reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Co do kuroniowki to poszperalam i znalazlam ze niby sie nalezy:tak: ale jeszcze czas wiec pozniej dokladnie bedziemy sie dowiadywac....
U nas klania sie wizyta na badanie sluchu u Julci, bo panie w przedszkolu zauwazyly ze ona bardzo glosno mowi:sorry: z tego co wiem ma dobry sluch a po prostu taki jej urok ze nie umie mowic cicho:-D ale zbadamy dla pewnosci...tylko musze zczaic gdzie co i jak bo nawet nie wiem buuu

reklama
Jeśli mam doradzać to tego nie polecam.to miała sąsiadka tzn. Ten typ mocowania i kicha bo jak goscina to wiadomo serweta i już uchwyty przeszkadzaja jej malec to sreberko i w sumie zawsze się bała że poleci z tym do tyłu i podstawiala krzesło a czasem było trudno dobrać odpowiednie by wysokością pasowało.w rezultacie mają takie jak my.bo można wszędzie postawić a od spodu są gumy by się nie slizgalo.jedyne co już nie potrzebne to panel z zabawkami.
Ale pomyśl sama.
A co do szczepienia szymka to też czeka ale muszą uzbierać więcej dzieci i to jedno uklucie plus do buzi.pytałam czy można dołączyć ospę już tak na wszelki wypadek ale nie ma skojarzonej.jedynie przy swince odrze rozyczce można kupić z ospa.więc chyba kini kupię na wszelki wypadek by łagodnie przeszła jakby co.no i w czerwcu kupiliśmy wczasy w turcji to oby nic nie wyskoczyło po drodze bo tylko na tydzień by zobaczyć jak Kinia to zniesie.
Ja też życzę w miarę jeśli to możliwe lekkiego porodu.

Nuśka ja właśnie jestem po badaniu z Emilką byłam z nią 3 razy żeby powtórzyć wynik za 1 miała wynik zły za drugim i trzecim wyszło na granicy
miała takim czymś do ucha badane i potem w kabinie wyciszonej miała reagować na dźwięki w słuchawkach
tez byłam u pani co ma aparaty słuchowe bez skierowania i właściwie przyjęta byłam od ręki :tak:

Hej! Nuśka, moja Paulina też miała badanie słuchu, było to dawno, bo jakieś 15-16 lat temu. Wtedy dostałam skierowanie do poradni audiologicznej przy naszym szpitalu. Wyszedł niedosłuch (badanie było zalecone dokładnie z tego samego powodu, z którego ma Julka, Paulina strasznie głośno mówiła). Po wycięciu 3 migdała problem się rozwiązał, okazało się, że niedosłuch był spowodowany ogromnym trzecim migdałem. Choć wyciszenie głosu nie nastąpiło odrazu, siła przyzwyczajenia robiła swoje, jednak w ciągu kilku miesięcy głos się wyciszył i Paulina zaczęła mówić "normalnie".

Co porabiacie na święta? My jedziemy do Warszawy do siostry Tomka, będą rodzice też Tomka. Paulina i Patryk też jadą, Damian niestety nie może :-( wlepili mu pracę w niedzielę i poniedziałek świąteczny. Jedzenia na święta więc nie szykuję, jadę na gotowe, okien też nie myję, bo nam blok ocieplają, mamy cały w rusztowaniach - także typowych przwdświątecznych przygotowań u nas nie będzie, jedynie muszę kupić jakieś drobiazgi na Zająca dla rodziny. Dla teściowej i siostry Tomka już mam, kupiłam im masło do ciała z minerałami z morza martwego, Oliwce też już kupiłam, zostali mi jeszcze mąż, teść, szwagier, 2 chrześniaków i moje starsze dzieci :baffled: no i oczywiście nie mam pomysłu...

Kasiad Emilka miała badany słuch właśnie przez przerośnięty trzeci migdał :tak:

ja raczej wybieram się tylko do teściowej a tak siorka wpadanie na bank do nas więc tylko spacerki rodzinne będziemy odbywać oby tylko pogoda dopisała ;-) co do prezentów umówiłam się z siostrą że tylko symboliczny drobiazg kupujemy jeszcze nie mam pomysłu :-D dorośli nie dostają nic :no:;-) musimy obie kasę mieć na większe imprezy bo ona ma roczek i komunie syna więc wydatków mamy nie mało bo jako chrzestna też muszę większą kasą sypnąć :sorry2:

Dzięki Dziewczyny. W środe pojde na szczepienie wiec od razu zagadam rodzinna bo nigdy nic nie mowila nam na temat trzeciego migdalka ze niby cos z nim nie tak:sorry: I tez zobacze co ona na to....
mam juz dosc tego biegania od lekarza do lekarza i takich tam....ciagle cos...ginekolog, detysta okulista cale tygodnie pozajmowane...i tak ciagle latam z tym brzuchem wrrrr

Hejka

Kasiad zazdroszczę braku przygotowań ;-)
u nas okna już pomyte w zeszłym tygodniu, oby nie padało czasem za mocno, bo szlag trafi cała robotę:baffled: teraz tylko jedzeniowe przygotowania zostały no i ogólnie posprzątać chatkę jak zawsze.
my pierwsze swięto w domu z moimi rodzicami, brat pojechał do Szkocji do drugiego brata co ma bliźniaki, przywieziemy do nas babcie i ciocię moją, a w drugie świeto na obiad do tesciów. My nie kupujemy duzych prezentów, dorosli dostana bombonierkę na parę, a dzieciaki jakieś drobiazgi, głównie słodycze, Hubert zbiera mini figurki Lego więc mu pewnie kilka zając zostawi w ogródku, niech szuka pod krzaczkami:-)

miłego dnia i milych przygotowań!!!

reklama
No i po świętach.u nas wszyscy tzn.moi rodzice my rodzeństwo męża i tesciowie byliśmy razem.prezenty dostały tylko dsieci.polecam crocolearn na jakąś okazję.wymowa wyraźna i zajmuje dziecko.to do nauki angielskiego.dziś byłam szczepic szymka przeciw ospie bo przy astmie zalecają Kinia na roczek dostanie już skojarzona szczepionkę z ospa.a tak w przedszkolu szkarlatyna to szymus w domu i dostajemy szału.pogoda ciut lepsza to spacerujemy.Kinia broi że aż strach serio jest zlosnica i taka głośna.wieczorem marze by poszła spać.
A teraz ja idę spać.buziaki i wszystkiego dobrego.

Do góry