reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2023

Hej. Witam się i ja. Chyba nareszcie zaczyna do mnie naprawde docierać, że już niedługo pojawi się maleństwo.
U mnie dziś 10+6. Na pokładzie prawie poltoraroczny synuś. Udało się z małą różnicą wieku, bo my już młodzi nie jesteśmy (w sensie na dzieci, bo młodo czuję się jak najbardziej).
Narazie ciąża przebiega bezproblemowo. Poza mdłościami ale już powoli odpuszczają.
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Cześć witaj😊 młodzi nie jesteście, tzn w jakim wieku ? 🙂 ja się zastanawiam skąd wziąć siły na dwójkę szkrabów, żałuję, że nie jestem młodsza 😅

reklama
Dlatego cierpliwie tu leżę.
No ja wiem że będę miała cc więc dogadałam się z moim prywatnym lekarzem że jeśli z ciążą będzie ok to w okolicach 1-2luty będzie chciał mnie rozpakować,więc może być zimno,choć w Polsce te zimy są słabe ale dziecko z cieplego brzusia wyskoczy jednak do zimnego swiata 🥶
Ale w Polsce to i tak zawsze się jakiś snieg trafi i mróz. A u mnie tu w Niemczech wlasnie mało kiedy jest na minusie 🤣 więc tutaj prawie ze zimy nie ma 🤣 o śniegu można pomarzyć.

Hej witam się z wami nadal ze szpitala.
Cpr spadło z 300 do 101 więc delikatnie jeszcze podwyższone.
Co do reszty badań nie wiem bo tu nie pobierają tak często jak na innych oddziałach,usłyszałam dziś że zastosowana antybiotykoterapia działa i to najważniejsze.
Kiedy wyjdę nie wiem bo tu co obchód to lekarz gada co innego.
Antybiotyk dostaje nadal tylko 40ml na wieczór w ciągu dnia nic🤷‍♀️
Co do kupywania oprócz śpioszków i skarpetek które kupiłam aby w takiej formie przekazać mężowi że zostanie tatą nie mam nic.
Od poprzedniej ciąży minęło 9 lat więc musimy kompletować od zera wszystko. Myślę że neutralne kolory gdzieś może w sierpniu powoli będę już oglądać i się decydować,a resztę już jak poznamy pleć.
Co do objawów dzis lekko czuje piersi i to wszystko.
Miłego dnia ❤️
Współczuje, że dopadło Cię to akurat teraz 😕 ale najważniejsze, że masz opiekę i maluszek rośnie, trzymam kciuki za wyjście do domu 🙂

zakwas z buraków i dla mnie to jest pycha :) naturalnie najlepiej...suplementacja żelaza niestety powoduje wzdęcia i zaparcia :( nie chciałabym tego znowu przeżywać
ja właśnie po suplementacji żelazem miałam takie zaparcia ,że dostałam hemoroidy. Ogólnie zawsze miałam problem z zaparciami a to jeszcze pogłębiło

To moja trzecia ciąża a mam wrażenie że wariuje najbardziej. Wiem że niektórymi rzeczami nie muszę się martwic za to zawsze znajdę coś innego do zmartwienia😂 taki już rozum kobiety w ciąży chyba 😂

Dziewczyny czy Wy jezdzicie na rowerze ? Zawsze w sezonie lubilam z córką pojeździć trochę . A teraz mam opór i nie wsiada na rower .
ja jeździłam póki nie wiedziałam do pracy ,ale teraz się boje . Myślę,że przy zdrowej ciąży można spokojnie jedynie to trzeba uważać na kontuzję żeby nie spaść . Ja jestem mega panikara . Niby to moja trzecia ciąża i z zaskoczenia chociaż wiadomo człowiek się liczył z tym ,że może tak być ,ale i tak panikuje strasznie i mam mega pelno obaw .

reklama
Do góry