reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
ciekawe dlaczego właśnie rogale a takie śa tylko pieczone raz w roku???bo ja znam takie rogaliki z makiem też oblane lukrem i posypane posiekanymi orzechami-ale pewnie to nie to samo bo takie są u mnie w sklepie codziennie.

poszukałam i znalazłam o takie tylko że orzechami obsypane
http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/Slodkie-drozdzowki-z-makiem.html

Ostatnia edycja:
no pewnie że tak ja to jestem dzika pod względem ciast słodkości czekolad dlatego mnie mega interesują te specjalne rogale.

jak jestem w umoich rodziców to normalnie nie mogę się oprzeć by nie wpaść choć na dwie czekoladki do mojego ukochanego mont blanc w Galerii Bałtyckiej niebio raj pozeja moim zdaniem najlepsze na świecie.( a od Sowy chyba są najbardziej błeeee).

He,he,jak o słodkościach to ja właśnie wstawiłam do lodówki blok czekoladowy na jutro do kawki:-p

Wolfia ale torcik smakowicie wygląda,mniam.

Dobry wieczór:-)
Mmm takie rogale to ja też bym chętnie zjadła:tak::-)
Na razie to ja szukam jakiego przepisu na tort na urodziny mojego męża:-p Skłaniam się ku temu, bo lubi słodkie;-)
Tort egipski
Myślicie, że będzie dobry?

tort bezowy to mega odlot ja uwielbiam i zreszta wszyscy w mojej rodzinie.co do przepisu to polecam dodać do bezy ciutkę no ok 1 łyżeczki octu winnego będzie lepsza beza!!!!
no i nie robiłabym tej masy maślanej - bo ja takich nie lubię chyba bym zrobiłą tradycyjny torcik beza kwaśny dzemik bita śmietana i tak trzy bądź dwie warstwy.

no i zamrożona bez jest jak lody jak będziesz ją odmrażać to na wypadek jeśli ci kawałek tortu zostanie.

ja też dziś upiekłam mufinki czekoladowo czekoladowe i będę nadziewać je jutro bitą śmietaną no i gorzka kawka.

p.s. no i jeszcze jeno- fajowa to strona prawda mama ją w ulubionych i często tam zaglądam. i uwaga teraz jest tam konkurs.

ciekawe dlaczego właśnie rogale a takie śa tylko pieczone raz w roku???bo ja znam takie rogaliki z makiem też oblane lukrem i posypane posiekanymi orzechami-ale pewnie to nie to samo bo takie są u mnie w sklepie codziennie.

poszukałam i znalazłam o takie tylko że orzechami obsypane
Słodkie drożdżówki z makiem
takie drożdżówki to robią u nas codziennie :-D rogale są z białym makiem itd też dostępne gdzieniegdzie cały rok ale smakują najlepiej w tym jednym dniu ;-):tak:

wiesz karola paczki tez się piecze nie tylko w tłusty czwartek ale codziennie można kupić w sklepie osiedlowym;-):-p
no i w tłusty czwartek smakują najlepiej prawda? ;-)

Dobry wieczór:-)
Mmm takie rogale to ja też bym chętnie zjadła:tak::-)
Na razie to ja szukam jakiego przepisu na tort na urodziny mojego męża:-p Skłaniam się ku temu, bo lubi słodkie;-)
Tort egipski
Myślicie, że będzie dobry?
świetnie wygląda :tak:

reklama
p.s. no i jeszcze jeno- fajowa to strona prawda mama ją w ulubionych i często tam zaglądam. i uwaga teraz jest tam konkurs.
Ja też uwielbiam tą stronę:tak: Ta babka, która prowadzi ten blog jest naprawdę niesamowita, jestem dla niej pełna podziwu i chciałabym choć w 1/3 potrafić to co ona:shocked2::sorry: I jeszcze te jej zdjęcia tego co upichciła... genialne:rolleyes2::tak:
Konkurs dopiero teraz zauważyłam, bo nigdy się temu akurat nie przyglądałam zbytnio:-p

Wy też dziewczyny szalejecie... jedna blok czekoladowy... druga mufinki z bitą śmietaną... mniam mniam:-);-) Ja to ostatnio czasu nie mam, ciągle zabiegana jestem w domu, ale obiecałam sobie na weekend szarlotkę, bo chodzi za mną już od dawna;-)

Do góry