reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Witam:-)
ale sie wczoraj naczekalismy na te koledę najbardziej Hubek biedny, nie chciał pójśc sie nawet kapać, bo on czeka na księdza no i ksiądz przyszedł o 20.30 (mieszkamy na końcu ulicy...), ale HUbek zachwycony, z księdzem ładnie porozmawiał:-) pewnie dzis bedzie odgrywal księdza cały dzień;-)
Gosia no pisuj nam opisuj jak tam było z drugim porodem i w ogóle:-)
My myslimy o foteliku albo firmy Romer, albo Concord, to jedne z najbezpieczniejszych fotelików na rynku, a my dosyc sporo jeździmy więc na tym nie oszczedzamy. zobaczymy na co sie w koncu zdecydujemy;-)
no Wolfia już widze jakie pysznosci napieczesz, zawsze cos ciekawego tam wyszukasz w przepisach:-)
miłego dnia wszystkim:-)
ale sie wczoraj naczekalismy na te koledę najbardziej Hubek biedny, nie chciał pójśc sie nawet kapać, bo on czeka na księdza no i ksiądz przyszedł o 20.30 (mieszkamy na końcu ulicy...), ale HUbek zachwycony, z księdzem ładnie porozmawiał:-) pewnie dzis bedzie odgrywal księdza cały dzień;-)
Gosia no pisuj nam opisuj jak tam było z drugim porodem i w ogóle:-)
My myslimy o foteliku albo firmy Romer, albo Concord, to jedne z najbezpieczniejszych fotelików na rynku, a my dosyc sporo jeździmy więc na tym nie oszczedzamy. zobaczymy na co sie w koncu zdecydujemy;-)
no Wolfia już widze jakie pysznosci napieczesz, zawsze cos ciekawego tam wyszukasz w przepisach:-)
miłego dnia wszystkim:-)
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Witam:-):-)
Rosmerta, masz odwaznego synka i cierpliwego skoro spokojnie wytrzymal do koledy.
Wolfia, wybrany przez Ciebie pomysl na tort brzmi bardzo smakowicie. I pomysl z zaproszeniami tez dobry.
Rosmerta, masz odwaznego synka i cierpliwego skoro spokojnie wytrzymal do koledy.
Wolfia, wybrany przez Ciebie pomysl na tort brzmi bardzo smakowicie. I pomysl z zaproszeniami tez dobry.
Witam ;-)jeszcze raz dziękuje za gratulacje
Karola co dziwne u nas wypisują teraz po 2 dobach i tak wiecej siedziałam bo od środy ;-)
Wolfia a może jakiś torcik na bitej śmietanie z owocami ?
Matylda w sumie skrobnęłam coś na zamkniętym o porodzie ale zapomniałam że wszystkie nie przeczytacie a szkoda że tak jest
wiec wkleję tu to co napisałam
co do porodu to rozkręciło się samo nie wiem czy pisałam ale szłam na wywołanie a w sumie urodziłam bez ich pomocy ...w dodatku bez nacięcia wiec luksus normalnie ....i wszystko potoczyło się błyskawicznie na sali porodowej byłam z 7cm rozwarcia co kilka skurczy miałam 1cm więcej przy 9cm dostałam skurczy partych i za 3 skurczem miałam już 10cm i kolejne 3 skurcze i urodziłam główkę i właściwie koniec porodu bo pęcherza nie zdążyli przebić to przebili jak urodziłam główkę i mały wypłynął z wodami ...za to zalałam wszystko na wszystkie strony nie wspomnę jak ja wyglądałam ...wiec mały w "czepku "rodzony jak to panie powiedziały;-)
Karola co dziwne u nas wypisują teraz po 2 dobach i tak wiecej siedziałam bo od środy ;-)
Wolfia a może jakiś torcik na bitej śmietanie z owocami ?
Matylda w sumie skrobnęłam coś na zamkniętym o porodzie ale zapomniałam że wszystkie nie przeczytacie a szkoda że tak jest
wiec wkleję tu to co napisałam
co do porodu to rozkręciło się samo nie wiem czy pisałam ale szłam na wywołanie a w sumie urodziłam bez ich pomocy ...w dodatku bez nacięcia wiec luksus normalnie ....i wszystko potoczyło się błyskawicznie na sali porodowej byłam z 7cm rozwarcia co kilka skurczy miałam 1cm więcej przy 9cm dostałam skurczy partych i za 3 skurczem miałam już 10cm i kolejne 3 skurcze i urodziłam główkę i właściwie koniec porodu bo pęcherza nie zdążyli przebić to przebili jak urodziłam główkę i mały wypłynął z wodami ...za to zalałam wszystko na wszystkie strony nie wspomnę jak ja wyglądałam ...wiec mały w "czepku "rodzony jak to panie powiedziały;-)
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
WolfiA pokazuj wszystko torty zaproszenia.
My też już robimy zaproszenia a raczej kolorujemy -tego chłopca z laurki na dzień babci co wkleiłaś.to niby Szymek w okienku napis zaproszenie a treść napiszemy na drugiej stronie no ale koloruje już sam jubilat oczywiście.
Rosmerta widzę że ty przerabiasz ten "problem" z wyborem co mnie czeka i też tylko te dwie opcje wchodzą w grę więc mi może bęzie już łatwiej.;-) my też nie oszczędzamy na foteliku bo naprawdę dużo jeździmy i mały musi być bezpieczny no i czuć się wygodnie by nie marudził.
