reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Z miejscem nie mam problemu w sumie 😊 właśnie tak zamierzam. Patrzyć na promocje i wtedy. Bo to tego będzie dużo schodziło a się nie psuje właśnie. Tylko ze ja mieszkam w Niemczech i nie wiem za bardzo jakie pampersy 🤣 w sensie nie wiem które są dobre. Pampers firma wiadomo ale też bym chciała jakieś tańsze, będzie trzeba testować 😊
Z drugiej strony nie ma co kupować nie wiadomo ile na promocjach, bo może się okazać, ze maluszek będzie miał na nie np. uczulenie 😉

reklama
Hej. Witam się i ja. Chyba nareszcie zaczyna do mnie naprawde docierać, że już niedługo pojawi się maleństwo.
U mnie dziś 10+6. Na pokładzie prawie poltoraroczny synuś. Udało się z małą różnicą wieku, bo my już młodzi nie jesteśmy (w sensie na dzieci, bo młodo czuję się jak najbardziej).
Narazie ciąża przebiega bezproblemowo. Poza mdłościami ale już powoli odpuszczają.
Pozdrawiam wszystkie mamusie

Hej witam się z wami nadal ze szpitala.
Cpr spadło z 300 do 101 więc delikatnie jeszcze podwyższone.
Co do reszty badań nie wiem bo tu nie pobierają tak często jak na innych oddziałach,usłyszałam dziś że zastosowana antybiotykoterapia działa i to najważniejsze.
Kiedy wyjdę nie wiem bo tu co obchód to lekarz gada co innego.
Antybiotyk dostaje nadal tylko 40ml na wieczór w ciągu dnia nic🤷‍♀️
Co do kupywania oprócz śpioszków i skarpetek które kupiłam aby w takiej formie przekazać mężowi że zostanie tatą nie mam nic.
Od poprzedniej ciąży minęło 9 lat więc musimy kompletować od zera wszystko. Myślę że neutralne kolory gdzieś może w sierpniu powoli będę już oglądać i się decydować,a resztę już jak poznamy pleć.
Co do objawów dzis lekko czuje piersi i to wszystko.
Miłego dnia ❤️

Możesz kupić jedynki kilku firm i zobaczyć już później, co dzidzi pasuje najbardziej. Moja Luśka może nosić każde pieluchy i jest git, ale znam dzieci, które konkretne marki regularnie przelewały albo je uczulały. Więc też dużo wyjdzie już w praktyce, a skoro z miejscem nie masz problemu to myślę że warto zapolować 👍 u nas najlepiej sprawdzają się Babydream z Rossmanna, nie wiem czy macie w Niemczech?
Chyba właśnie takie widziałam w rossmanie u nas, bo patrzyłam. Pewnie masz dobry pomysł, po jednym opakowaniu pokupować i sprawdzi się w praktyce. Bo jak inaczej

Macie już coś kupione dla swoich maluszków?
Aktualnie się wstrzymuje. Poczekam chociaż do 20 tygodnia. Moja bratowa rodzi zaraz w lipcu chłopca, więc jak my będziemy mieć synka to dostaniemy coś w spadku z ubranek. Mam jeszcze wózek po córce ( leży w piwnicy u rodziców), więc raczej z niego skorzystamy. Jeśli będzie dziewczynka to się skompletuje od nowa wyprawkę. 🤣 Oby tylko zdrowie było, to będę się tym zajmować już jesienią.

Hej witam się z wami nadal ze szpitala.
Cpr spadło z 300 do 101 więc delikatnie jeszcze podwyższone.
Co do reszty badań nie wiem bo tu nie pobierają tak często jak na innych oddziałach,usłyszałam dziś że zastosowana antybiotykoterapia działa i to najważniejsze.
Kiedy wyjdę nie wiem bo tu co obchód to lekarz gada co innego.
Antybiotyk dostaje nadal tylko 40ml na wieczór w ciągu dnia nic🤷‍♀️
Co do kupywania oprócz śpioszków i skarpetek które kupiłam aby w takiej formie przekazać mężowi że zostanie tatą nie mam nic.
Od poprzedniej ciąży minęło 9 lat więc musimy kompletować od zera wszystko. Myślę że neutralne kolory gdzieś może w sierpniu powoli będę już oglądać i się decydować,a resztę już jak poznamy pleć.
Co do objawów dzis lekko czuje piersi i to wszystko.
Miłego dnia ❤️
Wszystko wroci do normy tylko pewnie trzeba więcej czasu. I tak od takiego wysokiego poziomu to masz teraz niski. Wiadomo, że się chce do domu. To normalne. Ale lepiej dla Ciebie i dziecka żebyś była ile trzeba w szpitalu żeby do końca się wyleczyć.

Ja się właśnie też rozglądam za jakimiś fajnymi nawet śpiochami takimi neutralnymi ale nic nie ma co by mi wpadło w oko. Teraz jest dużo letnich a no nam się przydadzą z długimi rekawmi jednak 🤣

Wlasnie najgorzej jak się czeka. Jutro mam ma 11:15 wiec nie najgorzej. A przełożyli mi bo lekarz musiał pilnie jechać do szpitala przyjąć poród. Więc to sytuacja losowa. Prawie się to nie zdarza.

Ja objawy mam. Mdłości, piersi mnie bolą i często mi się bardzo spać chce. Teraz jest dobrze bo nie jest goraco. Ale idą teraz upały więc znowu będę zdechnieta
Ja jutro na 10.20 😁

reklama
Wszystko wroci do normy tylko pewnie trzeba więcej czasu. I tak od takiego wysokiego poziomu to masz teraz niski. Wiadomo, że się chce do domu. To normalne. Ale lepiej dla Ciebie i dziecka żebyś była ile trzeba w szpitalu żeby do końca się wyleczyć.

Ja się właśnie też rozglądam za jakimiś fajnymi nawet śpiochami takimi neutralnymi ale nic nie ma co by mi wpadło w oko. Teraz jest dużo letnich a no nam się przydadzą z długimi rekawmi jednak 🤣
Dlatego cierpliwie tu leżę.
No ja wiem że będę miała cc więc dogadałam się z moim prywatnym lekarzem że jeśli z ciążą będzie ok to w okolicach 1-2luty będzie chciał mnie rozpakować,więc może być zimno,choć w Polsce te zimy są słabe ale dziecko z cieplego brzusia wyskoczy jednak do zimnego swiata 🥶

Do góry