reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Witam
wir przygotowan widze i wszystkie zabiegane:rofl2: u nas wczoraj w naszym salonie na górze staneła choinka, Hubek nie mógł sie doczekać:sorry: na dole ubierana bedzie pewnie jutro albo w wigilię:tak:
sledzie w oliwie zrobione, bigos ugotowany, pierogi i uszka ulepione (ciocia robiła), reszta jeszcze do zrobienia:confused2: sałatke i galarety bedziemy robic na bieżąco w wigilie, by wytrzymało do niedzieli ze spokojem:tak:

Susu i PAtri wam zycze spokojnych rodzinnych świat pełnych miłości i radości!!! dla dzieciaków mnóstwo wspaniałych przezyc i bogatego Mikolaja!!! a w NOwym Roku spełnienia marzeń i pplanów, radości i spokoju:tak::-)

z reszta mysle jutro sie zobaczę, chociaz jutro wigilia w pracy która ja organizuje, wiec latania bede miała, bo musze catering odebrac, pieczywo kupić i udekorowac wsyztsko, stoly juz stoja na 28 osób ustawione:-)

milego dzionka i owocnych przygotowań:-)

hej:tak:

Jutro mieliśmy już wyjeżdżać, a tu nagła zmiana planów, A. musi na gwałtu rety jutro do Krakowa, wygrał przetarg i do końca roku trzeba podpisać umowę, chorobka, na ostatnią chwilę do rodziców przyjedziemy, bojutro już chyba nie damy rady:-(
Z drugiej strony pakowanie i reszta bez pośpiechu
Patri i Susu wesołych:tak::-)

w sumie to dopiero siadam.:-Dbarszcz zagotowany wraz zakwasem niech stygnie spokojnie do rana.WolfiA nie wiem jak u Ciebie ale ja musiałam dodać sporo pieprzu i soli i cukru ale jeszcze nie dokońca doprawiłam bo jutro barszcz będzie miałzdecydowanie inny smak i doprawiać będę dopiero w czwartek jak się wszystko przeje.przecedzać będę dopiero wieczorem niech przejedzą się smaki.

sernik wygląda całkiem całkiem-jeśli będzie dobry to będę go robić bo przepis łątwy Sernik nowojorski (New York Style Cheesecake)

pasta z makreli zrobiona, warzywa na sałatkę jarzynową pokrojone wystarczy wymieszać dodać jaja no i majonez.

jedynie łososia nie zrobiłam bo już mam dość :zawstydzona/y:no i prasowanie dalej czeka

spadam spać do jutra buziaki pa

Karola imponujesz mi pracowitością i zorganizowaniem.Ja to daleko " w polu" jeszcze.

Chciałam wkleić foto szopki,ale coś mi nie wyszło zdjęcie,nie wiem,o co chodzi.Pózniej pokombinuję.:sorry:

Dzis w planie kulebiak,bułeczki z cebulą i wieczorem ciacho.:tak:

Witam:-)

KArola no ty szalejesz kobitko:szok::rofl2:
dzis i u nas pracowity dzień w kuchni, ja robię mieso w galarecie na Świeta, pieke ciasto, i kaczke juz dzisiaj chyba też, narazie lezy w ziołach i przyprawach:tak:mama przygotowuje potrawy wigilijne, taki podział mamy:rofl2:

no i w pracy latanino:rofl2: ale jutro już wolne przynajmniej:tak::-)

u nas juz po zimie:-( pada deszcz, po sniegu ani sladu, a juz sie nastawiłam na piekne białe święta:confused2:
teraz jeszcze czekamy na brata ze Szkocji - nie wiadomo jak to bedzie i czy w ogóle przyleci:eek: leca z Londynu a tam wczoraj przestój, setki ludzi siedzi na walizkach i raczej juz nie polecą:no: mam nadzieje, że im sie uda i ich samolot poleci, a jak nie to....:-(no zobaczymy, dziisaj wylatuja o 19 naszego czasu

milego dzionka:-)

reklama
ja raczej nie jestem z tych pracownitych tylko same proste przepisy mam więc szybko idą :-D no i w sumie większość robi się sama.

najgorsze bo ciągle nie mam pomysły na obiad w 2 dzień świąt.
nie mogę się zdecydować czy bitki i czy kurczak pieczony z miodem.w 1 dzień kaczka.

może któraś ogląda Kuchnie TV http://www.kuchnia.tv/program/?full/w-poszukiwaniu-perfekcji_27191 mega polecam ostatni odcinek Boże Narodzenie matko cudowny a to jedzenie.zresztą uwielbiam ten program oglądąć bo i tak nikt tego w domu nie zrobi.ale ten odcinek jest magiczny.:tak:

Do góry