reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Witam:-)

ale sie wczoraj naczekalismy na te koledę:dry: najbardziej Hubek biedny, nie chciał pójśc sie nawet kapać, bo on czeka na księdza:sorry2: no i ksiądz przyszedł o 20.30 (mieszkamy na końcu ulicy...), ale HUbek zachwycony, z księdzem ładnie porozmawiał:tak::-) pewnie dzis bedzie odgrywal księdza cały dzień;-):-D

Gosia no pisuj nam opisuj jak tam było z drugim porodem i w ogóle:tak::-)

My myslimy o foteliku albo firmy Romer, albo Concord, to jedne z najbezpieczniejszych fotelików na rynku:tak:, a my dosyc sporo jeździmy więc na tym nie oszczedzamy. zobaczymy na co sie w koncu zdecydujemy;-)

no Wolfia już widze jakie pysznosci napieczesz, zawsze cos ciekawego tam wyszukasz w przepisach:-)

miłego dnia wszystkim:-)

Hej
My tez zaczynamy juz rozglądac sie za fotelkiem od 15 kg- tez myslimy o tym firmy Romer:-)

Ostatnia edycja:
Witam:-):-)

Rosmerta, masz odwaznego synka i cierpliwego skoro spokojnie wytrzymal do koledy.
Wolfia, wybrany przez Ciebie pomysl na tort brzmi bardzo smakowicie. I pomysl z zaproszeniami tez dobry.

Witam ;-)jeszcze raz dziękuje za gratulacje :tak:

Karola co dziwne u nas wypisują teraz po 2 dobach :tak: i tak wiecej siedziałam bo od środy ;-)

Wolfia a może jakiś torcik na bitej śmietanie z owocami ?

Matylda w sumie skrobnęłam coś na zamkniętym o porodzie ale zapomniałam że wszystkie nie przeczytacie a szkoda że tak jest :sorry2:

wiec wkleję tu to co napisałam :tak:
co do porodu to rozkręciło się samo nie wiem czy pisałam ale szłam na wywołanie a w sumie urodziłam bez ich pomocy ...w dodatku bez nacięcia wiec luksus normalnie ....i wszystko potoczyło się błyskawicznie na sali porodowej byłam z 7cm rozwarcia co kilka skurczy miałam 1cm więcej przy 9cm dostałam skurczy partych i za 3 skurczem miałam już 10cm i kolejne 3 skurcze i urodziłam główkę i właściwie koniec porodu bo pęcherza nie zdążyli przebić to przebili jak urodziłam główkę i mały wypłynął z wodami ...za to zalałam wszystko na wszystkie strony nie wspomnę jak ja wyglądałam ...wiec mały w "czepku "rodzony jak to panie powiedziały;-)

WolfiA pokazuj wszystko torty zaproszenia.
My też już robimy zaproszenia a raczej kolorujemy -tego chłopca z laurki na dzień babci co wkleiłaś.to niby Szymek w okienku napis zaproszenie a treść napiszemy na drugiej stronie no ale koloruje już sam jubilat oczywiście.

Rosmerta widzę że ty przerabiasz ten "problem" z wyborem co mnie czeka i też tylko te dwie opcje wchodzą w grę więc mi może bęzie już łatwiej.;-) my też nie oszczędzamy na foteliku bo naprawdę dużo jeździmy i mały musi być bezpieczny no i czuć się wygodnie by nie marudził.

co do porodu to rozkręciło się samo nie wiem czy pisałam ale szłam na wywołanie a w sumie urodziłam bez ich pomocy ...w dodatku bez nacięcia wiec luksus normalnie ....i wszystko potoczyło się błyskawicznie na sali porodowej byłam z 7cm rozwarcia co kilka skurczy miałam 1cm więcej przy 9cm dostałam skurczy partych i za 3 skurczem miałam już 10cm i kolejne 3 skurcze i urodziłam główkę i właściwie koniec porodu bo pęcherza nie zdążyli przebić to przebili jak urodziłam główkę i mały wypłynął z wodami ...za to zalałam wszystko na wszystkie strony nie wspomnę jak ja wyglądałam ...wiec mały w "czepku "rodzony jak to panie powiedziały;-)

