reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

czytam o chrzcinach i tak mysle ze powinnam sie zainteresowac tym tematem. tylko nie wiem czy nie lepiej bedzie najpierw remont dokonczyc:confused2:

reklama
lil kate my też zaczelismy właśnie o nich mysleć, prawdopodobnie robimy chrzciny przełom września i października.
Co remontujecie? My właśnie jestesmy na etapie malowania pokoju w którym teraz siedzę :happy2: Na razie sufit zrobiony, ściany i podłoga dopiero czekają....

Witam!!! Ja dzisiaj bylam pierwszy raz w pracy po macierzyńskim i urlopie. Moj mąż pod moja ieobecnośc opiekuje sie Jakubkiem- dzisiaj poradzili sobie znakomicie oby tak dalej:tak:Ja w pracy bardzo tesknie za nimi a zwlaszcza za synkiem bo do tej pory zawsze bylismy razem. No i przerażaja mnie poranne pobudki:szok:
Nasze chrzciny bedą w drugiej polowie wrzesnia, fajnie by było gdyby pogoda nam dopisala.
Cóż teraz zapewne nie bedę tak czesto bywala na bb, ale będę sie starala.

Witam!!! Ja dzisiaj bylam pierwszy raz w pracy po macierzyńskim i urlopie. Moj mąż pod moja ieobecnośc opiekuje sie Jakubkiem- dzisiaj poradzili sobie znakomicie oby tak dalej:tak:Ja w pracy bardzo tesknie za nimi a zwlaszcza za synkiem bo do tej pory zawsze bylismy razem. No i przerażaja mnie poranne pobudki:szok:
Nasze chrzciny bedą w drugiej polowie wrzesnia, fajnie by było gdyby pogoda nam dopisala.
Cóż teraz zapewne nie bedę tak czesto bywala na bb, ale będę sie starala.

Będzie dobrze, ja jeszcze mam czas do 3 września i do robotki :tak:.
Fajnie, że małżonek opiekuje się Kubusiem i napewno świetnie daje sobie radę. Z dnia na dzień będzie jeszcze lepiej :-)

No ja wlasnie od dzisiaj zaczelam urlop wychowawczy:-) ale na razie tylko do konca stycznia, zobaczymy jak bedzie nam szlo z jednej pensji:dry:
stanki3, bedzie dobrze, a to wstawanie bedzie Ci wychodzilo coraz lepiej:-pFajnie masz ze Twoj maz siedzi z dzieckiem:tak:

Też jestem na urlopie wychowawczym.Zanim mały skończy rok,nie wyobrazm sobie,że wracam do pracy.:-)Przypuszczam,że nawet dłużej.To nasz świadomy wybór i dobrze mi z tym.:-):tak::-):tak:

Ja tez sie ciesze,ze posiedze w doku z dzieciakami.I tak mam urwanie glowy,a jak jeszcze zacznie sie szkoła:szok::szok::szok::szok:.

Własnie wyjeżdżamy do rodziców pod Szczecin. Czeka nas przygotowanie chrzcin:tak:Większość rzeczy już zakupiłam, zostało tylko wszystko upichcić. Mama i teściowa we wszystkim mi pomogą, to pójdzie błyskawicznie:-DPa do poniedziałku. Zdam relację wtedy:-)

reklama
Udanej imprezy Miśka :tak:

Tycia, a Ty na długo na wychowawczy sie wybierasz? Pamiętam, że nie byłaś pewna w ogóle, czy będziesz mogła z nniego skorzystać.
A ja dopiero teraz doczytałam, że dodatek do rodzinnego za urodzenie dziecka wynosi aż 1000 zł :szok::-D No to to jest pewnie to świadczenie, o którym się mówi "trzecie becikowe". No to wszystko wygląda na to, że załapałam się na wszystkie trzy :-D Na to miejskie właśnie dziś dostałam decyzję pocztą, wypłacą mi do końca tego miesiąca. Będzie z czego żyć do końca października, bo za sierpień dostaję ostatnią wypłatę a raczej jej połowę - od połowy sierpnia mam już wychowawczy. A pierwsze świadczenia rodzinne z dodatkami dostanę dopiero pod koniec października (ze spłatą za wrzesień), bo wniosek składałam już po 31 lipca.

Do góry