reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Agusia, jeśli przysługuje Ci rodzinne to i przysługują Ci wszystkie dodatki (a więc i zasiłek wychowawczy i drugie becikowe czyli dodatek za urodzenie dziecka).
A potrzebne są zaświadczenia ze Skarbówy męża i Twoje, zaświadczenie z pracy, że udzielił urlopu wychowawczego i potwierdzający okres zatrudnienia, akt urodzenia, coś tam z Zusu ale nie pamiętam co.

reklama
no włąsie bo moj szwagier złozył i mu przyznali co mnie dziwi:dry:\bo on ma 1300 a ona 1000 na paperku wiec nie wiem jak to mozliwe ze przyznali im rodzinne i 2 becikoe

ajest mozliwe ze nie podał ze zona pracuje? pytaja?

A poszedł szwagier na wychowawczy lub matka dziecka? Bo jeśli tak, to dochód tej osoby się nie liczy, bo jest utracony.
Dochody trzeba podać obojga małżonków.

No to ma rodzinne i dodatek za urodzenie dziecka, a wychowawczego nie ma (tego 400 zł).
A dochodu netto trzeba mieć poniżej 504 zł na osobę w 2006r.

czyli taki jak dochod jak do zasiłku rodzinego?(504-brutto czy netto)
jak skonczy sie macierzynski to dostanie wychowawczy płatny?

no co ty a to nie jest tak ze to pracodawca placi? sprawdzilas to?

Pracodawca potracal mi zawsze to z wyplaty.....teraz nie ma z czego mi potracac wiec musze wplacac na konto....
Kasiad, wiem ze moge przejsc na ubezpieczenie u meza, ale szkoda mi tego co mialam. On jest w PZU a ja w Amplico :dry:i jest naprawde dobre,

Dzwonilam juz do firmy i wszystko juz uzgodnilismy:tak: bedzie ok;-)

reklama
Kasiad!

Moje puzzle piankowe tez zaginęły na poczcie. Nie dałam za wygrana i sprawdziłam dlaczego-otóz na poczcie mozna zwyczajnie kupic puzzle piankowe i na poczcie nie odróżnili tych z paczki dla mnie, od tych które mieli ustawione na palecie do sprzedania-wszystkie połozyli w jedno miejsce.
Moze u Ciebie jest podobnie?

Do góry