grope_
Fanka BB :)
Super Planowaliście te ciąże czy wyszło tak?Widzę że rośnie nam grupa mam dzieciń z małą różnicą wieku - u mnie na stanie córka 8 miesięcy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super Planowaliście te ciąże czy wyszło tak?Widzę że rośnie nam grupa mam dzieciń z małą różnicą wieku - u mnie na stanie córka 8 miesięcy
Jak pierwsze nie będzie wymagające to pewnie tak się stanieA ja kolejne po tym bym chciała tak szybko
Bardzo dobrze, od razu po pionizacji byłam na chodzie. Moja córka też duża, 4070, więc tym bardziej się cieszę, że nie rodziłam sn.U mnie makrosomia (duże dziecko), wiec planowe jak znioslas cesarkę?
Postanowiłam nie brać tej cytryny. Stwierdziłam, że dam radę, jednak im bliżej końca tym było ciężej. A jak u Ciebie?Teoretycznie można wycisnąć sobie ćwiartkę cytryny do glukozy, ale jednak te śladowe ilości glukozy w cytrynie mają potencjał zaburzyć wynik. Za pierwszym razem, w 8 tygodniu, łyknęłam z cytryną, wyszło jedno przekroczenie, później w 24 tygodniu łyknęłam bez cytryny i wyszło książkowo.
Teraz robię z uwagi na to, że jeśli było się w ciąży obciążonej diagnozą GDM to po ukończonym połogu powinno się powtórzyć krzywą, żeby dowiedzieć się, czy to faktycznie była ciążowa nietolerancja glukozy, czy grubszy problem, który istniał jeszcze przed ciążą - cukrzyca. Ja tego nie robiłam, szczerze mówiąc olałam temat, ale teraz, po potwierdzeniu ciąży, lekarz od razu skierował mnie na krzywą.
Ja się zdziwiłam, bo z palca przed pobraniem wyszło mo 75 jest szansa, że mi nie wyjdzie a to będzie dla mnie szokiem.Narazie wstępne wyniki z glukometru są średnie, 100 na czczo i 162 po godzinie. Czekam na trzecie pobranie, ale zaczynam się robić głodna
Trzymaj się, trzeba być dobrej myśli ja też idę dzisiaj na betę, i mam obawy jaki będzie przyrost.... Ale musimy być silneByłam dzisiaj na drugiej becie, czekam na wyniki. Bardzo się boje
Nie martw się niczym, to Ci nie pomoże a ja wierzę, że zobaczysz super przyrost!Byłam dzisiaj na drugiej becie, czekam na wyniki. Bardzo się boje