My też już robimy zaproszenia a raczej kolorujemy -tego chłopca z laurki na dzień babci co wkleiłaś.to niby Szymek w okienku napis zaproszenie a treść napiszemy na drugiej stronie no ale koloruje już sam jubilat oczywiście.
Rosmerta widzę że ty przerabiasz ten "problem" z wyborem co mnie czeka i też tylko te dwie opcje wchodzą w grę więc mi może bęzie już łatwiej.;-) my też nie oszczędzamy na foteliku bo naprawdę dużo jeździmy i mały musi być bezpieczny no i czuć się wygodnie by nie marudził.
Super:-) Cieszę się, że szybko poszło i bez nacięcia Mam nadzieję, że i u mnie sprawy potoczą się w takim tempie
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Cześć:-)
My po obiedzie, zakupach i spacerze Nawet plac zabaw zahaczyliśmy, więc Victor zadowolony:-)
Trzeci raz piszę tego samego posta Mam nadzieję, że tym razem nie zamknę przez pomyłkę;-)
torty / cakes : the cakegirl ~ portfolio ( nimsay@op.pl ) > About >
Dlatego też szukam natchnienia i inspiracji, bo lubię próbować nowych rzeczy:-) Może znasz jakiś ciekawy pomysł na tort z bitą śmietaną, to chętnie skorzystam
Zaproszenia: Zaproszenie na przyjęcie urodzinowe dziecka "Auto" | mamypomysl.pl
Tu można wybrać jakieś gotowe i wydrukować: ZAPROSZENIA DO WYDRUKOWANIA | mamypomysl.pl
Tort: Tort samochód | mamypomysl.pl
Krem, tak jak już wspomniałam, z mascarpone:
- 1 szkl. cukru (niepełna)
- 750g serka mascarpone
- 500g śmietany
- 4 żółtka
Cukier ucieramy z żółtkami i dodajemy serek, ubijamy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowe:-)
Dla Olivera chciałam któryś z tych, ale nie wiem jeszcze, bo nie jestem przekonana
Kuchnia nad Atlantykiem: Malinowo i urodzinowo ...
Kuchnia nad Atlantykiem: Urodzinowy tort Ambasador dla Macieja
Jak będziecie miały jakieś pomysły to też się pochwalcie
Miłego popołudnia:-)
My po obiedzie, zakupach i spacerze Nawet plac zabaw zahaczyliśmy, więc Victor zadowolony:-)
Trzeci raz piszę tego samego posta Mam nadzieję, że tym razem nie zamknę przez pomyłkę;-)
Rosmerta Ja jestem ciągle na etapie nauki, a i moje zdolności pozostawiają wiele do życzenia i takich cudeniek, to nigdy mi się nie uda zrobić:no Wolfia już widze jakie pysznosci napieczesz, zawsze cos ciekawego tam wyszukasz w przepisach:-)
torty / cakes : the cakegirl ~ portfolio ( nimsay@op.pl ) > About >
Gosiu mógłby być, gdybym nie jadła go za każdym razem na różnych okazjach W lutym pewnie będę miała jeszcze okazję takiego skosztować na urodzinach teściowej - jak mnie zaprosi I wtedy będę miała okazję zjeść albo tort nr. 1 (jasny biszkopt, bita śmietana, owoce typu mandarynka, winogron) albo tort nr. 2 (ciemny biszkopt, bita śmietana, mus wiśniowy). Chyba, że coś się zmieni i będę mile zaskoczona, albo moja teściowa ruszy w końcu swoje cztery litery i coś upichci - ale na to nie liczęWolfia a może jakiś torcik na bitej śmietanie z owocami?
Dlatego też szukam natchnienia i inspiracji, bo lubię próbować nowych rzeczy:-) Może znasz jakiś ciekawy pomysł na tort z bitą śmietaną, to chętnie skorzystam
To od początku;-)WolfiA pokazuj wszystko torty zaproszenia.
Zaproszenia: Zaproszenie na przyjęcie urodzinowe dziecka "Auto" | mamypomysl.pl
Tu można wybrać jakieś gotowe i wydrukować: ZAPROSZENIA DO WYDRUKOWANIA | mamypomysl.pl
Tort: Tort samochód | mamypomysl.pl
Krem, tak jak już wspomniałam, z mascarpone:
- 1 szkl. cukru (niepełna)
- 750g serka mascarpone
- 500g śmietany
- 4 żółtka
Cukier ucieramy z żółtkami i dodajemy serek, ubijamy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowe:-)
Dla Olivera chciałam któryś z tych, ale nie wiem jeszcze, bo nie jestem przekonana
Kuchnia nad Atlantykiem: Malinowo i urodzinowo ...
Kuchnia nad Atlantykiem: Urodzinowy tort Ambasador dla Macieja
Jak będziecie miały jakieś pomysły to też się pochwalcie
Miłego popołudnia:-)
reklama
Wolfia w sumie jak ci się nudzi z owocem to ja też robiłam taki z masą krówkową ,biszkopt z orzechami i zamiast owoców na wierzchu słonecznik myślę że można coś i samemu wykombinować ja ten torcik robiłam z przepisu na placek ;-)zamiast słonecznika też robiłam zwykłą dekoracje a dawałam np śmietaną malinową na wierzch za dużo pomysłów to ja nie mam
zastanawiam się sama jaki torcik Emilce zrobię bo już mam zamówienie że różowy z kucykiem i księżniczką
Matylda tego Ci życzę by poszło szybko i lekko ;-)
zastanawiam się sama jaki torcik Emilce zrobię bo już mam zamówienie że różowy z kucykiem i księżniczką
Matylda tego Ci życzę by poszło szybko i lekko ;-)