reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam poweekendowo:-)

ja chce taka zime do świat!!!!! :-Doby śnieg sie nie stopił:sorry:
saneczki zaliczone i w sobote i wczoraj, Hubek szczęśliwy:-) codziennie obowiązkowo musimy "ratować" naszego bałwana:-D, czyli właczać do pradu i czekamy aż wstanie, bo na noc wyłaczany:rofl2:
w sobote musiałam z Hubkiem ciiasteczka piec, obowiazkowo z kakaem i przyprawa piernikowa, bo inaczej by nam wszustkie pierniki do świat powyjadał:-D a tak ma forme zastepcza i zadowolony:tak: on tez tak lubi pomagac w kuchni, ciasto zawsze na ciastka robi sam, ja szykuje produkty on wsypuje i miesza, ja oczywiscie wyrabiam i pomagam wałkować:tak: on wykrawa sam:-)

prezenty juz wszystkie spakowane, teraz tylko gotowanko, no ale z mamą sie dzielimy robotą to szybko pójdzie:-) ciocia zrobiła juz uszka, dzis przyjeżdża robic pyzy na swiateczny obiad - bedzie do tego kaczka i kapusta modra na ciepło ze śliwkami:tak::-)
ech.. tyle przygotowan a potem tak szybko święta zlecą i znowu trzeba będzie czekać;-):rofl2:

miłego dzionka:-)

reklama
Hej hej moje drogie panie...
jak miło mnie przyjęłyście....

Wbiłam sie na chwilę w pracy w neta, ale numer..
i tak was poczytuje

no u nas już porządki świąteczne ogarnięte, potrawy wigilijne tym razem robi mama, wiec mam mniej roboty, choć drugi dzień świat u mnie, we trochę gości sie zwali..na wigilię tylk sobie solę upieke i ugotuje kaszę do sosu grzybowego - resztę robi reszta, ja pracuje..
Za to na sylwka mam w domu ma imprezkę, z dziecmi oczywiscie, więc bedzie wesoło i w przygotowaniach i w imprezowaniu

Filipek wczoraj ze mną ubierał choinkę, taki szczęśliwy, choć dwie nowe bombki padły na podłogę i mniej o dwie...ale co tam, ta jego radość...

Justynko suuuper ten bałwan...
Wolfia ale ty dajesz rade, rany...z dwójka smyków
Rozalka kiedy ty masz jeszcze czas kobietko na przygotowanie z Kubusiem tych wszyskich wytwornści z masy solnej - jak bedzie gotowe to wklej foteczkę...

witam oj chwila przerwy pzed wyjściem do sklepu po coś na obiad. chta posprzątana tak bardziej generalnie za szafami kanapami itd. zostałą mi do umycia jedna pólka szklana ale tam stoją kieliszki więc wieczorem to zrobię.pościel wyprana i zmieniona u każdego na nową włącznie z pościelą moich rodziców któzy będą u nas nocować do niedzieli.
ja dziś w planie mam robienie ciasteczek kolorowych z Szymkiem i wypisanie kartek świątecznych, a wieczorem prasowanie bo trochę się tego uziebało.:crazy:

miłego dnia pa

hejka,
ja szybciutko z doskoku, bo zaraz lecę do szkoły na wigilię, zdążyłam dzis upiec jabłecznik dla Madzi na jej klasową wigilie, a wczoraj zrobiłam farsze do pierogów i uszek, dziewczynki zrobiły pierniczki, wieczorem jak damy radę to ozdabianie,
miłego dnia:tak:

jejku jakie jestescie pracowite, podziwima WAS babki, ja jade na gotowe...:zawstydzona/y::sorry:
chyba juz przed swietami nie wpadne wiec zycze kazdej z was ZDROWYCH, RODZINNYCH i SPOKOJNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA i CUDNEJ NOCY SYLWESTROWEJ!!!!!!!!!!!!
i do zobaczenia w NOWYm ROKU, mam nadzieje ze uda mi sie czesciej.....

hej Susu :-)
I Tobie najlepszego!-!

Ja też już będę życzyć, bo padam na twarz, a przede mną mimo niechęci też trochę do zrobienia...

Życzę udanych Świąt, smakowitych smakołyków, zaskakującego Mikołaja, spokoju, radości, zdrowia, no i niezapomnianego witania Nowego 2010 Roku.

