reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

No mają i są na NFZ za darmo. Tylko tak: usg wyszło super, nie można było się do niczego przyczepić, a wynik z krwi plus mój wiek wtedy dal okropny rezultat. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej i jeśli jakimś cudem by się zdarzyło, że jeszcze będę w ciąży, to nie będę robiła PAPPA, tylko od razu wcześniej Sanco. Za dużo lez wylałam. Teraz pewnie zrobię po prostu oba i zobaczymy. Oby wszystko było ok, na razie stresuję się jutrzejszą betą 🙈 Dodatkowo wciąż nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży.
miałam tak samo, wyniki z krwi złe. Najgorszy okres w moim życiu to był. I powiedziałam sobie że nigdy więcej testu pappa

reklama
No mają i są na NFZ za darmo. Tylko tak: usg wyszło super, nie można było się do niczego przyczepić, a wynik z krwi plus mój wiek wtedy dal okropny rezultat. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej i jeśli jakimś cudem by się zdarzyło, że jeszcze będę w ciąży, to nie będę robiła PAPPA, tylko od razu wcześniej Sanco. Za dużo lez wylałam. Teraz pewnie zrobię po prostu oba i zobaczymy. Oby wszystko było ok, na razie stresuję się jutrzejszą betą 🙈 Dodatkowo wciąż nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży.
Ja nie robiłam PAPPA w pierwszej ciąży i teraz też nie zamierzam. Za dużo się nasluchalam, że wynik wyszedł zły, a okazywało się, że dziecko całkowicie zdrowe. Będę robić same USG prenatalne.

Ja nie robiłam PAPPA w pierwszej ciąży i teraz też nie zamierzam. Za dużo się nasluchalam, że wynik wyszedł zły, a okazywało się, że dziecko całkowicie zdrowe. Będę robić same USG prenatalne.
Ja w poprzednich ciążach nie robilam z racji na wiek ostatnie dziecko urodziłam 9 lat temu więc jeszcze się nie lapalam. Teraz po ostatnim usg mam nawet wpis że wskazane prenatalne plus pappa ale czytając historie kobiet i widząc jak przeżywają chyba na pappa też się nie zdecyduje.

Ostatnia edycja:
Cześć.

Chciałabym dołączyć do Waszego wątku.
Mam skończone 30 lat. Z mężem o 👼 staraliśmy się od 7 miesięcy. Mam dość długoe cykle 29-32 dni a po szczepieniu na covid wydłużyły mi się do 31-38 dni.
Więc też są doś nieregularne... 18 czerwca w 31 dc zrobiłam test ciążowy clear blue i pokazał mi upragnione PREGNANT 1-2 tydzień. 21 czerwca - 34 dc, zrobiłam bete i wyszła 107. Byłam też na wizycie u ginekologa głównie żeby polecił mi suplememty. Oczywiscie USG nic nie pokazało a gin powiedział że za min 2 tygodnie zaprasza, bo może już wtedy będzie można potwierdzić ciąże. Kazał podejść do tematu racjonalnie, bo z wczesnymi ciążami bywa różnie, tym bardziej, że to mój pierwszy taki stan.

Strasznie panikuje, że może być to ciąża pozamaciczna albo że się nie przyjmie 😔

Co radzicie ? Powtórzyć bete? Moge to zrobić 24 czyli po 72 h.

Ps. Jeśli chodzi o temin ciężko przez te nieregularne cykle określić ale przełom lutego- początek marca.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy! 🥰 I bardzo się cieszę, że już większość z Was usłyszała serduszko ❤.

Załączniki

• 20220618_103557.jpg
    20220618_103557.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 62
  • 20220618_114613.jpg
    20220618_114613.jpg
    1 011,7 KB · Wyświetleń: 63
Mój by chyba zagryzł lekarza jakby na to patrzył 😅 raz byliśmy razem na wizycie u ginekologa w klinice leczenia niepłodności, później dr poprosił mnie na fotel, ale za parawanem, mąż chciał wyjść, doktor go zatrzymał bo jeszcze po badaniu będziemy rozmawiać 😅 na koniec wyszedł wściekły jak osa i pół dnia się do mnie nie odzywał 🤣 nie szło przetłumaczyc, że to normalna wizyta i od wielu lat jestem tak badana przez lekarzy i doskonale o tym wie 😜 na codzien nie był nigdy zazdrosny, ale u ginekologa tak go trafiło, że myślałam że piękne ze śmiechu :p ostatnio mówiłam, że pani poprosiła żebym na pierwszym USG była sama, mówił że szkoda, i że na drugie już chce iść. Jak powiedziałam że dopochwowe i będzie robił PAN doktor, to zrobił się bordowy na twarzy i powiedział że poczeka na takie przez brzuch 🤣🤣😅🤷 ja bym nie miała z tym problemu, ale nie będę zmuszać :p
Ja mam z mężem to samo ,on twierdzi że faceci lekarze to zboczeńcy i tylko obmacują kobiety. Jest normalnie zazdrosny i teraz kazał mi do babeczki się zapisać 🤣🤣🤣

Cześć.

Chciałabym dołączyć do Waszego wątku.
Mam skończone 30 lat. Z mężem o 👼 staraliśmy się od 7 miesięcy. Mam dość długoe cykle 29-32 dni a po szczepieniu na covid wydłużyły mi się do 31-38 dni.
Więc też są doś nieregularne... 18 czerwca w 31 dc zrobiłam test ciążowy clear blue i pokazał mi upragnione PREGNANT 1-2 tydzień. 21 czerwca - 34 dc, zrobiłam bete i wyszła 107. Byłam też na wizycie u ginekologa głównie żeby polecił mi suplememty. Oczywiscie USG nic nie pokazało a gin powiedział że za min 2 tygodnie zaprasza, bo może już wtedy będzie można potwierdzić ciąże. Kazał podejść do tematu racjonalnie, bo z wczesnymi ciążami bywa różnie, tym bardziej, że to mój pierwszy taki stan.

Strasznie panikuje, że może być to ciąża pozamaciczna albo że się nie przyjmie 😔

Co radzicie ? Powtórzyć bete? Moge to zrobić 24 czyli po 72 h.

Ps. Jeśli chodzi o temin ciężko przez te nieregularne cykle określić ale przełom lutego- początek marca.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy! 🥰 I bardzo się cieszę, że już większość z Was usłyszała serduszko ❤.
Ja też miałam ostatnio nieregularne miesiączki, ale wiem kiedy była owulacja i również mam termin na koniec lutego, początek marca ❤

Kochane prosze pomóżcie🥺 beta w poniedziałek 4806.30 a z dzisiaj 7546.90
Sprawdzałam w tym kalkulatorze i jest ze za mało.. tez tak miałyście?☹️(Dzisiaj mam równo 6 tydzień według ostatniego okresu)

Załączniki

• E3ED3ED4-F988-4631-941D-D1DDF874666C.png
    E3ED3ED4-F988-4631-941D-D1DDF874666C.png
    195 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Drogie Panie, czy podzieliłyście się już dobra nowiną z najbliższymi? 🤰🏻
Ja z racji na to że sprawa jest jeszcze bardzo świeża powoedziałam tylko mężowi i 2 przyjaciółkom co wspierały mnie przy staraniach (są już szczęśliwymi mami). A tak myśle aby poczekać co najmniej do momemtu bicia 💗.

Ps. Czy wy też ciągle czujecie kłucia w brzuchu. Raz po prawej raz po lewej. To podobno normalne?

Do góry