reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Hej laseczki, wróciłam od lekarza i kamien z serca uffff😉 kropek juz ma 3,56cm i skacze w brzuchu jak szalony hihihi.Standardowo cisnienie mega wysokie i dostalam zakaz pracy..ale lekarz tez powiedzial ze odradzam mi urlop😔 Chcielismy wyskoczyć do Grecji albo Turcji na tydzień,ale lekarz mowi ze moge jechac do Polski albo tu w De, ale ze tam są upały i jak mi skoczy cisnienie to gdzie bede szukać szpitala..ehh troche mnie to zasmucilo. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i pytal czy zgadzam się na badania prenatalne, ze moge z krwi albo z płynu owodniowego (amniopunkcja) bo jest dokładniejsza wiec wole ta 2 opcje.Ale to dopiero za jakieś 5 tygodni..robiłyście to tez?

Ja w ogóle wymiotów nie miałam, ale u mnie również mdłości ustępują, ból piersi przeszedł jak ręką odjął ok. 11 tygodnia, bólów brzucha póki co nie mam 🤗

Hej laseczki, wróciłam od lekarza i kamien z serca uffff😉 kropek juz ma 3,56cm i skacze w brzuchu jak szalony hihihi.Standardowo cisnienie mega wysokie i dostalam zakaz pracy..ale lekarz tez powiedzial ze odradzam mi urlop😔 Chcielismy wyskoczyć do Grecji albo Turcji na tydzień,ale lekarz mowi ze moge jechac do Polski albo tu w De, ale ze tam są upały i jak mi skoczy cisnienie to gdzie bede szukać szpitala..ehh troche mnie to zasmucilo. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i pytal czy zgadzam się na badania prenatalne, ze moge z krwi albo z płynu owodniowego (amniopunkcja) bo jest dokładniejsza wiec wole ta 2 opcje.Ale to dopiero za jakieś 5 tygodni..robiłyście to tez?

Szkoda ze w DE jest zimno 🤣🤣🤣 tez mieszkam w Niemczech, w tym tygodniu ma być 38 stopni aż.

No ale skoro lekarz doradził ze lepiej nie to nie. Nie ma co ryzykować. Trzeba dbać o zdrowie tymbardziej że to podwójnie teraz. Także sobie odbijecie za jakiś czas.

A który masz tydzien?

Z tego co wiem to ta druga opcja jest inwazyjna właśnie. I nie wiem w ilu % ale grozi nawet poronieniem. Ja bym się na to nie zdecydowała. Na to pierwsze z krwi tak

Szkoda ze w DE jest zimno 🤣🤣🤣 tez mieszkam w Niemczech, w tym tygodniu ma być 38 stopni aż.

No ale skoro lekarz doradził ze lepiej nie to nie. Nie ma co ryzykować. Trzeba dbać o zdrowie tymbardziej że to podwójnie teraz. Także sobie odbijecie za jakiś czas.

A który masz tydzien?

Z tego co wiem to ta druga opcja jest inwazyjna właśnie. I nie wiem w ilu % ale grozi nawet poronieniem. Ja bym się na to nie zdecydowała. Na to pierwsze z krwi tak
Jestem aktualnie 10+4, a urlop bylby w okolicach 15 tygodnia. Jeżeli chodzi o te badania to rozmawiałam z lekarzem i owszem mowil ze jest ryzyko poronienia ale to poniżej 1% i w praktyce to się praktycznie nie zdarza..doczy
talam na necie i się potwierdziło. A urlop.. to jemu chyba bardziej chodziło o opiekę lekarska w razie w. Ehh no nic chyba w tym roku trza bedzie odpuścić urlop🤷‍♀️ jeszcze się najezdzimy w 3💪

Jestem aktualnie 10+4, a urlop bylby w okolicach 15 tygodnia. Jeżeli chodzi o te badania to rozmawiałam z lekarzem i owszem mowil ze jest ryzyko poronienia ale to poniżej 1% i w praktyce to się praktycznie nie zdarza..doczy
talam na necie i się potwierdziło. A urlop.. to jemu chyba bardziej chodziło o opiekę lekarska w razie w. Ehh no nic chyba w tym roku trza bedzie odpuścić urlop🤷‍♀️ jeszcze się najezdzimy w 3💪

A gdzie mieszkasz w Niemczech jak mogę wiedzieć? Ja Hessen. W środę idę na wizytę. Będę miała 11+6. Trochę się martwię czy wszystko dobrze. Ale pewnie niepotrzebnie

No pewnie. Każdy sam podejmuje decyzje. Ja tylko mówię żebym się nie zdecydowała.

A ile masz wgl lat? To Twoje pierwsze dziecko?

Pewnie. Jeszcze się najezdzicie na wczasy. Jednak zdrowie teraz najważniejsze

A gdzie mieszkasz w Niemczech jak mogę wiedzieć? Ja Hessen. W środę idę na wizytę. Będę miała 11+6. Trochę się martwię czy wszystko dobrze. Ale pewnie niepotrzebnie

No pewnie. Każdy sam podejmuje decyzje. Ja tylko mówię żebym się nie zdecydowała.

reklama

Bedzie dobrze,ja dzis tez szlam nerwowa i przerażona bo objawy minely A okazalo się ze wszystko dobrze o maly czlowiek rosnie a nawet fika,także spokojnie, choć wiem ze łatwiej powiedziec niz sie uspokoić 😉Mieszkam w Dortmundzie,a lat.. jeszcze 37🙈 i tak pierwsze dlugo wyczekiwane 🥰

Ostatnia edycja:
Do góry