Moniu1
Aktywna w BB
21.07 a to za 2 tygodnie ale to się dłuży...Którego masz ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
21.07 a to za 2 tygodnie ale to się dłuży...Którego masz ?
Obecnie nie mogę nic skomplikowanego gdyż mi robi zle na nerwy. Skołatane. Wiec czytam Szwaje. Potem poczytam sobie lackberg. Potem mam w kolejce MrozaOj tak... mam kilkanaście w kolejce. Do tego uwielbiam układać puzzle takie 1000,2000 -też mam 15 pudełek nowych. Jak pracowałam na kontrakcie to nie miałam kiedy ukladac/ czytać bo praca od 7-8do 21-21.30 . Plus 2szystkie soboty 8-15 . Na szczęście przeszlam na umowę i mogę sobie pozwolić na l4.
Jakie książki czytasz ?
A jaki charakter pracy jeśli można zapytaćJa uważam że jeśli się da to trzeba korzystać. Jeszcze zależy jaka się pracę ma. Ja ze względu na pracę dostałam zakaz pracy od pracodawcy odrazu w 5tym tygodniu
Ja jestem na l4 od pierwszej wizyty mimo że myślałam że jeszcze pracuje trochę . lekarz zabronił z racji na rodzaj pracy i kontakt z chorymi . Stwierdziłam że wie lepiej .Hej, jak podchodzicie do l4, jestem ciekawa czy dużo z Was idzie na l4 w pierwszym trymestrze czy jednak pracujecie jak najdłużej? Ja dzisiaj jestem pierwszy dzień na l4, chcialam pracować dłużej ale jednak poszłam na zwolnienie jak sugerowała lekarka. Ciągłe nudności, zmęczenie, bóle brzucha, jadłowstręt a do tego stres w pracy to tylko potęgował.
A w jakim charakterze pracujesz?Ja jestem na l4 od pierwszej wizyty mimo że myślałam że jeszcze pracuje trochę . lekarz zabronił z racji na rodzaj pracy i kontakt z chorymi . Stwierdziłam że wie lepiej .
Jeśli chodzi o karmienie piersią to dwa razy mi nie wyszło . Teraz spróbuję ale jak się nie uda to też damy radę . Teraz jest chyba mniejsza nagonka na kobiety które nie karmią piersią . pamietam jaka to była dla mnie trauma z pierwszym dzieckiem .
Żadna tajemnica. Ogólnie jestem w Niemczech. Pracowałam na produkcji, części samochodowe. A tutaj jest długa lista czego ciężarna robić nic może np praca na zmiany odpada, praca w hałasie, dzwiganie, schylanie. Pelno tego jest i tutaj bardzo łatwo dostac ten zakaz. Także pracodawca nawet się nie zastanawiał i odrazu dostałam bez pytania nawetA jaki charakter pracy jeśli można zapytać
Pracuje w apteceA w jakim charakterze pracujesz?
Nie wiem jak to w Polsce. Ale w Niemczech kobieta w ciąży jest chroniona. I nie można jej wyrzucić od samego początku. Jeśli by nawet mnie zwolnił a by się okazało że jestem w ciąży musi mnie spowrotem przyjąćJa pracuję i chętnie bym popracowała jak najdłużej się da, też z racji tego że jestem na kontrakcie więc kiepsko z l4. W pierwszej ciąży siedziałam w domu od 8 tygodnia ale teraz wolałabym być aktywna. Mdłości mam ale jeszcze ani razu nie wymiotowałam , czuje w dole brzucha że macica się rozrasta. Narazie jest ok, mam nadzieję że praca nie zaszkodzi maluszkowi, jeśli by było trzeba to wtedy L4 ale bez wskazań nie spieszy mi się. Mam nadzieję popracować jak najdłużej choćby do listopada może grudnia zależy od przebiegu ciąży i wielkości brzucha czy będzie bardzo przeszkadzał. Boje się że jak przekaże w pracy wieści to prędzej mnie wywala niż ja będę chciała przejść na l 4, więc do września może jakoś uchowam brzuszek pod ubraniami