reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Hallo ja dzis jakas nie wyspana ciagle robie sobie krotkie drzemki:-p

co do dentysty to ja tez pojde ,ale dopieor po skonczonym 3 miesiacu , bo wtedy bede mogła sie rusza :-p

urodzinki meza mineły spokojnie posiedziałam z nimi moze z 2h i wrociłam do sypialni , znajoma przywiozła mi knedle z truskawkami i pierogi z jagodami własne roboty:-p ale jeszcze nie probowałam bo nie mam ochoty ;-)

reklama
hej, dzisiaj wstałam z mega energia i jak lezalam na plecach to nie wyczulam małego zgubienia w podbrzuszu, tak jak bym w ogole w ciąży nie była, zero brzuszka, teraz mnie troszkę mdli i czuje niemoc, wiec leze, troszkę się martwię ,ale jutro się wyjasni co z fasolka. Ewanh ja tez zycze ci rodzeństwa dla córeczki, trzymaj się cieplutko, no i witam nowa mamusie.

Ewanh bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że uda Ci się jakoś podnieść po tej stracie i znajdziesz siły by jeszcze zawalczyć o rodzeństwo dla małej. Trzymaj się kochana!

Witam nowe mamusie :-)

U mnie jakoś leci, mdłości momentami odpuszczają, jednak odpoczynek sporo daje, małż ma wolne więc się troszkę mną opiekuje i przede wszystkim odciąża przy dzieciach.
Co do mdłości, o tym zapomniałam napisać ostatnim razem, to właśnie na innym wątku doszłyśmy do wniosku, że mają mocne powiązanie z przyjmowaniem kwasu foliowego, tylko która mamuśka go odstawi wiedząc jak bardzo jest potrzebny dziecku?
A co do smoczków, to moim zdaniem, większość noworodków ma silną potrzebę ssania i nie ma sensu im tego odmawiać, oczywiście wszystko z rozsądkiem, trzeba wyczuć kiedy chodzi o jedzenie, kiedy o coś innego a kiedy faktycznie dziecko potrzebuje possać, a nie wtykać przy każdej okazji by był spokój. Mnie na szczęście jakoś udawało się rozróżniać, nie kojarzę też jakichś problemów z odstawianiem, chyba do półtora roku jakoś wyeliminowałam, nie pamiętam nawet, długo nie mieli, do wad zgryzu to nie doprowadziło, na pewno zakupię takowy już do torby szpitalnej, a czy się przyda to się okaże. Każde dziecko jest inne, każda mama ma swoje racje :-)

Małkus, jak w pracy? Udało się pokonać problem?

to ja jestem chyba wyrodna bo wszystko odstawiłam po 10 dniach brania witamin i mam nadzieje, ze jakos dzidzia się rozwinie bez kwasu foliowego, ja po prostu nie mogę brac zadnych witamin i kwasu, jeszcze przed ciaza jak usilowalam brac to mdliło mnie na całego,

MamaStacha w pracy narazie cisza, jeszcze troche potrwa sprawdzanie komputerów itd. mam chwile wytchnienia :-) mama cichą nadzieję że firma przymróży oczy, zapłaci i da mi spokój :-p

co do kwasu foliowego to ja biorę nie ten zwykły 0,4 mg tylko 5 mg i jakoś specjalnie nie mam mdłości :-D

Witam dziewczyny, ostatnio bardziej Was podczytywałam niż pisałam, a to dlatego bo stresowałam się nadchodzącą wizytą,
ale już jestem po, dzidzia jest zdrowa, ma całe 3 cm!!!, jestem super szczęśiwa. Widziałam główkę, rączki, nóżki i bijące serduszko, kosmos!!!!:-D za dwa tygodnie badania i kolejny podgląd dzidzi :)))

co do kwasu foliowego to tak jak i w pierwszej ciazy tak i teraz brałam 1,5 roku wczesniej przed kazda ciaza i nadal biore;-)

Verita mysle ze nie za szybko sie zapisałas , kuzynka mojego meza miałą teraz w 10 tygodniu wiec to mi sie wydawało za wczas :-p a ja mam w 13

Ostatnia edycja:
reklama
Najnowsze wieści :-D ZNALAZŁAM OBRĄCZKĘ :-):tak: Oczywiście w domu ;-) Przeszukałam na spokojnie...i jeeeeest:-D Ale i tak bardzo Wam dziękuje za miłe słowa, bo wczoraj miałam doła z tego powodu :/

Do góry