reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

wczoraj wyszukałam taki SPIDER .1NA ALLEGRO.BABY WORLD.BEZ.3.W1..PRODUCENT (1467412640) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i ten mi się też podoba Maxi Cosi MURA 4 Botanic Luxury + Gondola BCM (1474482893) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ten podobny to Twojego NOWY WOZEK 3w1 GONDOLA+SPACEROWKA+FOTELIK OKAZJA!! (1460709422) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy tylko ten hamulec może lepszy bo Rosmerta ten co ty masz to prawie wizualnie Mikrus co miałąm dla Szymka w Mikrusie zdecydowanie ładniej wykończona była gondola bo te uchwyty co są w Twoim to już mogli trochę popracować nad tym.

a na marginesie wiem wiem ż to nie ten watek wiec przerpaszam resztę o wózkach w swoim temacie.

reklama
Karola no ja mam takie świeże doświadczenie.
Moja siorka ma x-landera-mała gondola,i tak jak Agusia pisze ,dziecko nie siedzi w spacerówie prosto ,tylko pod katem,mała sie wkurza.
Na Baby World znajoma narzeka,bo kółka słabe i cos sie pruje.
Ten ze skrętnymi kołami na osi(ostatni ,który wkleiłaś)-kiepsko sie prowadzi.
Dużo dziewczyn na sierpniówkach,żałuje,że nie kupiło gondoli uzywanej na dużych kołach,a potem ta kasę nie przeznaczyło na lepsza spacerówę.
Bo te wszystkie 3 w 1 ,często maja małą gondolę.
mi ukradli Chicco,a teraz jezdzę
wzek CARMEN uniwersalny - EL-06 czerwono-czarny - Bejbi.eu
inna troszkę kolorystyka,więcej granatu,mniej czerwonego i jestem baaaardzo zadowolona.super sie prowadzi,gondola wielka,spacerówka przestronna.Potem mam spacerówe Chicco Enjoy.

Hej dziewczyny! Ale mnie długo nie było. Nawet nie jestem w stanie Was nadrobić.
Co do wózków, to ja miałam gondolkę X-landera do swojego wózka i Oliwka bardzo szybko z niej wyrosła, miała chyba 4 miesiące jak przestałam ją używać i Oliwkę wozić w spacerówce - tyle, że nasza rozkładała się zupełnie na płasko, więc nie było z tym problemu. I powiem Wam, że gdybym miała jeszcze raz podjąć decyję, to bym nie kupowała w ogóle gondolki, używałabym tylko spacerówki i śpiworka.
My po miesięcu wreszcie w poniedziałek odbieramy naprawiony po wypadku samochód, rety jak ciężko bez samochodu jak się już człowiek przyzwyczaił! Już nie możemy się doczekać :-D
WolfiA, jak badania w kierunku cukrzycy :confused:

Dobry wieczór:-)

Rosmerta cieszę się, że wszystko w porządku i możesz sobie spokojnie czekać na sądny dzień;-) Myślę, że jeszcze tak ze dwa tygodnie, to mogłabyś pochodzić w dwupaku;-) Bartusiu siedz jeszcze u mamy w brzuszku, jak Ci tam dobrze:rofl2:

Co do wózków, to przychylam się do zdania Kasiad:tak: Nie inwestowałaby wielkich pieniędzy w wózek z gondolką, tylko skupiła się na porządnej spacerówce ze śpiworkiem:tak: Mój Oliver od urodzenia jeździł w spacerówce ze śpiworkiem, ani razu nie użyliśmy wózka głębokiego i po jakichś 2 miesiącach go sprzedaliśmy:-p No ale to był wózek jeszcze po Vicku, więc nie było problemu;-) Oliver też wolał spacerówkę, no i nie lubił spać w wózku od samego początku:sorry2: Do tej pory tak jest, że spanie tylko w łóżeczku:tak: Może to głupio zabrzmi, ale mnie mąż mocno sprowadzał na ziemię jak przeglądałam wózki i ich niebotyczne ceny zwłaszcza, i przyznam mu rację teraz, że obyliśmy się bez tego wszystkiego (u nas też w grę wchodził wózek dla dwójki dzieci) i zaoszczędziliśmy sporo pieniędzy dzięki temu:tak: Tylko mi trochę szkoda czasem, że nie pojeździłam sobie Silver Crossem 3D, o którym marzyłam już przy narodzinach Vicka;-) Ale i bez tego przeżyłam i jestem szczęśliwa:-D

