reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Używacie może czegoś do ciała? Jakieś balsamy, olejki. Jestem alergikiem i do wszystkich kosmetyków podchodzę z dystansem. Rozstępy miałam przy pierwszej ciąży i raczej znowu będą, ale chciałabym w miarę ujędrnić skórę i ją nawilżać.
Ja używam efektima mama care z rossmanna. Zależało mi, żeby można go było używać od pierwszych dni ciąży. Spora część tego typu produktów jest od 3 miesiąca, a dla mnie jest oczywiste że im wcześniej - tym lepiej 😊 skórę też mam dosyć wrażliwą ale póki co wydaje się spoko, nie podrażnia i ma delikatny zapach. To taka moja opinia, ale używam dopiero od tygodnia, więc też chętnie posłucham czego używają inne dziewczyny 😊 ps. Moja gin mówiła, że jej koleżanka przez całą ciążę używała zwykłej oliwki bambino do nawilżania skóry, i podobno nie miała wgl rozstępów😅

reklama
Używacie może czegoś do ciała? Jakieś balsamy, olejki. Jestem alergikiem i do wszystkich kosmetyków podchodzę z dystansem. Rozstępy miałam przy pierwszej ciąży i raczej znowu będą, ale chciałabym w miarę ujędrnić skórę i ją nawilżać.
Ja używam kremu mustela i jak narazie mi się sprawdza bo fajnie nawilża i zapach piękny ale czy zapobiegnie rozstępom to się okaże😅

Tak właśnie z teorii tez słyszałam że po cesarce się dłużej dochodzi do siebie. A tak jak mówisz bedzie co ma być, byle dziecko się urodziło dobrze i bezpiecznie
Ja rodziłam SN i dochodziłam do siebie 4 miesiące … nie mogłam normalnie usiąść na tyłku tylko na boku . Nie dość ze peklam to mnie nacieli i złe zszyli 😒 . Jak mam tu rodzic to już mi niedobrze 😅 ale najbliższy szpital to tak 30-55 km

Ja mam tez ogromne rozstępy po pierwszej . Chociaż smarowałam kremem nic to nie dało . Teraz kupiłam olejek z tołpa oni maja naturalne kosmetyki . Będę go używać i zobaczę :) z tego używam kremu na wypryski i jestem bardzo zadowolona .

Hej :) witam się i ja, wg kalkulatorów 8+1, termin 14 luty.
Na razie wiem jedno, upały plus mdłości i wymioty to nie jest dobre połączenie 😅
Pozdrawiam 👋
Witamy! ❤️
Nie tylko Ty się męczysz, ja 7+0 i zdycham przez mdłości 😖 a wiem, że z czasem może być jeszcze gorzej… ale jakoś trzeba wytrwać. Ostatecznie dobry znak dla ciąży, przynajmniej mój lekarz tak mnie pociesza 🤓
Ps. Kiedy wizytujesz?

Też mustela używam. Tylko niestety na półce była tylko wersja bezzapachowa. Jedynie tłuszczykiem nieprzyjemnie zajeżdża. A na tę oliwkę bym uważała. Oliwka działa tak, że utrzymuje wilgoć pod spodem, konserwuje. Ale sama w sobie nie nawilża. Warto ją nałożyć na jeszcze wilgotne ciało po kąpieli. Na sucho to tylko do masażu. No i pamiętajcie, że mało ważny jest krem, a właśnie masaż wykonywany przy jego nakładaniu. Ukrwi i dotleni skórę, ważne by składniki były dobre :) Moja biedna skóra to się rozciąga, to kurczy. Mam spore problemy z utrzymywaniem wagi i troche już poprzerabiałam. Na ramionach i biodrach mam takie drobne srebrne kreski, ale miałam i grube czerwone. Wtedy to nie chciałam sie w szkole przebierać xD

Ja nie mam zadnch mdłości ale oszaleje za chwilę! Od 2 dni mnie tak swędzą sutki, że to jest nie do zniesienia! Macie na to jakieś sposoby??😞🥺

reklama
Zjedz sobie kanapkę z serem i ogórkiem kiszonym 😊 mąż dziś kupił ogórki, pokroił mi jednego na 4 i podał na talerzyku jak deser 😅 nie pamiętam kiedy ostatnio jedzenie zrobiło mi tak dobrze 😍😂
Ja polecam olej migdałowy, jest w Rossku do dostania. Naturalny, bezzapachowy, można uzywać od początku, a potem i dla dzidziusia. Ja sama uzywalam olejku z piwonią Alterra, bardzo mi się zapach podobał, jednak potem już mdlił. A teraz zamierzam sobie kupic coś takiego: Link do: Love Boo, Kremowe Masło do Ciała Wygładzające i Odżywiające Skórę dla Mam, 190ml | Ekodrogeria.pl Nie wiem jak zapach, ale opis i sklad mnie kusi. Momme ma jeszcze fajne produkty, np.: Link do: MomMe, Specjalistyczny olejek przeciw rozstępom, 150ml | Ekodrogeria.pl Z tej firmy używałam dla córki i fajnie się sprawdziły różne kremy i płyny.

Do góry