reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Hej dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 5T 4 dni. W poniedziałek byłam u lekarza. Widać tylko pęcherzyk ciążowy. Mówił że to normalne i mam się umówić za 2 tygodnie na kolejne usg. Dzisiaj zrobiłam pierwszą betę-wynik 7430. Progesteron-17,7. Według podanych tam norm wszystko jest ok. Ale oprócz tkliwych piersi nie mam żadnych objawów. Trochę martwi mnie, że nie było jeszcze zarodka. Dodam że to moja pierwsza, wyczekiwana ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie ok

reklama
Hej dziewczyny. U mnie prawdopodobnie 5T 4 dni. W poniedziałek byłam u lekarza. Widać tylko pęcherzyk ciążowy. Mówił że to normalne i mam się umówić za 2 tygodnie na kolejne usg. Dzisiaj zrobiłam pierwszą betę-wynik 7430. Progesteron-17,7. Według podanych tam norm wszystko jest ok. Ale oprócz tkliwych piersi nie mam żadnych objawów. Trochę martwi mnie, że nie było jeszcze zarodka. Dodam że to moja pierwsza, wyczekiwana ciąża i bardzo się stresuję, czy wszystko będzie ok
zarodek widać w 6, serduszko między 6 a 7. Wszystko dobrze!!!

U mnie zarodek już był w 5+1, ale każda ciąża jest inna i owulacja nie zawsze jest wyliczona w punkt. W 4+2 miałam tylko pęcherzyk i mówiła, że nieraz po prostu tydzień później dochodzi do zapłodnienia.

Kochana nie martw się, przy małych wartościach hcg na początku ciąży nie ma mowy o mdlosciach i wymiotach. Niekoniecznie brak objawów to zły znak. Trzeba się cieszyć, że ciąża na razie lekko przebiega.
A co do godzin pracy wg mnie zdecydowanie za dużo. Nawet w prawie pracy jest, że ciężarna nie powinna pracować na wielugodzinnych zmianach.
Ale ja pracuje w swojej firmie jestem sobie szefem. Nie pracuje nie zarabiam więc nie ma mowy o zwolnieniu jedynie mogę się wymieniać z córką w pracy.

Ja w pracy musiałam piwiedziec od razu, bo 3 dni po pozytywnym teście i telefonie do lekarza od razu wysłał mnie na zwolnienie.
A wiec jeśli są przesłanki ku wypisaniu zwolnienia, to lekarz może zrobić tez to od razu, nie ma jakiejś granicy, że dopiero od tego czy tego tygodnia/trymestru

Ja w pracy musiałam piwiedziec od razu, bo 3 dni po pozytywnym teście i telefonie do lekarza od razu wysłał mnie na zwolnienie.
A wiec jeśli są przesłanki ku wypisaniu zwolnienia, to lekarz może zrobić tez to od razu, nie ma jakiejś granicy, że dopiero od tego czy tego tygodnia/trymestru
A przepraszam, że zapytam. Czemu dostałaś tak szybko L4? Jeśli można wiedzieć.

reklama
Moja beta dzisiaj 4590,0 więc w poniedziałek raczej serduszka nie zobaczę , ale zarodek powinien być

Do góry