejsze części i lądują w koszu. Takie chińskie duperelki nie są warte nawet tych 20zł.
ojjj jaka Ci jestem wdzieczna za ten link!!! Siedzę i zapłakuję się z nadmiaru emocji..cudownie opracowany i ta muzyka....
Dziewczyny sorry, ze tak ni z gruchy ni pietruchy, ale czy podolewa Was podbrzusze? Tzn boli mnie z lewej strony bardzo, bardzo nisko, poniżej jajników. W sumie nie wiem czy to można nazwać bólem, jest to taki jakby ucisk (?) przez 2 sekundy, a póżniej jest ok. Od wczorajszego wieczora tak czuję. Zmartwiłam sie tym bardzo. Wizytę mam za tydzień. Nie chcę panikować. Może to więzadła się rozciągają? Nie wiem :( To moja pierwsza ciąża.
Katia wiesz co mnie nauczyły dwie ciąże? Przez całe życie nie miałam tyle przeróżnych bóli brzucha co podczas ciąży. Z tego co pamiętam to powinno Cię martwić skurcze dość często pojawiające się lub jakiś bardzo mocny ból. Ta cała reszta która nie boli a raczej przeszkadza to nie jest groźna. Sama wiesz jak bardzo Cię boli i czy przestaje jak sobie poleżysz czy w każdej pozycji tak samo. Ja w pierwszej ciąży nie mogłam podnieść prawej nogi np. do ubrania się :) Tak mi ciągnęły więzadła przez dwa miesiące :)

aa i jeszcze mam jedną z ciekawostek dla Was :) Chusteczki nawilżane…benzyną?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sylwia dzięki za link :) już namawiałam męża żebyśmy do Rumi skoczyli :-)
a co do tej animacji to wczoraj widziałam..rewelacja! szkoda tylko, że nie ma podpisane który tydzień mniej więcej kiedy ;)

Co do pichcenia to mnie czeka jeszcze 50 kg ogórków do przerobienia w słoiczki i ze 40 kg buraków :-D mąż mi się trafił który tak uwielbia buraki że w zeszłym roku zrobiłam 20 kg to ledwo do zimy starczyło ;-)

małkus o jaaa to też cię czeka niezła robota! Ja jeszcze nic nie kisiłam a to jednak podstawa u nas na zimę. A jak robisz buraczki? Może napiszesz w kulinarnym wątku?

reklama
W zeszłym roku brałam przepis od teściowej a później go zgubiłam, ale znowu wezmę od niej bo były naprawdę bardzo dobre, jak wezmę od niej to wam napiszę w wątku. :-)

a ogórki będę robić konserwowe, kiszone i z kurkumą...te z kurkumą też są rewelacyjne!

Do góry