Hej dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 5T 4 dni. W poniedziałek byłam u lekarza. Widać tylko pęcherzyk ciążowy. Mówił że to normalne i mam się umówić za 2 tygodnie na kolejne usg. Dzisiaj zrobiłam pierwszą betę-wynik 7430. Progesteron-17,7. Według podanych tam norm wszystko jest ok. Ale oprócz tkliwych piersi nie mam żadnych objawów. Trochę martwi mnie, że nie było jeszcze zarodka. Dodam że to moja pierwsza, wyczekiwana ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie ok
reklama
zarodek widać w 6, serduszko między 6 a 7. Wszystko dobrze!!!Hej dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 5T 4 dni. W poniedziałek byłam u lekarza. Widać tylko pęcherzyk ciążowy. Mówił że to normalne i mam się umówić za 2 tygodnie na kolejne usg. Dzisiaj zrobiłam pierwszą betę-wynik 7430. Progesteron-17,7. Według podanych tam norm wszystko jest ok. Ale oprócz tkliwych piersi nie mam żadnych objawów. Trochę martwi mnie, że nie było jeszcze zarodka. Dodam że to moja pierwsza, wyczekiwana ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie ok
Monika1994
Fanka BB :)
U mnie zarodek już był w 5+1, ale każda ciąża jest inna i owulacja nie zawsze jest wyliczona w punkt. W 4+2 miałam tylko pęcherzyk i mówiła, że nieraz po prostu tydzień później dochodzi do zapłodnienia.
мą∂яα ιиα¢zєנ :)
Fanka BB :)
Ale ja pracuje w swojej firmie jestem sobie szefem. Nie pracuje nie zarabiam więc nie ma mowy o zwolnieniu jedynie mogę się wymieniać z córką w pracy.Kochana nie martw się, przy małych wartościach hcg na początku ciąży nie ma mowy o mdlosciach i wymiotach. Niekoniecznie brak objawów to zły znak. Trzeba się cieszyć, że ciąża na razie lekko przebiega.
A co do godzin pracy wg mnie zdecydowanie za dużo. Nawet w prawie pracy jest, że ciężarna nie powinna pracować na wielugodzinnych zmianach.
Fiołkowa85
Początkująca w BB
To sama się możesz wykończyc takim trybem pracy. Musisz o siebie zadbaćAle ja pracuje w swojej firmie jestem sobie szefem. Nie pracuje nie zarabiam więc nie ma mowy o zwolnieniu jedynie mogę się wymieniać z córką w pracy.
Ostatnia edycja:
Ja w pracy musiałam piwiedziec od razu, bo 3 dni po pozytywnym teście i telefonie do lekarza od razu wysłał mnie na zwolnienie.
A wiec jeśli są przesłanki ku wypisaniu zwolnienia, to lekarz może zrobić tez to od razu, nie ma jakiejś granicy, że dopiero od tego czy tego tygodnia/trymestru
A wiec jeśli są przesłanki ku wypisaniu zwolnienia, to lekarz może zrobić tez to od razu, nie ma jakiejś granicy, że dopiero od tego czy tego tygodnia/trymestru
GustawKa
Zaciekawiona BB
A przepraszam, że zapytam. Czemu dostałaś tak szybko L4? Jeśli można wiedzieć.Ja w pracy musiałam piwiedziec od razu, bo 3 dni po pozytywnym teście i telefonie do lekarza od razu wysłał mnie na zwolnienie.
z powodu plamień.A przepraszam, że zapytam. Czemu dostałaś tak szybko L4? Jeśli można wiedzieć.
reklama