Super:-D:-) Cieszę się, że szybko poszło i bez nacięcia:tak: Mam nadzieję, że i u mnie sprawy potoczą się w takim tempie:-D

Cześć:-)

My po obiedzie, zakupach i spacerze:tak: Nawet plac zabaw zahaczyliśmy, więc Victor zadowolony:-)

Trzeci raz piszę tego samego posta:wściekła/y: Mam nadzieję, że tym razem nie zamknę przez pomyłkę;-)

no Wolfia już widze jakie pysznosci napieczesz, zawsze cos ciekawego tam wyszukasz w przepisach:-)
Rosmerta:zawstydzona/y: Ja jestem ciągle na etapie nauki, a i moje zdolności pozostawiają wiele do życzenia i takich cudeniek, to nigdy mi się nie uda zrobić:
torty / cakes : the cakegirl ~ portfolio ( nimsay@op.pl ) > About >

Wolfia a może jakiś torcik na bitej śmietanie z owocami?
Gosiu mógłby być, gdybym nie jadła go za każdym razem na różnych okazjach:sorry2: W lutym pewnie będę miała jeszcze okazję takiego skosztować na urodzinach teściowej - jak mnie zaprosi:cool2: I wtedy będę miała okazję zjeść albo tort nr. 1 (jasny biszkopt, bita śmietana, owoce typu mandarynka, winogron) albo tort nr. 2 (ciemny biszkopt, bita śmietana, mus wiśniowy). Chyba, że coś się zmieni i będę mile zaskoczona, albo moja teściowa ruszy w końcu swoje cztery litery i coś upichci - ale na to nie liczę:-p
Dlatego też szukam natchnienia i inspiracji, bo lubię próbować nowych rzeczy:-) Może znasz jakiś ciekawy pomysł na tort z bitą śmietaną, to chętnie skorzystam:tak:

WolfiA pokazuj wszystko torty zaproszenia.
To od początku;-)
Zaproszenia: Zaproszenie na przyjęcie urodzinowe dziecka "Auto" | mamypomysl.pl
Tu można wybrać jakieś gotowe i wydrukować: ZAPROSZENIA DO WYDRUKOWANIA | mamypomysl.pl
Tort: Tort samochód | mamypomysl.pl

Krem, tak jak już wspomniałam, z mascarpone:
- 1 szkl. cukru (niepełna)
- 750g serka mascarpone
- 500g śmietany
- 4 żółtka
Cukier ucieramy z żółtkami i dodajemy serek, ubijamy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowe:-)

Dla Olivera chciałam któryś z tych, ale nie wiem jeszcze, bo nie jestem przekonana:sorry2:
Kuchnia nad Atlantykiem: Malinowo i urodzinowo ...
Kuchnia nad Atlantykiem: Urodzinowy tort Ambasador dla Macieja

Jak będziecie miały jakieś pomysły to też się pochwalcie:tak::tak:

Miłego popołudnia:-)

reklama
Wolfia w sumie jak ci się nudzi z owocem to ja też robiłam taki z masą krówkową ,biszkopt z orzechami i zamiast owoców na wierzchu słonecznik :tak: myślę że można coś i samemu wykombinować ja ten torcik robiłam z przepisu na placek ;-):tak:zamiast słonecznika też robiłam zwykłą dekoracje a dawałam np śmietaną malinową na wierzch :tak:za dużo pomysłów to ja nie mam :no:

zastanawiam się sama jaki torcik Emilce zrobię bo już mam zamówienie że różowy z kucykiem i księżniczką :shocked2:

Matylda tego Ci życzę by poszło szybko i lekko ;-):-D

Do góry