reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

My też po wizycie ;)
Wszystko prawidłowo oprócz glukozy więc skierowanie do poradni diabetologicznej. Nawet skierowanie na prenatalne wpadło mimo że tydzień temu nie chciał mnie skierowac, chyba pan dokotr miał lepszy dzień 😅
U mnie również pierwsze pachnie łapkami 🥰🥰🥰🥰 według om 9+5 według USG 8+5

reklama
Jeju ja już się gubię ,a pisałas ty od jakiego tyg kazał brać i jaka dawkę ? Może mam coś z krzepliwościa krwi ?
kochana acard czy heparyna to naprawdę standardowa procedura przy poronieniach nawykowych. Stosuje się je wg zasady nie szkodzą a często mogą uratować ciąże.
Tutaj masz artykuł o kwasie acetylosalicylowym w ciąży - Link do: Mamaginekolog

My tez dziś po wizycie, Maluszek wiercił się strasznie! Michał rączkami, okręcał. Ciężko było lekarzowi pomiar zrobić :p
Także 5.5cm szczęścia, jeden raz przez chwilkę było widać wyrostek płciowy więc i ja i lekarz dostrzegliśmy że wygląda na dziewczynkę :) ale poczekam jeszcze do przyszłego tygodnia do prenatalnych, jak powiedzą to samo to uwierzę :D

reklama
Jeju ja już się gubię ,a pisałas ty od jakiego tyg kazał brać i jaka dawkę ? Może mam coś z krzepliwościa krwi ?
Powiedziała że mam brać od 10 tygodnia, napisała w zaleceniach, ale powiedziała że powie wszystko na następnej wizycie. Ka w sumie nie pytałam się po co ten acard, myślałam że ze względu na podwyższone ciśnienie które wczoraj miałam.

Do góry