reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

No ja zawsze D karmiłam przed wyjściem czasem się nie wyrobiłam to płakał i z butli nic nie chciał wiec niby dobrze by dziecko jednak piło z butli czy tam odciągnięte mleko czy herbatkę bo zawsze można wyjść czasem do lekarza itd

ja w sumie wypróbowałam wszystkie smoczki i D pije teraz z tego zwykłego i takiego po 12M i chyba mu leci jak z cyca pełnym strumieniem bo te dziurki są maleńkie leci z jednej a w cycu jednak z kilku kanalików
mozesz spróbować dać z tego smoczka z ciut większymi dziurkami

a co do tej gorączki to w sumie smakować inaczej nie powinno może pomału będzie dłużej Ci spała i to dlatego godna nie była? kurcze ciężko stwierdzić u takiego małego dziecka czemu apetyt ma mniejszy

reklama
Hej:-)

Miśka, rosmerta widzę, że grzybobrania udane:-) Super:tak: U mnie w domu też pewnie szaleją w tym roku z grzybami i śmigają po lasach:rofl2:

Karolino jak tylko masz możliwość, gdy Milenka jest w przedszkolu, to odpoczywaj:-) Nie każdy i nie zawsze ma taki komfort, więc korzystaj jak tylko jest możliwość:tak:

Gosiu super, że Emilce podoba się na balecie:-) Jak to dobrze, że znaleźliście jej takie wymarzone przez nią zajęcia:tak:

Co do butelek to Wam nie pomogę, bo nie mam z tym żadnego doświadczenia:no: Ja z tych co to wszędzie dwójkę dzieci ze sobą "targałam", bo nie było innej możliwości:sorry: Dlatego teraz, jak już mam możliwość wyjścia gdzieś samej, to korzystam;-) A jak już wychodzić z domu to pożytecznie, więc na kurs:-p Co by nie było trzeba się będzie zacząć uczyć teraz;-) Miałam iść jeszcze na tą florystykę, ale już daruję sobie teraz na zimę, może wiosną, bo będzie ładniej i chętniej mi się będzie z domu wychodziło, a nie tak jak teraz:rofl2: Zimno, wieje... mam tak blisko, że aż wstyd jeździć autem, więc na razie chodzę pieszo;-) Choć przyznaję, że posiadanie prawajazdy to też była dobra decyzja, bo mogę wszędzie sama pojechać:tak:

Witam:-)

i zmykam, bo pracy full, a ja teraz pracuje tylko po 4 godziny:tak: bo przy komputzree kobieta w ciązy nie moze więcej jak 4 godzinki, a u nas nie ma szans na stworzenie innego stanowiska, bo za mala firma, wiec mam skrócony czas pracy:-)

miłego dnia wszystkim!!!

Rosmerta co za firma 4 godziny i koniec- my choć dawno ciężarnej nie była ale u teściów w firmie ta sama zasada jak się dobrze czujesz to pracujesz wtedy zwyczajnie pensja większa.

Rozalka Szymek by też poszedł od wczoraj jęczy że on tylko chce się tylko chwilę pobujać no ale kaszel mokry okropnie ciągle jest więc nie ma mowy.

no ja muszę w końcu zabrać się za sprzątanie bo kurze aż z daleka widać.

Karola nic nie poradze, takie są przepisy: ochrona kobiet w ciązy, szkodliwośc pracy przy monitorach - kobieta ciężarna nie moze pracowac przy monitorze dłużje jak 4 godziny - pracodawca ma obowiazek przenieśc na inne miejsce pracy, a gdy nie ma mozliwości skrócic czas pracy do 4 godzin. A że u nas mała firma, i nie ma innego stanowiska dla mnie to mam skrócony czas pracy do 4 godzin - płaca i inne warunki pozostaja bez zmian:tak:
ja sie akurat dobrze czuje i moglabym pracowac ale przepisy to przepisy

"Łączny czas pracy przy komputerze w ciągu dnia nie może przekraczać 4 godzin. Co 2 godziny powinno się robić 15 minutową przerwę i opuszczać pomieszczenie, pamiętając jednocześnie o wyłączeniu komputera, co pozwoli uniknąć promieniowania.
Podmiot zatrudniający jest zobowiązany ograniczyć czas spędzany przy komputerze do dozwolonej liczby godzin, a gdyby skrócenie okazało się niemożliwe lub niecelowe, wówczas może przenieść ciężarną kobietę do innej pracy. Takie zmiany nie mogą powodować dla niej ujemnych konsekwencji, szczególnie w sferze płacowej. Jeśli wynagrodzenie na nowym stanowisku jest niższe od poprzedniego to przysługuje jej dodatek wyrównawczy.
Gdy żadne z wymienionych rozwiązań nie przyniesie oczekiwanego efektu, wówczas w ostateczności zatrudniający jest zobowiązany zwolnić pracownicę ze świadczenia

pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia."

Ostatnia edycja:
no fajnie w takiej małej firmie pracować.a ja myślałam że nasza to też małą no ale widocznie nie.zawsze jest coś do roboty i to wcale nie koniecznie patrząc w komputer.

Witam czwartkowo:-)

Karola widocznie macie zupełnie inny profil firmy niz my - zatrudniamy w sumie z 18 osób, z czego 5 pracuje w biurze przy komputerach, reszta na produkcji, ale tam sie nie nadaje bo hałas, pył i kurz i na dodatek nie mam kwalifikacji;-) ja tam nie narzekam:-p:-)

ale fajnie za oknem, od rana troche chłodno, ale za to pieknie słonecznie a potem cieplutko:tak::-)

miłego słonecznego dnia zyczę!!!

Hejka

Ja w koncu odpoczywam - super. Tylko nadal te mdlosci mnie mecza i troche glowa pobolewa. Wczoraj kupilam cisnieniomierz - cisnienie na szczescie jest ok.

Udanego dnia dziewczyny.

reklama
no pogoda cudna to fakt może Szymek mnie namówi na 10 minut na huśtawkę jak będzie tak pięknie grzało słoneczko to w południe go zabiorę bo w domu to świra można dostać.

Do góry