reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
ehh wczoraj moje samopozucie nie wyglądało najlepiej... cały dzień pobolewał mnie brzuch:sick: ,a zwłaszcza w lewym boku podbrzusze ale nie pachwina i momentami robił się twardy. nieważne że prawie cały czas leżałam,nic to nie pomagało...sama nie wiem co o tym myśleć....:no: .na wieczór próbowałam dodzwonić się do mojej lekarki ale bezskutecznie, bo jest na urlopie więc to mi już całkowicie odebrało siły i o 20 poszłam spać. zobaczymy jak dziś będzie to wyglądało, troszke jeszcze mnie boli, boję się o dzidzę , mam nadzieję ze wszystko u niej dobrze. przedwczoraj popołudniu byłam u dentysty i dostałam zastrzyk znieczulający ale podobno dla cieżarnych, to chyba nie przez to....? już sama nie wiem co myśleć,, boli was coś czasem czy tylko ja jestem wyjątkiem:baffled: ?

Nie martw sie Sawa. Będzie dobrze:blink: Zobaczysz. Mnie też czasem pobolewa podbrzusze - moja ginka twierdzi, że to macica rośnie i "ciągnie". U mnie najgorzej jest po jeździe autobusem - Małe strasznie nie lubi tej trzęsawki:no:. Odpoczywaj dużo i się nie martw. Buziaczki i trzymam kciuki:happy:.

Sawa!! Mnie wczoraj też strasznie bolało i to nie tylko brzuszek, ale i kręgosłup. Nasze dzieciątka rosną, naciągają macicę, apoza tym taka pogoda, że żyć się nie chce... Nie martw się, ja cierpiałam z Tobą i wiem że wszystko w porządku.;-)

Sawa nic się nie martw, jeśli boli i brzuch twardnieje bierz nospę- nawet 2 naraz i magnez b6 a powinno być ok
oczywiście trzeba powiedzieć lekarzowi ale w takiej sytuacji gdy nie możesz się dodzwonić bierz taki zestawik i będzie git

niesmiało sprobuje dolaczyc do Was po raz kolejny, moze tym razem wytrzymam i bede tez cos pisala bo tak to tylko na szybko Was "podgladam". Mam pytanie czy u kazdej widac ze jest w ciazy i czuje juz znaczne ruchy dzidzi, bo u mnie cos tak kiepsko, troche sie martwie czy wszystko ok bo ruchy dziecka czulam moze trzy razy i to tak jakos malo wyraznie, a wizyta u gin za tydzien dopiero...:(

Kayja nie uciekaj już i nie chowaj się po kątach ;) pisz śmiało, im nas więcej tym weselej :)
a co do ruchów to ja mojego szkraba "zmuszam" wieczorkiem jak już się położę żeby mi dał znać że ma się dobrze ;) kładę się na plecach z wyprostowanymi nogami i ręce na brzuch - czasem się udaje :)
a że jestem w ciąży widać choć większość brzucha to fałdy tłuszczu niestety :/

dzieki kobitki jesteście niezastąpione:tak: ,odpukać juz mi troszke lepiej dzisiaj, ale musze sie pilnować bo zaraz zaczynam za dużo pracowaćitd bo u mnie ciągle remonty jeszcze.mój monsz jest kochany podobnie jak wy mnie wspiera w tych dolegliwościach ale niestety to mi wcale nie pomaga no bo co on może wiedzieć jak się czuję i czy to normalne:confused: :-p ale kocham go za cierpliwość i wytrwałość:tak: :rofl:
kayja nie martw sie ruchami bo na to wygląda ze wśród lutóweczek ja jako jedna z ostatnich zaczełam czuć dzidze a mam suwaczek bardziej do przodu co do innych kobitek:baffled: :-D tzn czułam może już wcześniej ale nigdy nie byłam pewna czy to już to, zresztą dziewczyny ci potwierdzą, dopiero w tym tygodniu wiem że to dzidzia tak się wierci i wcale nie zawsze to jest odczuwalne ,najczęściej kiedy leżę na pleckach lub jestem w pozycji półleżacej, czasem tak daje popalić że brzuszek delkiatnie drga, wiec głowa do góry nic się nie martw:cool2: poczujesz:tak:

reklama
Ja w pierwszej ciazy poczulam w 20 tygodniu ruchy,w drugiej w 19,a teraz najwczesniej,bo w 18.Ruchy nie sa jeszcze mocne,ale wiem,ze to dzieciatko na 100% :) .Na kazda z nas przyjdzie pora,nie ma co sie martwic.:-)

Do góry