reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Używacie może czegoś do ciała? Jakieś balsamy, olejki. Jestem alergikiem i do wszystkich kosmetyków podchodzę z dystansem. Rozstępy miałam przy pierwszej ciąży i raczej znowu będą, ale chciałabym w miarę ujędrnić skórę i ją nawilżać.
Ja używam efektima mama care z rossmanna. Zależało mi, żeby można go było używać od pierwszych dni ciąży. Spora część tego typu produktów jest od 3 miesiąca, a dla mnie jest oczywiste że im wcześniej - tym lepiej 😊 skórę też mam dosyć wrażliwą ale póki co wydaje się spoko, nie podrażnia i ma delikatny zapach. To taka moja opinia, ale używam dopiero od tygodnia, więc też chętnie posłucham czego używają inne dziewczyny 😊 ps. Moja gin mówiła, że jej koleżanka przez całą ciążę używała zwykłej oliwki bambino do nawilżania skóry, i podobno nie miała wgl rozstępów😅

reklama
Używacie może czegoś do ciała? Jakieś balsamy, olejki. Jestem alergikiem i do wszystkich kosmetyków podchodzę z dystansem. Rozstępy miałam przy pierwszej ciąży i raczej znowu będą, ale chciałabym w miarę ujędrnić skórę i ją nawilżać.
Ja używam kremu mustela i jak narazie mi się sprawdza bo fajnie nawilża i zapach piękny ale czy zapobiegnie rozstępom to się okaże😅

Tak właśnie z teorii tez słyszałam że po cesarce się dłużej dochodzi do siebie. A tak jak mówisz bedzie co ma być, byle dziecko się urodziło dobrze i bezpiecznie
Ja rodziłam SN i dochodziłam do siebie 4 miesiące … nie mogłam normalnie usiąść na tyłku tylko na boku . Nie dość ze peklam to mnie nacieli i złe zszyli 😒 . Jak mam tu rodzic to już mi niedobrze 😅 ale najbliższy szpital to tak 30-55 km

Ja mam tez ogromne rozstępy po pierwszej . Chociaż smarowałam kremem nic to nie dało . Teraz kupiłam olejek z tołpa oni maja naturalne kosmetyki . Będę go używać i zobaczę :) z tego używam kremu na wypryski i jestem bardzo zadowolona .

Hej :) witam się i ja, wg kalkulatorów 8+1, termin 14 luty.
Na razie wiem jedno, upały plus mdłości i wymioty to nie jest dobre połączenie 😅
Pozdrawiam 👋
Witamy! ❤️
Nie tylko Ty się męczysz, ja 7+0 i zdycham przez mdłości 😖 a wiem, że z czasem może być jeszcze gorzej… ale jakoś trzeba wytrwać. Ostatecznie dobry znak dla ciąży, przynajmniej mój lekarz tak mnie pociesza 🤓
Ps. Kiedy wizytujesz?

Też mustela używam. Tylko niestety na półce była tylko wersja bezzapachowa. Jedynie tłuszczykiem nieprzyjemnie zajeżdża. A na tę oliwkę bym uważała. Oliwka działa tak, że utrzymuje wilgoć pod spodem, konserwuje. Ale sama w sobie nie nawilża. Warto ją nałożyć na jeszcze wilgotne ciało po kąpieli. Na sucho to tylko do masażu. No i pamiętajcie, że mało ważny jest krem, a właśnie masaż wykonywany przy jego nakładaniu. Ukrwi i dotleni skórę, ważne by składniki były dobre :) Moja biedna skóra to się rozciąga, to kurczy. Mam spore problemy z utrzymywaniem wagi i troche już poprzerabiałam. Na ramionach i biodrach mam takie drobne srebrne kreski, ale miałam i grube czerwone. Wtedy to nie chciałam sie w szkole przebierać xD

Ja nie mam zadnch mdłości ale oszaleje za chwilę! Od 2 dni mnie tak swędzą sutki, że to jest nie do zniesienia! Macie na to jakieś sposoby??😞🥺

reklama
Zjedz sobie kanapkę z serem i ogórkiem kiszonym 😊 mąż dziś kupił ogórki, pokroił mi jednego na 4 i podał na talerzyku jak deser 😅 nie pamiętam kiedy ostatnio jedzenie zrobiło mi tak dobrze 😍😂
Ja polecam olej migdałowy, jest w Rossku do dostania. Naturalny, bezzapachowy, można uzywać od początku, a potem i dla dzidziusia. Ja sama uzywalam olejku z piwonią Alterra, bardzo mi się zapach podobał, jednak potem już mdlił. A teraz zamierzam sobie kupic coś takiego: Link do: Love Boo, Kremowe Masło do Ciała Wygładzające i Odżywiające Skórę dla Mam, 190ml | Ekodrogeria.pl Nie wiem jak zapach, ale opis i sklad mnie kusi. Momme ma jeszcze fajne produkty, np.: Link do: MomMe, Specjalistyczny olejek przeciw rozstępom, 150ml | Ekodrogeria.pl Z tej firmy używałam dla córki i fajnie się sprawdziły różne kremy i płyny.

Do góry