reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Bedzie dobrze,ja dzis tez szlam nerwowa i przerażona bo objawy minely A okazalo się ze wszystko dobrze o maly czlowiek rosnie a nawet fika,także spokojnie, choć wiem ze łatwiej powiedziec niz sie uspokoić 😉Mieszkam w Dortmundzie,a lat.. jeszcze 37🙈 i tak pierwsze dlugo wyczekiwane 🥰

Na przez to że pierwsza ciążę straciłam właśnie mam większe obawy. Ale właśnie wiem nie potrzebnie. Ale to wiesz. Człowiek się zawsze będzie martwil

reklama
Bedzie dobrze,ja dzis tez szlam nerwowa i przerażona bo objawy minely A okazalo się ze wszystko dobrze o maly czlowiek rosnie a nawet fika,także spokojnie, choć wiem ze łatwiej powiedziec niz sie uspokoić 😉Mieszkam w Dortmundzie,a lat.. jeszcze 37🙈 i tak pierwsze dlugo wyczekiwane 🥰
Jakie masz wskazania do amniopunkcji? Coś w usg źle wyszło?

Przykro mi ze straciłaś ciaze😔a to tez jakoś na początku? Teraz będzie dobrze,zobaczysz.Musisz być dobrej mysli

Tak. W 8 tygodniu serduszko przestało bić. To było tego roku w lutym. I właśnie teraz nam się drugi raz udało dość szybko. Mam taką nadzieje ale tak jak czytałam to duży % pierwszych ciąż jest traconych a następne są prawidłowe

Tak. W 8 tygodniu serduszko przestało bić. To było tego roku w lutym. I właśnie teraz nam się drugi raz udało dość szybko. Mam taką nadzieje ale tak jak czytałam to duży % pierwszych ciąż jest traconych a następne

Tak. W 8 tygodniu serduszko przestało bić. To było tego roku w lutym. I właśnie teraz nam się drugi raz udało dość szybko. Mam taką nadzieje ale tak jak czytałam to duży % pierwszych ciąż jest traconych a następne są prawidłowe
Dobrze ze tak szybko udało się zajsc znowu w ciaze😍 no ja tez tak slyszalam i mialam najpierw ciaze biochemiczna a w kolejnym miesiacu juz normalna. Czyli cos w tym jest i wierze ze będzie dobrze😍💪

Pewnie wiek, lekarz dal mi wybor badan prenatalnych albo z krwi, mniej inwazyjne ale tez mniej dokładne albo od razu z płynu owodniowego bo po tych pierwszych czesto i tak się stosuje te 2.
Jesteś rocznik 84? To przecież żaden zaawansowany wiek. Sama jestem niewiele młodsza, a mam koleżanki, które później rodziły. A co z badaniami nieinwazyjnymi - usg prenatalne i np. Nifty? Jeśli w obydwu wyszłoby wszystko ok to amniopunkcja niepotrzebna, zwłaszcza ze to badanie jednak niesie jakieś ryzyko, może i niewielkie, ale jednak istnieje

Hej laseczki, wróciłam od lekarza i kamien z serca uffff😉 kropek juz ma 3,56cm i skacze w brzuchu jak szalony hihihi.Standardowo cisnienie mega wysokie i dostalam zakaz pracy..ale lekarz tez powiedzial ze odradzam mi urlop😔 Chcielismy wyskoczyć do Grecji albo Turcji na tydzień,ale lekarz mowi ze moge jechac do Polski albo tu w De, ale ze tam są upały i jak mi skoczy cisnienie to gdzie bede szukać szpitala..ehh troche mnie to zasmucilo. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i pytal czy zgadzam się na badania prenatalne, ze moge z krwi albo z płynu owodniowego (amniopunkcja) bo jest dokładniejsza wiec wole ta 2 opcje.Ale to dopiero za jakieś 5 tygodni..robiłyście to tez?
A czemu amniopunkcja? To dość inwazyjne badanie…

Hej dziewvzyny :) przed wczoraj byłam na usg :) termin mam na 11 lutego . Lekarz nic o płci nie wspomniał . Dołączę zdjęcie , może wy macie jakieś podejrzenia :p

Załączniki

• 7E6220B6-76DC-4478-808C-5D9BF6B6D9CD.jpeg
    7E6220B6-76DC-4478-808C-5D9BF6B6D9CD.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 121
reklama
A to nie są plecki na tym zdjęciu? 😉Ja byłam wczoraj na wizycie I cały czas mi wychodzi ciaza starsza o Tydzień, więc dziś mam już 14t5d, może w styczniu urodzenia, bo mam już w domu dwójkę i oni rodzili się przedterminowo 😄u mnie wyszedł wczoraj chłopak, bokiem było widać antenkę między nogami. Jeszcze eiafomo lekarz nie daje pewności, ale zdjęcie wyraźne.

Do góry