reklama
stanki3
Mamy lutowy'07 Początkująca(y)
Hej,
Jak wiecie wrócilam do pracy, moi chlopcy jak mnie nie ma radzą sobie super, wpadaja do mnie jak sa na spacerku i karmie Kubusia bo duzo pokarmu mi sie zbiera(pracuje ok 500m od domu)w sumie radzimy sobie dobrze ale pomimo wszystko jestem okropnie zmeczona. Fakt że w pracy spedzam 6,5godz i mam super zespół, milo sie pracuje:-)Umowe mam do 12 września i zobaczymy czy mi przedłużą czy nie, jak przedłużą t pójde za wychowawczy a jak nie przedłużą to będę na bezrobotnym:-(Mój mąż chcę abym byla w domu z małym bo wtedy on więcej pracuje i tak naprwdę włąsnie wtedy mam lepszy budżet domowy:-)czyli wychodzi na to że ja pracuje dla przyjemnosci(no cóż nawet studia wyższe nie pomagaja w wysokosci wynagrodzenia)
Kurcze z tym lekiem to lepiej nie ryzykowac
Jak wiecie wrócilam do pracy, moi chlopcy jak mnie nie ma radzą sobie super, wpadaja do mnie jak sa na spacerku i karmie Kubusia bo duzo pokarmu mi sie zbiera(pracuje ok 500m od domu)w sumie radzimy sobie dobrze ale pomimo wszystko jestem okropnie zmeczona. Fakt że w pracy spedzam 6,5godz i mam super zespół, milo sie pracuje:-)Umowe mam do 12 września i zobaczymy czy mi przedłużą czy nie, jak przedłużą t pójde za wychowawczy a jak nie przedłużą to będę na bezrobotnym:-(Mój mąż chcę abym byla w domu z małym bo wtedy on więcej pracuje i tak naprwdę włąsnie wtedy mam lepszy budżet domowy:-)czyli wychodzi na to że ja pracuje dla przyjemnosci(no cóż nawet studia wyższe nie pomagaja w wysokosci wynagrodzenia)
Kurcze z tym lekiem to lepiej nie ryzykowac
Stanki, ale o ile dobrze się orientuję (wyprostujcie mnie jeśli się mylę) to jeśli po macierzyńskim i ewentualnym wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego nie pójdzie się odrazu choćby na trochę urlopu wychowawczego, to potem już nie można iść. Owszem, można dzielić wychowawczy, ale jak się go nie zacznie odrazu po macierzyńskim to potem do niego droga jest już zamknięta. Moja kadrowa w pracy mnie tak informowała, chyba, że przepisy się zmieniły, bo gadałyśmy na ten temat na początku mojej ciąży.
Kasiad, moja koleżanka tak zrobiła jak chce Stanki po macierzyńskim wróciła do pracy na 6 miesięcy a później poszła na 2 lata na wychowawczy (co prawda to było 3 lata temu i nie wiem czy coś się w tym temacie zmieniło)
Miśka 5
Mamy lutowe'07
My też już po chrzcinach. Wiktoria była bardzo grzeczna, 1/3 mszy przespała:-), bo akurat wypadła podczas jej 3 drzemki. Chrzciliśmy ją w sobotę o 18. Potem była niezwykle radosna, podczas polewania wodą nawet się nie skrzywiła.Poszła spać grubo po 22.
reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
A impreza była super, ostatni goście wyjechali następnego dnia;-)