WolfiA, jak badania w kierunku cukrzycy :confused:
Okaże się za 10 dni, bo wtedy mam mieć wyniki:tak: Ogólnie to w obu ciążach miałam badania i były ok, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie:tak:

ja mam super spacerówkę tylko że to typowa parasolka Inglesiny ale Szymek w tym wózku dopiero zaczął chętnie podróżować.Właśnie dlatego że nauczona szymkiem myślę że gondola może maź do sierpnia wystarczy myślałam o tym X-landerze bo jako spacerówka widziałam u sąsiadki i była super jej synek chętnie w niej jeździł.
Chicco to prawie jak moja inglesina a ja potrzebuję coś na dużych kołach bo dookołą mamy lasy pola a nie parki i alejki.na alejki w Sopocie z dziadkami mam parasolkę.i tak muszę pojechać do jakiegoś sklepu to zobaczyć bo widzę że inaczej się nie da :( buuuuuu

Ja do Emilki i Dominika wózka z gondolką nie miałam Emilka jeździła w spacerówce nawet bez wkładu dla niemowlaków rozkładany wózek był na płasko i była w śpiworku a Dominik miał dodatkowy wkład ale i tak szybko przeszłam na samą spacerówkę a potem na parasolkę bo wózka na schodach nie dawałam razy dźwignąć zresztą Dominik był duży 8kg a 3M i jakoś na 3-4 zrezygnowaliśmy z koszyczka do spania a on przecież nie mały

A przede wszystkim Witam :)

D zasnął wiec zmykam sprzątać bo za 2godziny trzeba iść do pracy ;)

w środę mam pierwsze jazdy ! ale spokojnie tylko na placu ;) wiec Rosmerta możesz wyjść z domu hihi

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Gosia powodzenia na pierwszych jazdach:tak: i tak sie nigdzie nie wybieram wiec spoko, możesz nawet wyjechać na ulice;-) jakis wirus mnie dopadł czy coś w niedziele wieczorkiem i jeszcze mnie trzyma:baffled: biegunke mam i jakoś tak dziwnie sie czuje ogólnie, najpierw myslałm, ze moze to biegunka przedporodowa i zacznę rodzic lada moment no ale chyba jednak wirus. Moze i lepiej bo maluchowi sie przyda doczekac o tego 38 tygodnia jednak, niech trochę ciałka nabierze jeszcze:tak:

co do wózka, my mamy jedo z czystego przypadku, przedtem mielismy babyactive i był super, tylko nie miał skretncyh kółek i to był minus. A nam i tak najbardziej zależało na dużych pompowanych kołach bo u nas to chodników mało no i na duzej gondolce, Hubek dlugo spał w wózku w ogrodzie więc mam nadzieje, ze ta gondolka wystarczy do konca cieplych dni:tak:

próba zasilacza działa oby już tak zostało.

Witam prawie wiosennie- zaliczyłam fryzjera więc w końcu wyglądam jak człowiek wpadłam do sklepu z ubrankami dla dzieci kupiłam dla męża kuzynki a raczej jej maluszka komplecik bo wczoraj urodziła przez planowaną CC ale wszystko super. przy okazji kupiłam pierwsze dwie różowe rzeczy ale na prawdę same wpadły mi do ręki z półki-pomyślałam może to znak. pooglądałam wózki i dalej nic nie wiem. było chyba 7 modeli- to i tak dużo jak na takie miasto i wyszłam bez zachwytu bo każdy ma ten hamulec co w moim mikrusie był.jednak niektóre gondole to jak dla bliźniaków takie wielkie są. muszę popatrzeć w internecie jeszcze raz ale jednego jestem pewna i to diametralna zmiana wchodzi w grę kolor Granat z kremem lub coś podobnego bo to najbardziej uniwersalny i mam w końcu czerwony śpiworek na zimę to będzie pasował a do brązu to jak osioł do karety.

miłego dnia i do wieczora.

Jejkuś dziewczyny, tak tu pusto ...
co zaglądam to nikogo nie ma...czyżby watek zaczynał ginąć.....ejjj

u nas dziś ładny dzień był, słoneczko świeciło jak sie patrzy i temperatura +4, wiec ekstra....
Filip był w końcu w przedszkolu, ja upiekłam pączkiz rana, później koleżanka niespodziewanie przyszła...
w końcu trochę sie nastrój mi poprawił i sił witalnych dostałam...

teraz siedzę na allegro i poluje na ubrania dla Filipa...

reklama
ja mam też takie odczucie chyba wypalamy się biuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u mnie też było cudnie wracałam spacerkiem z przedszkola fakt mamy blisko ok 20 minut powoli kupiłam nawet Szymkowi bawełnianą czapeczkę a tu słszę że od soboty śnieg ma spaść. mierzyłam mu jego kurtki czapki to w sumie ma ale brak butów wiadomo.

Do góry