reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Dziewczyny,
Witajcie, jestem z marcowek i mam wielka prosbe. Jako,ze juz troche doswiadczylyscie jazdy spacerowkami:pomozcie mi znalezc dobry wozek spacerowke zeby:
1. mial skretne, pompowane kola
2. mozna byloby ewentualnie doczepic do niego kiedys gondolke
(ale niekoniecznie)
3. rozkladal sie do pozycji lezacej(nie pollezacej)
4. nie byl chorendalnie drogi
5. byl w miare lekki(wiem,ze przy pompowanych kolach to raczej niemozliwe, ale moze...)
6. mial przekladana raczke
7. stabilny podnozek
8. no i ladnie wygladajacy

moze slyszalyscie o takim bo moj deltim mnie wkurza i mysle nad sprzedaniem go a kupieniem czegos innego.

Moglybyscie mi dac odpowiedz na privie lub BOGDA212@WP.PL poniewaz nie zawsze do Was zagladam a licza sie dla mnie wszystkie cenne rady i zadnej nie chce przeoczyc!
dzieki i zycze milego dnia :)

reklama
Oczywiście, że Ci się należy Gosia, jak nie przekraczacie (dochody się liczą za 2006r). Musisz normalnie wystąpić o zasiłek rodzinny i przy nim o ten dodatek.

ja tyle się nalatałam za tym wszystkim że już sama nie wiem co załatwiałam chyba z 20 razy byłam w ośrodku w skarbówce i w zusie :no::szok: muszę zadzwonić i się zapytać wydaje mi się że w Poznaniu tego jednego 1000zł nie dają od prezydenta i dlatego tylko 2 załatwiałam :happy2:

Na szczęście u nas wszelkie formalności w związku z urlopem wychowawczym i becikowym,załatwiał mąż.Szybko i sprawnie mu to poszło.Dostałam 1000zl.,a w sierpniu jeszcze 1000zl. i zasiłek wychowawczy 450 zl.:-D:-D:-DCięzko nam będzie,bo kasy mniej,ale mam rezolutnego męża,więc damy jakoś radę.:wściekła/y:Teraz ma miesiąc urlopu,odpoczywał 2 tygodnie,a od poniedziałku idzie dorobić pracując z moim tatą.:tak:

lil kate my też zaczelismy właśnie o nich mysleć, prawdopodobnie robimy chrzciny przełom września i października.
Co remontujecie? My właśnie jestesmy na etapie malowania pokoju w którym teraz siedzę :happy2: Na razie sufit zrobiony, ściany i podłoga dopiero czekają....

Joasiek, my mamy rozwalana doszczetnie lazienke i ubikacje. i wszedzie 5 cm warstwa kurzu:confused2: wiec niestety nie mozemy tam mieszkac.

Hmmmm...ja wlasnie wrocilam, po dniowce z moimi siostrzencami:wściekła/y: myslalam, ze bedzie ok, a tu kolano zbite, nos zakrwawiony....KOSZMAR:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oliwce zachcialo sie skakac po twarzy brata:szok: jak z nimi tak jeszcze troche pobede to przekonam sie 100% ze chce tylko jedno dziecko;-):-D:rofl2:

nuśka 23 nie wszystkie dzieciaki takie są....to bardzo dużo zależy od wychowania..

moja siostra ostatnio miała okazje bawić sie ze swoimi kuzynkami, oddzielnie z każda..obie są w jednakowym wieku - 5 lat, jedna jest jedynaczka, druga ma dwójkę starszego rodzeństwa...i co dziwne...Ta co jest jedynaczka jest bardzo rezolutna dziewczynką, wszystkim się dzieli, ułożona, choć troszkę też szalona, jak dziecko, ale ogólenie grzeczna, wie co jej wolno a co nie....za to ta druga to istny diabeł wcielony, jak to Aśka powiedział "rozpieszczony dzieciak" i to az do bólu....wszytko jej wolno, spazmuje jak coś jest nie po jej myśli...koszmar....:wściekła/y::wściekła/y:

Rodzice tej grzecznej starają sie jak mogą żeby taką właśnie grzeczna była, za to tej drugiej pozwalają na wszytko, nie ma żadnych ograniczeń ani kar...i to tak właśnie wygląda...dużo daje odpowiednie wychowanie...

Nie no wiesz Mysiu, oni sa dobrze wychowani:happy2::tak: tylko Oliwia <ma 2 lata> ma czasami postrzelone pomysly i najpierw cos zrobi a pozniej pomysli <zreszta to jeszcze dosc male dziecko> a pozniej chodzi i mowi: ''PSIEPRASIAM, NIE CIALAM'':-p:-D
Ale siostra stara sie jak moze, maja kary itp. ale nie zawsze nad wszystkim zapanujesz:rofl2::happy2:hehe

uwaga!!!
mam pytanko ?
czy ma ktos na tyle znajomosci z lekarzmi ,ze mogłby załatwic recepte na lek na odchodzanie MERIDIA:zawstydzona/y:

Rany, Agusia nie bierz tego gówna :no: Moja kuzynka przed swoim ślubem to brała ale potem miała jojo i cala nadwaga wróciła. A podobno bardzo źle się czuła po tej Meridii :confused2:

reklama
Ja widzialamw necie,ale na recepte.kiedys kosztowal prawie 400 zł,a teraz 100:szok:.Bralam to przez miesiac,schudlam chyba z 8 kg.Pomyslalam,ze skoro tak swietnie mi idzie,to odstawie i przytlam momentalnie to co schudlam.miałam łaknienie nie do opanowania:szok:,tak jest jak sie odstawia ten lek:baffled::baffled:

Do góry