reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Kto wizytuje jakoś niedługo? ❤ trzymajcie za mnie dziś kciuki o 17:30 😅

@Monika1994 co u ciebie, wszystko ok?
Myślę, że tak. Jestem dobrej myśli 😊 w poniedziałek był zarodek, ale bez serduszka, więc kontrola w najbliższy poniedziałek. Pocieszają mnie, że np. Szwagierka i przyjaciółka w 8tygodniu usłyszała dopiero serduszko.
A ja już nie wiem jak liczyć. Według aplikacji jestem w 7 tygodniu od dzisiaj a wg lekarza w poniedziałek będzie 6+1.

Twoja pierwsza wizyta czy kolejna? Trzymam kciuki i od razu daj znać!

@Bunia49 trzymam kciuki!!!

Czy tylko ja zwlekam do pierwszej wizyty do końca miesiąca? :D w sumie bym już chciała wizytować, ale wolę pójść tak w 7/8 tc, a to za dwa i pół tygodnia 🥲

Czy Wasi partnerzy/mężowie też tak zwariowali? Mój narzeczony oszalał🙈 wczoraj to nawet stwierdził, że nie będziemy się kochać do momentu kiedy lekarz jasno nie powie, że możemy... ale nie mam zakazu🤦‍♀️ nie spodziewałam się, że taki będzie 😅

Myślę, że tak. Jestem dobrej myśli 😊 w poniedziałek był zarodek, ale bez serduszka, więc kontrola w najbliższy poniedziałek. Pocieszają mnie, że np. Szwagierka i przyjaciółka w 8tygodniu usłyszała dopiero serduszko.
A ja już nie wiem jak liczyć. Według aplikacji jestem w 7 tygodniu od dzisiaj a wg lekarza w poniedziałek będzie 6+1.

Twoja pierwsza wizyta czy kolejna? Trzymam kciuki i od razu daj znać!
Lekarze liczą skończone tygodnie, wiec jesteś dla nich w 6, ale zaczęłaś 7 😊

7/8 tydzień to wg aplikacji czy jak? Bo ja już nie wiem jak to się liczy 😅
Ja liczę sobie z OM skończone tygodnie, tak mi jest łatwiej ogarnąć. w aplikacji Pregna wpisujesz datę i masz już wyliczone. Ja jeszcze nie wiem czy rzeczywiście tak jest, bo zupełnie nie potrafię określić daty poczęcia. Czekam co mi lekarz powie i wtedy na podstawie usg będę sobie liczyć

Czyli, jestem w 6 jak powiedział, że 5+1?
To jest pokręcone, czy tylko ja taka "niedouczona" w zakresie ciąży jestem? Ciągle czytam, a im więcej czytam tym mniej wiem 😅
Zależy jak ci łatwiej, na początku tez byłam skołowana, no bo jak to, skończyłam już np. 5 tygodni i jestem w szóstym, ale wg lekarza dalej 5 :D po prostu zaczęłam operować tym co lekarze, czyli jak ktoś się mnie pytał w którym tygodniu jestem, to mówiłam ze skończony ktoryśtam

reklama
Zależy jak ci łatwiej, na początku tez byłam skołowana, no bo jak to, skończyłam już np. 5 tygodni i jestem w szóstym, ale wg lekarza dalej 5 :D po prostu zaczęłam operować tym co lekarze, czyli jak ktoś się mnie pytał w którym tygodniu jestem, to mówiłam ze skończony ktoryśtam
Dobra już chyba rozumiem. Dziękuję 😊 ale teraz lepsze pytanie. Serduszko pojawią się między 6 a 8 tc, tylko czy te tygodnie są liczone tak ja my czy jak lekarz 😁?

Do góry