reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Nieśmiało witam się z wami 🥰
Trochę nie wierzę, że tu jestem, bo nie nastawiałam się na wiele w tym cyklu, ale chyba się udało - jeszcze w poniedziałek będę potwierdzać betą i jutro kolejnym testem. Zatestowalam z popołudniowego moczu, tak zupełnie rekreacyjnie, bo pobolewa mnie brzuch na okres, ale zwykle boli max dzień przed. Tymczasem okres ma być za 3-4 dni... W pierwszej ciąży miałam podobnie, delikatne skurcze podbrzusza jak na okres, ale nie przychodził. No i teraz mam Luśkę, urodzoną w październiku 🥰 także wygląda na to że spełni się moje marzenie dzieci z małą różnicą wieku 😲🥰
hej! Fajnie, że jesteś! No i gratuluje! ☺️ też będę jutro jeszcze test robić bo nie dowierzam 🙈
Córeczka przesłodka😍

reklama
Hejo,
Gratulacje dziewczyny!
Tydzień temu zrobiłam trzy testy. Wyszły blade... ale uwierzymal! Bo Bardzo chciałam i chce maluszka, więc poszłam na betę. I jest! Dzisiaj już mocna kreska😁 to nasz pierwszy maluszek. Według kalkulatora wychodzi mi termin 2.02 😁 czy to już czas żeby iść do giną, czy poczekać do 13.06 tak jak mam zaplanowane? Nie mogę się doczekać!

Załączniki

• 20220528_151038.jpg
    20220528_151038.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 297
Hejo,
Gratulacje dziewczyny!
Tydzień temu zrobiłam trzy testy. Wyszły blade... ale uwierzymal! Bo Bardzo chciałam i chce maluszka, więc poszłam na betę. I jest! Dzisiaj już mocna kreska😁 to nasz pierwszy maluszek. Według kalkulatora wychodzi mi termin 2.02 😁 czy to już czas żeby iść do giną, czy poczekać do 13.06 tak jak mam zaplanowane? Nie mogę się doczekać!
witaj!!! ☺️ dla Ciebie również gratulacje 😘
Ja z pierwszą wizytą jeszcze trochę poczekam. Wole iść później, już coś wiedzieć i usłyszeć serduszko 🙈

Hejo,
Gratulacje dziewczyny!
Hej hej. Pierwsza wizyta najlepiej koło 7-8 tygodnia ;) gratulacje!
Nieśmiało witam się z wami 🥰
Trochę nie wierzę, że tu jestem, bo nie nastawiałam się na wiele w tym cyklu, ale chyba się udało - jeszcze w poniedziałek będę potwierdzać betą i jutro kolejnym testem. Zatestowalam z popołudniowego moczu, tak zupełnie rekreacyjnie, bo pobolewa mnie brzuch na okres, ale zwykle boli max dzień przed. Tymczasem okres ma być za 3-4 dni... W pierwszej ciąży miałam podobnie, delikatne skurcze podbrzusza jak na okres, ale nie przychodził. No i teraz mam Luśkę, urodzoną w październiku 🥰 także wygląda na to że spełni się moje marzenie dzieci z małą różnicą wieku 😲🥰
Witaj! O wow, szanuje za decyzje o takiej malej różnicy. U nas będą równe dwa lata i jestem przerażona 🤣

Jestem z mężem. Córka trafiła się nam tak bezproblemowa, że stwierdziliśmy że nie ma co, tylko trzeba robić drugie 👍 jak potrzeba to moja mama jest w stanie przyjechać, na dziadków od strony męża nie możemy za bardzo liczyć. Mam też siostrę na miejscu, jak będzie konieczność to też jest w stanie zostać. Ale ogólnie chyba nieźle radzę sobie sama ze starym 😅
Bardziej pytam co po powrocie do pracy. Ja jak wróciłam teraz to byłam pewna że żłobek i w ogóle ale jak się okazało że co tydzień muszę być dwa tygodnie z mloda bo chora to był dramat.
No i przy dwójce takich maluchów no to sama masz tylko dwie ręce więc może być ciężko :) ja się tego bardzo obawiam.

Wiesz co, szczepimy właśnie małą przeciw meningokokom na wypadek gdyby pojawiła się konieczność żłobka. Ja pracuję w korporacji, mój cały dział od początku covida pracuje z domu i ma tak jeszcze długo zostać. I tak planuję być z dziećmi w domu tak długo jak to możliwe, ale będę miała opcję pracy z domu 👍 wiadomo ze z dwójką małych dzieci może być ciężko ale zobaczymy. Najwyżej wjedzie żłobek, chociaż bardzo bym chciała tego uniknąć
Hehe. No... Też próbowałam pracę zdalna 🤣 po tygodniu modliłam się, żeby ktoś zabrał Lene 😃 teraz, jak jest chora to pracuje z domu i po 2-3 dniach ściągam ciotkę bo nie daje rady. Ani wtedy praca nie jest dobrze zrobiona ani dziecko zaopiekowane.
No ale wiadomo, z każdym dzieciakiem inaczej i w ogóle. :)

No nasza Luśka jest tak wychillowana że zastanawiam się co takiego dobrego zrobiłam wszechświatowi że pobłogosławił mnie takim spokojnym dzieckiem... Ma 7 miesięcy a potrafi sama sobą zająć się przez serio długi czas. Jak zostanie taka wychillowana to jest szansa 😅
Zazdro! Ja poproszę takie dziecko teraz! 😀

reklama
Hej dziewczyny! Nieśmiało witam się i ja. Miesiączka spóźnia się o tydzień... W dniu spodziewanej miesiączki i dwa dni później test negatywny. Od piątku ból piersi, wczoraj i dziś test pozytywny.... Późniejsza owulacja? Kto wie... Jutro lecę na betę.

Do góry