reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja z racji na to że sprawa jest jeszcze bardzo świeża powoedziałam tylko mężowi i 2 przyjaciółkom co wspierały mnie przy staraniach (są już szczęśliwymi mami). A tak myśle aby poczekać co najmniej do momemtu bicia 💗.

Ps. Czy wy też ciągle czujecie kłucia w brzuchu. Raz po prawej raz po lewej. To podobno normalne?
Wszystkie kłucia, ból brzucha jak na miesiączkę itp są na początku normalne, o ile ból nie jest bardzo silny i nie ma do tego żadnego krwawienia. Macica się rozciąga :)

reklama
Ja z racji na to że sprawa jest jeszcze bardzo świeża powoedziałam tylko mężowi i 2 przyjaciółkom co wspierały mnie przy staraniach (są już szczęśliwymi mami). A tak myśle aby poczekać co najmniej do momemtu bicia 💗.

Ps. Czy wy też ciągle czujecie kłucia w brzuchu. Raz po prawej raz po lewej. To podobno normalne?
Ja takie odczucia miałam w zeszłym tygodniu, aktualnie czuje tylko wrażliwe piersi (4+5)

Ja nie robiłam PAPPA w pierwszej ciąży i teraz też nie zamierzam. Za dużo się nasluchalam, że wynik wyszedł zły, a okazywało się, że dziecko całkowicie zdrowe. Będę robić same USG prenatalne.
lekarz namaeia mnie strasznie na ten test, aletak czytam wasze opinie i chyba jestem za tym, żeby nie robić...czyli można samo usg prenatalne, genetyczne ?

Dziewczyny jestem po wizycie z USG na dobrym sprzęcie. Maluszek ma 1.78 cm i weug długości wychodzi 8t2d a według ostatniej miesiączki 7t2. Mam szybko owulacje, bo w 8 dc, krótkie cykle, więc ten 8 Tydzień jest bardzo prawdopodobny. Serduszko pięknie pulsuje 🥰🥰🥰🥰poprzednio rodziłam dzoeci przed terminem, więc chyba będę stycznióweczka. Ktoś też ma termin między 30.01 a 6.02 ?

Kochane prosze pomóżcie🥺 beta w poniedziałek 4806.30 a z dzisiaj 7546.90
Sprawdzałam w tym kalkulatorze i jest ze za mało.. tez tak miałyście?☹️(Dzisiaj mam równo 6 tydzień według ostatniego okresu)
Odpisze mi ktoś?🥺 bardzo się martwię i nie wiem czy szukać na szybko lekarza żeby zrobił usg czy poczekać do tego 5 lipca..

Odpisze mi ktoś?🥺 bardzo się martwię i nie wiem czy szukać na szybko lekarza żeby zrobił usg czy poczekać do tego 5 lipca..
Ja myslalam, że mam 6 tydzień skończony, bo tak wychodziło z okresu. Poleciałam do ginekologa i tylko najadłam się stresu, bo sam pecherzyk... Ja bym poczekala na twoim miejscu, bo beta rośnie.... Sama czekam na poniedziałek 😒

Dziewczyny jestem po wizycie z USG na dobrym sprzęcie. Maluszek ma 1.78 cm i weug długości wychodzi 8t2d a według ostatniej miesiączki 7t2. Mam szybko owulacje, bo w 8 dc, krótkie cykle, więc ten 8 Tydzień jest bardzo prawdopodobny. Serduszko pięknie pulsuje 🥰🥰🥰🥰poprzednio rodziłam dzoeci przed terminem, więc chyba będę stycznióweczka. Ktoś też ma termin między 30.01 a 6.02 ?
Ja mam z OM 25.01, ale z USG 01.02 i to się zgadza z terminem owulacji, bo była przesunięta

reklama
Zaczęłam plamić na brązowo, dziś 6+0, wczoraj USG dopochwowe i lekarka kazała odstawić luteinę. Ktoś też plamił po USG? Dodam że cytologii nie było.

Do góry