Do zobaczenia za rok ;-)
Buzia. Pa.

Ostatnia edycja:
Susu,Patri dla Was również spokojnych i pełnych Miłości Świąt!

Dziś robót domowych ciąg dalszy,a głowa mi pęka od samego rana.No nic babeczki,miłych przygotowań.:tak:

Właśnie skończyłam bigos... i wiecie co? Jest naprawdę dobry:-)
Gosiu pochwalcie się efektem:tak::tak::tak:
My jutro robimy pierniki, bo nie mamy jeszcze foremek:sorry: Mam nadzieję, że jutro je gdzieś znajdę... a jak nie to wszystkie będą okrągłe:-p
no to super że wyszedł pyszny :tak: pierniczkami nie mam co się chwalić ja ich nie piekłam tylko siorka mi z pracy przywiozła i tylko dekorowałyśmy :sorry:
a jak wasze pierniczki wyszły ? zawsze można wyciąć kształty nożem :tak:

Witam.
Dzis ambitny plan,pierogi i krokiety.:-)
No i szukanie prezentu dla męża:sorry:
A do tego robimy z Kubulą szopkę Bożonarodzeniową(na razie mamy figurki z masy solnej),dzis domek z pudełka po butach i wyklejanie gwiazdy.Efekt wkleję jutro.;-)
Miłego dzionka.:tak:
ja dziś chyba zrobię krokiety chciałabym malutkie zrobić i myślę jak to zrobić :-D
no i czekam na zdjęcia szopki i figurek :tak:

ech.. tyle przygotowan a potem tak szybko święta zlecą i znowu trzeba będzie czekać;-):rofl2:

miłego dzionka:-)
dokładnie :sorry:

Filipek wczoraj ze mną ubierał choinkę, taki szczęśliwy, choć dwie nowe bombki padły na podłogę i mniej o dwie...ale co tam, ta jego radość...
u nas w zeszłym roku zbiło się pełno wiec teraz mamy śliczne nie do zbicia :-D

jejku jakie jestescie pracowite, podziwima WAS babki, ja jade na gotowe...:zawstydzona/y::sorry:
chyba juz przed swietami nie wpadne wiec zycze kazdej z was ZDROWYCH, RODZINNYCH i SPOKOJNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA i CUDNEJ NOCY SYLWESTROWEJ!!!!!!!!!!!!
i do zobaczenia w NOWYm ROKU, mam nadzieje ze uda mi sie czesciej.....
Susu również zdrowych spokojnych świąt Bożego Narodzenia i szcześliwego nowego roku :-)

hej Susu :-)
I Tobie najlepszego!-!

Ja też już będę życzyć, bo padam na twarz, a przede mną mimo niechęci też trochę do zrobienia...

Życzę udanych Świąt, smakowitych smakołyków, zaskakującego Mikołaja, spokoju, radości, zdrowia, no i niezapomnianego witania Nowego 2010 Roku.

Do zobaczenia za rok ;-)
Buzia. Pa.
Patri wszystkiego dobrego w nowym roku i szcześliwych spokojnych świąt :tak:

Dziś robót domowych ciąg dalszy,a głowa mi pęka od samego rana.No nic babeczki,miłych przygotowań.:tak:
ja dziś robię mega porządki;-) gotowanie zaczniemy właściwie jutro :tak:

reklama
Susu Patri wszystkiego naj naj i dla Was.Spokojnych zdrowych rodzinnych wesołch cudownych magicznych odlotowych Świąt ożego Ńarodzenia i udanego sylwka.

reszcze życzenia złożę później ;-)

no ja też czekam na foto szopki.ja też nie mam szklanych bąbek na choince tylko plastiokowe jabłuszka, pełno brokatowych ptaszków,misia na sankach,słonika,aniołki,drewniane figurki no i oczywiście masa słodyczy:mikołaje czekoladowe.lizakowe laski,cukierki czekoladowe.

ja dziś stawiam na gotowanie.

WolfiA dziś czas na barszcz!!!!!!ja zbieram się za to wieczorem jak mały pójdzie spać.przecedzać będę jutro.dziś kroję warzywa do sałatki,no i mam w planie sernik nowojorski by postał 2 doby w lodówce, no i łososia muszę pokroić zasypać cebulką i zalać olejem to obowiązkowo.

miłego dnia kochane.

Do góry