reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
witam:-)

oj Wolfia, ale wam zazdroszczę takiego fajnego ciepełka:sorry: u nas taki mróz, że strach wyjść z domu, zresztą z Hubkiem i tak siedzę w domu, bo kaszel jeszcze go trzyma, ale zdecydowanie już mniej, wolałam jednak go przetrzymać do końca tygodnia, żeby nie wróciło mu jakieś choróbsko. A ja jakos dziwnie mam w tej ciązy że nawet lekki mróz wystarczy i mam odmrożone policzki, mimo, że nasmaruje je kremem grubo i to takim bez wody. Jakaś wrażliwa się zrobiłam;-)

a dzisiaj kontrola u gin, ciekawe ile ten mój maluch juz waży

Hej:-)

Pocieszę Was, że u Was za to jak się zacznie wiosna, to już tylko cieplej będzie, a i latem sie wygrzejecie, a u nas z latem to nigdy nic nie wiadomo:sorry: Jak będzie więcej niż 3 tygodnie ciepła tzn. powyżej 20*C, to będzie super;-) Ale mrozów to faktycznie Wam nie zazdroszczę:no: Już mam dosyć zimna:sorry:

rosmerta jak tam po dzisiejszej wizycie? Wszystko w porządku?:happy:

karola a Ty się rozglądasz za tym wózkiem w końcu? Masz już coś na oku?;-)
Ja to bym chętnie się wybrała na takie zakupy dla takich maluszków, moje to już duże i w dziale dla niemowlaków, to nie mam już czego szukać:-p

Jutro rano jadę na badania, żeby wykluczyć cukrzycę - mam nadzieję, że wykluczyć:tak: Nie pisałam ale od jakichś 3 miesięcy męczy mnie grzybica skóry i żadne środki przeciwgrzybiczne ogólnodostępne nie działały, więc poszłam do lekarza. Dostałam antybiotyk i mocniejszy krem i za 3 tygodnie mam się pojawić na kontroli, a w międzyczasie zrobić badania:sorry: Na razie widzę poprawę, bo ciemno czerwone placki bieleję i nie powiększają się, więc mam nadzieję, że kuracja zadziała:tak: Zastanawiam się tylko skąd ja sie tego dorobiłam? Bo to ani nie stopy czy paznokcie, tylko pachwiny i pod piersiami:sorry: Tak czy inaczej mam nadzieję, że się z tego wyleczę, bo już mnie to zaczynało irytować:sorry:

no własnie jakoś nie mam typu sama nie wiem co wybrać czy drogi czy tańszy patrząc na doświadczenie po Szymku to szkoda inwestować w wózek bo on mało w nim przebywał i najważniejsza okazałą się parasolka.jakoś tak myślałam o mutsi ale czy warto tyle kasy wydawać to poszukam może czegoś Polskiego.nosidełka mam 3 od kuzynek jedno po Szymku z Mikrusa drugie z Mutsi ale nie rusza się rączka więc trochę kicha i jedno jeszcze jakieś inne na stelażu czy czymś takim ale myślę że kupimy Maxi cosi bo najlżejsze.

Witam :-)

po kontroli wszystko ok:tak:, w przyszłym tygodniu będą jeszcze wyniki na paciorkowce. Ktg w porzadku, za tydzien znowu ktg a za 2 tygodnie kolejna wizyta, no chyba, że4 zdążę juz urodzic, bo praktycznie za tydzien konczę 37 tydzień i ciąza donoszona, wiec mozna rodzić;-). Zobaczymy czy maluchowi sie będzie spieszyło czy nie

Karola no głęboki wózek chyba ci sie przyda i to nawet bardzo, cała wiosna i lato i jesień na spacerki przed nami:tak::-)

miłego dnia!!!

Karola moja kumpela miała tego x-landera i narzekała, ze gondolka mała i na krotko wystarcza, dziecko jeszcze nie potrafi siedziec a gondolka juz przymaława. Wiadomo, ze zalezy tez jak dziecko rosnie, ale warto zwrocic uwage na to:tak:
my mamy Jedo fyn 4ds, cos takiego 2w1 jedo FYN 4ds 2011 + okrycie, torba, folia WYS0 (1463379601) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
z tego co podczytywałam swego czasu na rożnych forach to jest to wózek, który ma chyba największa z dostępnych gondolek:tak: jaki w użyciu się okaże jak zaczniemy uzytkować

Jedo ma faktycznie największa gondole no nie licząc emmaljunga ;-)
ja mam do sprzedania nadal wózek ;-)(stoi w komisie dziecięcym czerwony właśnie bardzo podobny do Jedo) i tez nie zarzekałam ..gondola w xladnerze do 4mc ....potem siedzisko trzeba zamatowac..mi w tym typie nie odpowiada poza gondola w siedzisku brak opcji siedzenia prostego(dziecko siedzi pod katem)

ja mam drivera4xl

Ostatnia edycja:
a ja nie mam pojecia jaki kupic, KAROLA z Tych 2 to chyba ten drugi mi bardziej pasuje. i szczerze nie wiem o co lotto z tym x landerem ze kazdy chce...

reklama
Rosmerta widziałam ten wózek też tylko w internecie i podobny na maxa do tego co miał Szymek Mikrusa ale te rączki przy gondoli no chamstwo bez zatuszowania. a i ten hamulec na dole w mikrusie mnie wkurzał bo nogą nie mogłam go swobodnie do góry podnieśc i zawsze musiałam dla pewności ręką to robić a ten kolor 120 super się prezentuje. z tym X landerem to też zdecydowania chodzi mi o kolor.sama nie wiem co wybrać.

Do góry