reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Dziewczyny 😍ja już po wizycie, według usg 6+2 , dzidzia jest z serduszkiem, którego na tym sprzęcie na nfz jeszxe nie było można posłuchać. Pierwszy raz na nfz i taki stres, bo nie jest to jednak wizyta jak prywatna eh...ale najważniejsze, że ok😁zaskoczyli mnie zwolnieniem od dzisiaj...ale mam w wywiadzie dwa wczesne poronienia i kazała mi się oszczędzać, nie było dyskusji. Trzymam kciuki za wasze wizyty😍😍😍

reklama
Ostatnio gdzieś czytałam, że na samym początku nie powinno się słuchać serduszka, dopiero w kolejnych tygodniach, wiec moze dlatego?
Wrzucajcie fotki USG, dla tych przed wizytą będą pomocne :)

Dziewczyny, mam dziś bardzo nieprzyjemny ból piersi... do tej pory tylko jak dotykałam to bolały - więc nie dotykałam ;) a teraz siedze w pracy i nie moge się skupić bo mnie bolą, parzą całe piersi i sutki. No wściekne się. Czy jakieś okłady można? jak sobie ulżyć? w pracy pewnie nie bede kombinować ale w domu z chęcią :p
Dodatkowo - cera jak u nastolatki, pryszcz na pryszczu a mam 34 lata, ale cerę problematyczną :p ale to nie boli i jest nie groźne więc olewam... ;) tylko te cycki....

Ostatnio gdzieś czytałam, że na samym początku nie powinno się słuchać serduszka, dopiero w kolejnych tygodniach, wiec moze dlatego?
Wrzucajcie fotki USG, dla tych przed wizytą będą pomocne :)

Dziewczyny, mam dziś bardzo nieprzyjemny ból piersi... do tej pory tylko jak dotykałam to bolały - więc nie dotykałam ;) a teraz siedze w pracy i nie moge się skupić bo mnie bolą, parzą całe piersi i sutki. No wściekne się. Czy jakieś okłady można? jak sobie ulżyć? w pracy pewnie nie bede kombinować ale w domu z chęcią :p
Dodatkowo - cera jak u nastolatki, pryszcz na pryszczu a mam 34 lata, ale cerę problematyczną :p ale to nie boli i jest nie groźne więc olewam... ;) tylko te cycki....
Spróbuj kompresy multimam, super ulga :D pomagały mi przy karmieniu na początku, teraz chyba też się skuszę, bo mnie sutki parzą, a przy karmieniu to już w ogóle 😂

Chciałam się zapisać na 23.06 na usg, ale mój lekarz pierwszy termin ma dopiero 27.06 😫 będzie wtedy wg OM 7+4, nie wiem, czy tyle wytrzymam 😂

Dzięki, sprobuję :)
Ja w ogole, od 'nastego' roku życia bałam się i do tej pory boje sie karmienia piersią. Mam tak nadwrazliwe sutki że ich lekkie trącenie koszulką czy stanikiem powoduje ogromny dyskomfort, aż mnie prąd przechodzi do samego kręgosłupa i następuje spięcie całego sutka do rozmiarów nie za dużego paznokcia 🤪

Co do usg ja tez się nie moge doczekać, tyle, że ja sie boje bo raz miałam pozamaciczną :( Ale jestem dobrej myśli, bo wszystko jest inaczej niż wtedy.
Do 27 to jeszcze kupa czasu - wytrwałości życzę :D

A byłaś już u lekarza?
Tak,dal na betę i dziś skierowanie na usg. Ja będę prowadzić ciążę i na nfz i prywatnie więc na razie byłam u tego na nfz,prywatnie do mojego lekarza mam na 5 lipca dopiero termin. No i prywatnie wizyta 350zl więc kasy trochę poleci na same wizyty stąd decyzja o lekarzu na nfz aby chociaż za pobrania badań nie płacić.

Dzień dobry, witam się i ja! Przyznam wam, ze czytam was od samego początku z nadzieja, ze uda mi się dołączyć ❤️ Nadzieje już straciłam, kiedy na początku miesiąca robiłam testy i wyszły negatywne, ale ku mojemu zaskoczeniu wczoraj zobaczyłam dwie kreski! W 60 dc! Dzisiaj leciałam już na bete, sprawdzę przyrost i umawiam się do ginekologa. Mam już 11miesieczna córkę, szykujemy się do imprezy roczkowej 🤭 najlepsze jest to, ze nie wiem który u mnie tydzień ciąży 🧐 obecnie nie mam żadnych objawow, chociaż martwię się zanikiem pokarmu, bo jestem KP. Będę się odzywać w miarę możliwości, buziaki 😘

Ja np nie miałam w ogóle pokarmu . Moj pokarm z obi piersi to 5 ml 🤣 to gdzie by się to najadła . I teraz chyba tez tak będzie ogólnie mam bardzo małe piersi może od tego ? 🤷‍♀️

Byłam dzisiaj u lekarza i mamy serduszko! Ale... mamy też krwiaka. Czy któraś ma/miała taka sytuację? Trochę się przestraszyłam bo oczywiście zapytać musiałam co jeśli się nie wchłonie...
Ja mam krwiaka ale właśnie czekam w kolejce do ginekologa i zobaczę co moj mi powie mam nadzieje ze zrobi usg i zobaczę serduszko ❤️

reklama
Do góry