reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Jak u was z apetytem? Bo u mnie średnio 😕 choć mdłości prawie ustąpiły ,tak z apetytem nadal nie wróciłam na swoje tory. Na mięso patrzeć nie mogę, na słodycze też chociaż przed ciążą je kochałam 🤭😂 lekarz niezbyt zadowolony, że schudłam pół kilo w 3 tyg ale co zrobić 🤷
W sumie mam normalny apetyt w ciągu dnia. Nie zauważyłam żebym jadła wiecej. Ale najgorzej w nocy. Jak zjem za wcześnie kolację to kolo 2-3 budzę się głodna i nie sposób zasnąć, ale wtedy zjadam albo jogurta albo owoca. Próbowałam pic wodę ale to nic nie pomaga a miałam wrażenie że jeszcze gorzej 😂
Od niczego mnie nie odrzuciło jak narazie i do niczego nie mam specjalnego pociągu 😂

W sumie mam normalny apetyt w ciągu dnia. Nie zauważyłam żebym jadła wiecej. Ale najgorzej w nocy. Jak zjem za wcześnie kolację to kolo 2-3 budzę się głodna i nie sposób zasnąć, ale wtedy zjadam albo jogurta albo owoca. Próbowałam pic wodę ale to nic nie pomaga a miałam wrażenie że jeszcze gorzej 😂
Od niczego mnie nie odrzuciło jak narazie i do niczego nie mam specjalnego pociągu 😂
Też póki co nie mam żadnych zachcianek 😂

Wypustek płciowy? Co to znaczy? 🤭 lekarz jeszcze nic nie mówił o płci 🙂
na tym etapie i dziewczyna i chłopiec mają wyrostek płciowy, ale jest on skierowany pod innym kątem gdy jest to chłopiec a pod innym gdy dziewczynka. Na podstawie kąta tego nachylenia lekarz ustala płeć malca. Ale jest to bardziej wiarygodne ok 12/13 tc

Jak u was z apetytem? Bo u mnie średnio 😕 choć mdłości prawie ustąpiły ,tak z apetytem nadal nie wróciłam na swoje tory. Na mięso patrzeć nie mogę, na słodycze też chociaż przed ciążą je kochałam 🤭😂 lekarz niezbyt zadowolony, że schudłam pół kilo w 3 tyg ale co zrobić 🤷
Obiad jem normalnie, ale na śniadanie i kolacje od kilku dni jedyne ci mogę zjeść to kromka z serem żółtym 😄 wędliny zaczęły mi okropnie śmierdzieć, myślałam ostatnio, ze coś się zepsuło w lodówce, a to był tylko zapach wędlin 😅 teraz otwieram lodówkę z zatkanym nosem, żeby mnie nie ciągnęło na wymioty. I odrzuciło mnie od słodyczy, już chyba z miesiąc nie jem, już nawet lody nie przejdą, tylko te bez cukru mogą być. Za to owoce mimo, ze słodkie to wchodzą bez problemu 🙂

na tym etapie i dziewczyna i chłopiec mają wyrostek płciowy, ale jest on skierowany pod innym kątem gdy jest to chłopiec a pod innym gdy dziewczynka. Na podstawie kąta tego nachylenia lekarz ustala płeć malca. Ale jest to bardziej wiarygodne ok 12/13 tc
Dziękuję 🙂 za 2 tyg na prenatalnych może już coś więcej powie 😁

Ja co zjem, to jest mi niedobrze. Od dwóch dni wieczór wymioty, tak jakby mi coś zaszkodziło. Nie mam na nic ochoty, to się u mnie zmienia z dnia na dzień. Chociaż wczoraj zjadłam u szwagierki zupę pomidorową ze świeżych pomidorów i chyba dziś muszę ugotować, bo to jedyna potrawa na jaką miałam wczoraj ochotę. Dziś robię polędwicę w sosie śmietanowo- musztardowym z kopytkami i buraczki, ale w sumie bardziej obiad pod dzieci, bo chyba nie mam ochoty 🤔

Obiad jem normalnie, ale na śniadanie i kolacje od kilku dni jedyne ci mogę zjeść to kromka z serem żółtym 😄 wędliny zaczęły mi okropnie śmierdzieć, myślałam ostatnio, ze coś się zepsuło w lodówce, a to był tylko zapach wędlin 😅 teraz otwieram lodówkę z zatkanym nosem, żeby mnie nie ciągnęło na wymioty. I odrzuciło mnie od słodyczy, już chyba z miesiąc nie jem, już nawet lody nie przejdą, tylko te bez cukru mogą być. Za to owoce mimo, ze słodkie to wchodzą bez problemu 🙂
To mamy podobnie, mi też owoce bardzo smakują 😋

reklama
Wypustek płciowy? Co to znaczy? 🤭 lekarz jeszcze nic nie mówił o płci 🙂
Bo jeszcze trochę za wcześnie na "diagnoze" ale myślę że z tym sprzętem za 2 tygodnie powinno już się wyjaśnić więcej 😀

Załączniki

• Screenshot_20220718-114951_Google.jpg
    Screenshot_20220718-114951_Google.jpg
    177,3 KB · Wyświetleń: 89
Do góry