reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Zmieniając temat na bardziej pozytywny, bo pewnie nie tylko ja przeżywam te wpisy. Dziewczyny, starajmy się myśleć pozytywnie! Sama się boję każdej wizyty u lekarza bo mam za tydzień kontrolne czy serduszko jest, ale staram się wierzyć, że będzie dobrze.

A więc... kto staje już przed lustrem i szuka brzuszka łapka w górę? 😁
ja to nie muszę szukać 🙈 mam taki duży brzuch, że ciężko mi go ukryć 😜

reklama
Dziewczyny, a jeszcze mam jeden temat do poruszenia. Kiedy mówiłyście o ciąży np. rodzinie? Tzn. nie chodzi mi o jakieś ciotki, czy innych dalekich, ale np. własnej mamie? No bo niby mówi się by nie mówić do 3 miesiąca, ale mnie już tak korci, że zaraz chyba wybuchnę, a w sumie nawet nie widziałam pęcherzyka jeszcze bo było za wcześnie...

No i kiedy mówić w pracy. Od kiedy w ogóle można wziąć już ciążowe L4? Wszyscy mówią, że od 2 trymetru, a czytam teraz, że można w każdej chwili. Pytanie tylko czy dają tak wcześnie.
mi w pierwszej ciąży lekarz nie chciał dać od razu, chyba dopiero na trzeciej wizycie dostałam.

wierze w głupie wróżby z obrączki z których zawsze wychodziło nam z mężem, że pierwszy będzie chłopiec a druga dziewczynka wiec narazie nie biorę tego pod uwage hahaha 😀 ale jakby tak było noooo to bym się bardzo zdziwiła haha 🤣
Dobra. Bez kitum zaintrygowałaś mnie. Dawaj ta wróżbę z obrączek. Jak się robi bo nie znam. 🙈😂

Dobry wieczór 😉 musiałam zrobić dzis test żeby upewnić się, że napewno jestem w ciąży bo poza wielkim brzuchem nie mam żadnych ciążowych objawów i trochę świruje 🙈 w pierwszej ciąży powiedziałam rodzicom, siostrze i teściom o ciąży zaraz po drugiej becie a teraz chciałam poczekać do pierwszych prenatalnych ze względu na to, że w pierwszej ciąży badania źle wyszły. Miałam załamke, wszyscy pytali, dzwonili a ja nie chciałam nawet z nikim rozmawiać.. ale kurczę dziewczyny no chyba nie ukryje ciąży przez ten brzuch, wy też tak już macie?! 😮

Dobry wieczór 😉 musiałam zrobić dzis test żeby upewnić się, że napewno jestem w ciąży bo poza wielkim brzuchem nie mam żadnych ciążowych objawów i trochę świruje 🙈 w pierwszej ciąży powiedziałam rodzicom, siostrze i teściom o ciąży zaraz po drugiej becie a teraz chciałam poczekać do pierwszych prenatalnych ze względu na to, że w pierwszej ciąży badania źle wyszły. Miałam załamke, wszyscy pytali, dzwonili a ja nie chciałam nawet z nikim rozmawiać.. ale kurczę dziewczyny no chyba nie ukryje ciąży przez ten brzuch, wy też tak już macie?! 😮
Moja mama dziś do mnie z tekstem wypaliła, żebym się pilnowała bo lato idzie a ja jakąś taka napuchnieta/grubsza jestem. 🙈🙈😂 Oczywiście mój mąż żartowniś skomentował: to przez te ciastka co jesz po nocach. 😂😂

Dobra. Bez kitum zaintrygowałaś mnie. Dawaj ta wróżbę z obrączek. Jak się robi bo nie znam. 🙈😂
nie znasz?! 😀 No nie możliwe 😀 wklejam instrukcje 🙈 ale czytałam też ze w ciąży można nad brzuchem zrobić i będzie wiadomo płeć dziecka 🤣

Załączniki

• IMG_4881.jpg
    IMG_4881.jpg
    89,3 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Dziewczyny biorące dupka przy jakim stężeniu dostałyście? Dziś robiłam progesteron - 16 a jestem w 4t i 4 d. Martwię się. Niby w tej legendzie u mnie pisze, że jest w normie bo 1 trymestr ma od 11 do 45, ale wy piszecie, że macie po 21....

Ostatnia edycja:
Do góry