reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Z tego co czytałam mleczne kupki spłukujesz przed pralką, a jak są już stałe to dajesz taki papierek do środka. Zgarniasz papierek i do toalety. Ale w praktyce to dziecięcej kupki nie widziałam :D ale też mam luźniejsze pewnie podejście, bo na co dzień sprzątam kupki zwierzaków. No i też podobno dzieci są różne i wypróżnienia różne. Pewnie nie u każdego się sprawdzi. Ja sama byłam na wielo plus pampersy na specery :) Rodziców nie było stać na taki wydatek i im dziadkowie kupowali jedno opakowanie miesięcznie. I tak luksus na tamte czasy.
Oj, takie kupki zwierząt to jednak nie to samo co dzidziusia 🤣 jak ja i moje rodzeństwo było małe to tyle pieluchy tetrowe mama używała. Bo wtedy jeszcze tak nie było a jak były to drogie. Ale przy najmłodszym bracie już kupowała pampersy dodatkowo i sama mówiła że to dużo większą wygoda jest. Miała porównanie. Ale to każdy według siebie decyduje. Ja nie zamierzam się spinać tak jak z pieluchami tak z karmieniem i z innymi różnymi rzeczami.

reklama
Ale mi śmierdzi wszystko. Śmieci w domu to normalnie jakby już leżały nie wiadomo ile i nie wiadomo co, a ja wczoraj wynosiłam. Raz pytałam męża czy śmierdzi, wsadzał prawie nos do śmieci i mówi że nie a mintak przeszkadza ze szok🤣

Kurczę u mnie jeszcze nic nie widać 😁
Ale twój brzusio całkiem fajny 😄😄😄
U mnie też nie widać. I myślę że szybko nie będzie widać bo ja swój mam dość spory bez ciąży 🤣🤣🤣 także zanim się uwodoczni to pewnie jeszcze trochę. Chyba że zmieni kształt po prostu 🤷‍♀️ ale ja jestem dopiero w 8 tygodniu, jutro mi się 9ty zaczynać bedzie. Narazie mi się ciągną te tygodnie strasznie

U mnie też nie widać. I myślę że szybko nie będzie widać bo ja swój mam dość spory bez ciąży 🤣🤣🤣 także zanim się uwodoczni to pewnie jeszcze trochę. Chyba że zmieni kształt po prostu 🤷‍♀️ ale ja jestem dopiero w 8 tygodniu, jutro mi się 9ty zaczynać bedzie. Narazie mi się ciągną te tygodnie strasznie
Ja jestem 7+2 wg aplikacji, ale mi się wydaje że młodsza. Wizytę mam dopiero 13.07 to będzie moja pierwsza wizyta.

Ja jestem 7+2 wg aplikacji, ale mi się wydaje że młodsza. Wizytę mam dopiero 13.07 to będzie moja pierwsza wizyta.
Tak tak. Aplikacja nie wyliczy dobrze. Chyba ze znasz dzień poczęcia. Mi tez wychodziło z aplikacji tydzień więcej a po usg wyszło tydzień mniej, ja mam 7+6 ale to liczy jako 8. Chociaż nie rozumiem tego 🤣 i jutro będzie 9 tydzień ale 8+0 🤣🤣🤣

@Kirssika ja mam za to w Gdańsku do polecenia fajną położną, która jest też CDL i prowadzi edukację przedporodową na nfz, czyli w sumie taką szkołę rodzenia 1:1. Jak będziesz chciała, to mogę Ci podać namiary ;) tylko pewnie zależy, z jakiej dzielnicy jesteś, bo ona przyjmuje na Chełmie
Idealnie, mieszkam na Chełmie :D poproszę namiary

Tak tak. Aplikacja nie wyliczy dobrze. Chyba ze znasz dzień poczęcia. Mi tez wychodziło z aplikacji tydzień więcej a po usg wyszło tydzień mniej, ja mam 7+6 ale to liczy jako 8. Chociaż nie rozumiem tego 🤣 i jutro będzie 9 tydzień ale 8+0 🤣🤣🤣
Bo 8 już skończony bo 8+1 to już 9 .😁😁😁😁 Tak mi lekarz tłumaczył. U mnie om termin na 31 stycznia z usg pierwszego i drugiego na 30 stycznia.

reklama
Do góry