reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Tak, dla mnie tez dobra położna była niezwykle ważna, przy takim maluszku ma się tyle pytań, wątpliwości i obaw. Dopiero po tej pierwszej wizycie poczułam się ok, wytłumaczyła dużo, pokazała, zbadała dziecko, zwróciła uwagę co skonsultować z lekarzem, sprawdziła jak się goje po nacięciu, pokazała jak przystawiać, nawet z formalnościami poporodowymi pomogła i załatwiła ekspresową wizytę na przycięcie wędzidełka, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo wszędzie musieliśmy czekać i myślałam, ze nie dam rady z karmieniem, bo tak mnie bolało.
Mi też wizyta położnej się bardzo przydała, sprawdziła jak się pępek goi, pomogła w kwestii karmienia piersią oraz odpowiedziała na kilka nurtujących pytań także jak najbardziej na plus. A bałaganem nie ma co się przejmować, nalewno już w niejednych warunkach była.

reklama
Ja pytałam. Właśnie już któraś osoba z kolei mowi ze takie małe dzieci wbrew pozorom często trzeba przebierać. Więc to nie takie ze kupi się parę sztuk 56 bo to i trzeba przebierać i prac i suszyć a to trochę jednak też trwać będzie. A Potem dokupować na biegu tez nie jest fajne.

Moja teściowa właśnie radziła żeby mało tych 56 kupowac🤷‍♀️a moja mama właśnie mówiła że trzeba dość sporo
To mi sie trafił jakiś inny egzemplarz- chyba mi się nie zdarzyło przebierać go kilka razy dziennie. Wogole był malo wymagający (teraz sobie odbija), więc drugie pewnie będzie przeciwieństwem 😄

To mi sie trafił jakiś inny egzemplarz- chyba mi się nie zdarzyło przebierać go kilka razy dziennie. Wogole był malo wymagający (teraz sobie odbija), więc drugie pewnie będzie przeciwieństwem 😄
No dzieci są różne 🤷‍♀️ ja słyszałam właśnie ze często trzeba bo to albo się przesika albo kupa gdzieś ucieknie albo po prostu mu się uleje i już w takim mokrym nie poleży bo jak.

Ja pytałam. Właśnie już któraś osoba z kolei mowi ze takie małe dzieci wbrew pozorom często trzeba przebierać. Więc to nie takie ze kupi się parę sztuk 56 bo to i trzeba przebierać i prac i suszyć a to trochę jednak też trwać będzie. A Potem dokupować na biegu tez nie jest fajne.

Moja teściowa właśnie radziła żeby mało tych 56 kupowac🤷‍♀️a moja mama właśnie mówiła że trzeba dość sporo
Ja jestem za tym, ze lepiej mieć więcej i rzadziej prac nic 10 sztuk bodziakow i nastawiać pranie dwa razy dziennie 🥸

No dzieci są różne 🤷‍♀️ ja słyszałam właśnie ze często trzeba bo to albo się przesika albo kupa gdzieś ucieknie albo po prostu mu się uleje i już w takim mokrym nie poleży bo jak.
Moj syn ulewal mega fontannami, nie mial refluksu, po prostu tak ulewal. Ja ponoć też tak miałam. I codziennie pralka, bo nie dość, że on mlekiem, to i ja i wszystko dookoła oblane. A umówmy się - nadtrawione mleko czy jak kto woli mleko z kwasem solnym daje malo przyjemny zapach. Córka nic nie ulewala, bardzo rzadko, gdy po prostu już w brzuszku się nie zmieściło. Także syna przebieralam przez pierwszy miesiąc 5-6 razy dziennie, córkę 2-3.

Ja jestem za tym, ze lepiej mieć więcej i rzadziej prac nic 10 sztuk bodziakow i nastawiać pranie dwa razy dziennie 🥸
Ja tak samo. A przecież to też musi być czas żeby zrobić to pranie wysuszyć to. To czasu schodzi a jednak ciuszki trzeba mieć na bieżąco czyste do użycia 😁 a żadna się krzywda nie stanie jak będzie więcej ciuszków 🤷‍♀️ wiecej miejsca jedynie zajmą

Ale mi sprzedałyście wiadomość z tym przebieraniem dzieci.... :D Założyłam, że jak rano się ubierze malucha, to do wieczora do kąpieli bedzie w tym samym, a pozniej zmiana na śpiochy i tyle :D o ja naiwna :D

A powiedzcie mi - czym się różnia pieluszki muślinowe i bambusowe od tetrowych? Jakiej wielkości kupić najlepiej, które Wam się sprawdzały do czego?
Ja kojarzę tylko, że kładzie się na przewijaku, daje do spania żeby sie mogło przytulić i ewentualnie do wytarcia paszczulki jak się urzyga :D

Ale mi sprzedałyście wiadomość z tym przebieraniem dzieci.... :D Założyłam, że jak rano się ubierze malucha, to do wieczora do kąpieli bedzie w tym samym, a pozniej zmiana na śpiochy i tyle :D o ja naiwna :D

A powiedzcie mi - czym się różnia pieluszki muślinowe i bambusowe od tetrowych? Jakiej wielkości kupić najlepiej, które Wam się sprawdzały do czego?
Ja kojarzę tylko, że kładzie się na przewijaku, daje do spania żeby sie mogło przytulić i ewentualnie do wytarcia paszczulki jak się urzyga :D
Ja tez dałabym sobie na początku rękę uciąć ze takiego bobasa to się nie przebiera ale właśnie też się zaskoczyłam 🤣🤣 także 🤣

O pieluszkach sama chętnie się dowiem. Ja tylko wiem o tetrowych jakie są resztę nie miałam styczności.

Ja mam dzisiaj 11+2 i mdłości wróciły mi z podwojoną siłą, a już miałam jakieś 3 dni spokoju, przynajmniej miałam apetyt. Wczoraj na śniadanie i na kolację wmuszony arbuz a na obiad kupne kopytka z bułką tartą, nie mam nawet siły żeby coś ugotować. A na dodatek boli mnie gardło i czuje jakbym miała gorączkę a mam ok 37,1... Męża też zaczelo rozkładać, mam nadzieje ze to nie covid...
U mnie dopiero od jakiegoś tygodnia pojawily się mdłości i niestety również wymioty. Plus pogoda też nie ułatwia bo ledwo daje radę i staram się nie wychodzić z domu. Takie pocieszenie że to też zależy od dnia i na szczęście nie męczy mnie codziennie.

reklama
Zbieram liste osob na watek zamkniety:
Smolna
Guardianangel
MagdALenAx94

мą∂яα ιиα¢zєנ :)

iza:)
natiii89
Pixi23
mary.m
LenkaW86
domini82