reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja w środę wizyta serduszkowa ;) jakoś wyjątkowo się nie stresuję, może dlatego że objawy dają mi mocno popalić i czasem ledwo żyje ;) Stres się pewnie zacznie później... No ale nadal nie wybiegam myślami więcej niż kilka dni do przodu :p

reklama
Bolał mnie bardzo brzuch w weekend i poszłam do gina mimo że to dopiero 5+1 było. Na szczęście wszystko ok, jest pęcherzyk 8 mm i zarodek, ale jeszcze nie zagnieżdżony. Zapomniałam dopytać czemu nie zagnieżdżony, ale mam nadzieję, że to ok. Mówił, że ból może być przez karmienie i radził odstawić małego :/ Nie wiem, jak się za to zabrać. Na razie w ciągu dnia jest w żłobku, jak wraca to odwracamy uwagę, dajemy mleko albo piankę z ekspresu, ale to nie zawsze działa. No i usypianie zawsze na cycu 😩 Do tego jestem dzisiaj straaasznie zmęczona. Oj ciężka będzie chyba ta ciąża.

Hej, ja z objawów nadal wrażliwe piersi i czasami miłości.
Najgorzej jest w pracy jak mi przyjdzie klient ojarany fajkami lub nażarł się czosnku.. boszzzz odrazu mnie cofa , a no i kobiety które mają bardzo intensywne perfumy.
Dziś np.mimo siedzenia na tyłku bolą mnie nogi w kostkach,ziewam i umieram z gorąca 😞
1.07 wizyta u gina na nfz i założenie karty ciąży.
5.07 wizyta prywatnie na lepszym sprzęcie usg i więcej się dowiem niż na nfz.

Bolał mnie bardzo brzuch w weekend i poszłam do gina mimo że to dopiero 5+1 było. Na szczęście wszystko ok, jest pęcherzyk 8 mm i zarodek, ale jeszcze nie zagnieżdżony. Zapomniałam dopytać czemu nie zagnieżdżony, ale mam nadzieję, że to ok. Mówił, że ból może być przez karmienie i radził odstawić małego :/ Nie wiem, jak się za to zabrać. Na razie w ciągu dnia jest w żłobku, jak wraca to odwracamy uwagę, dajemy mleko albo piankę z ekspresu, ale to nie zawsze działa. No i usypianie zawsze na cycu 😩 Do tego jestem dzisiaj straaasznie zmęczona. Oj ciężka będzie chyba ta ciąża.
Oj, coś pokręciłaś ;) jak był pozytywny test lub badanie krwi, lekarz widział na USG pęcherzyk a nawet zarodek, stwierdził że jest wszystko OK i to 5+1, to musi być zagnieżdżony. Zapłodniona komórka jajowa zagnieżdza się w macicy +/- 7-10 dni po zapłodnieniu i dopiero wtedy zaczyna być wydzielane HCG które jest wykrywane w krwi lub przez testy.

Jestem po wizycie.
7+1
Lekarz widział zarodek i nawet bijące serduszko, ale mówi że za wolno jak na ten czas. 🥺 Mam się stawić za tydzień w szpitalu na jego oddziale żeby sprawdzić...
W poprzedniej ciąży serduszko przestało bić i zarodek się rozwijać w 8/9 tygodniu, ale dowiedziałam się o tym dopoero w 12.

Dziewczyny mam podobną sytuację, niestety według miesiączki 6t4d a USG 5t4d i pęcherzyk pusty. Pani doktor mówiła że nie ma nadziei że zarodek już powinien być, mam zrobić podwójną betę i zobaczyć czy przyrasta prawidłowo ale wypisała skierowanie do szpitala na zabieg łyżeczkowania. Czy jest nadzieja jeszcze? Czy któraś miała podobną sytuację? Jutro wizyta u innego lekarza może na lepszym sprzęcie coś zobaczy.
Jestem po wizycie i niestety diagnoza ta sama puste jajo płodowe. Powinien być 7 tydzień a pęcherzyk 0.9mm pusty całkowicie. Odstawiamy leki (luteinę) i czekamy na poronienie. Jak nic się nie będzie działo to szpital i zabieg łyżeczkowania.

Jestem po wizycie.
7+1
Lekarz widział zarodek i nawet bijące serduszko, ale mówi że za wolno jak na ten czas. 🥺 Mam się stawić za tydzień w szpitalu na jego oddziale żeby sprawdzić...
W poprzedniej ciąży serduszko przestało bić i zarodek się rozwijać w 8/9 tygodniu, ale dowiedziałam się o tym dopoero w 12.
Powiedział dokładnie ile? Mi mój lekarz mówił przy poprzedniej ciąży, ze ważne, żeby było powyżej 100. Na początku wolniej bije, ale rozkręca się z czasem…
W poronionej ciąży na etapie 6tc biło aż 140, zatrzymało się niestety na 10tc.

Witam Was dziewczyny. Od początku Was podczytuje ale ze względu że to 6 ciaza a 3 poronienia za mną, wstrzymałam się az do dzis.
Jestem Jula , mama 9 letniej Leny i 6.5 letniej Igi :) termin na 31.01 a młodsza córkę urodziłam 30.01 więc może się uda wstrzelić aby były wspólne urodziny. Po pozytywnym teście nie robiłam żadnych badań krwi tylko czekałam na 8 tydzień i poszłam na wizytę. We czwartek zobaczyłam małego człowieczka z bijącym serduszkiem. 💗💗. Mimo wszystko żaden lekarz nie chce prowadzić mojej ciąży że względu na moje choroby i każdy odsyła do Matki Polki.
Pozdrawiam Was serdecznie i cieszę się że mogę do Was dołączyć

reklama
Witam Was dziewczyny. Od początku Was podczytuje ale ze względu że to 6 ciaza a 3 poronienia za mną, wstrzymałam się az do dzis.
Jestem Jula , mama 9 letniej Leny i 6.5 letniej Igi :) termin na 31.01 a młodsza córkę urodziłam 30.01 więc może się uda wstrzelić aby były wspólne urodziny. Po pozytywnym teście nie robiłam żadnych badań krwi tylko czekałam na 8 tydzień i poszłam na wizytę. We czwartek zobaczyłam małego człowieczka z bijącym serduszkiem. 💗💗. Mimo wszystko żaden lekarz nie chce prowadzić mojej ciąży że względu na moje choroby i każdy odsyła do Matki Polki.
Pozdrawiam Was serdecznie i cieszę się że mogę do Was dołączyć

Załączniki

• 20220627_133642.jpg
    20220627_133642.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 85
  • 20220627_133642.jpg
    20220627_133642.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 85
Do góry