ja do szpitala też będę miala trochę dalej ,ale nie aż tak . Najważniejsze,że lekarz dobry. Lepiej dojechać i czuć się bezpieczniejkochana 50km to jest standard dla osób z mniejszych miejscowości. Nie wszystkie mieszkamy w dużych miastach gdzie dobrych lekarzy jest na pęczki. Ja tez dojeżdżam 50km i powiem szczerze, że teraz to jest luksus bo klinikę miałam 300km od domu. A, że wszystkie zabiegi są rano regularnie musieliśmy wyjeżdżać z domu np. O 4 rano
reklama
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
Rozumiem. Ja ogólnie jestem ze wsi w Polsce ale w promieniu 20 km są 2 miasta i tam są dobrzy ginekolodzykochana 50km to jest standard dla osób z mniejszych miejscowości. Nie wszystkie mieszkamy w dużych miastach gdzie dobrych lekarzy jest na pęczki. Ja tez dojeżdżam 50km i powiem szczerze, że teraz to jest luksus bo klinikę miałam 300km od domu. A, że wszystkie zabiegi są rano regularnie musieliśmy wyjeżdżać z domu np. O 4 rano
Dlatego mnie zaciekawilo
Agulekjuleczka
Doczytałam że zarodek ma 7,7 mm dopiero wszystko przeczytałam na spokojnie
MaGdaLenAx94
Ja sobie nie potrafię wyobrazić jak z takiego maleńkiego ziarenka dosłownie rodzi się dziecko i to w tak krótkim czasieDoczytałam że zarodek ma 7,7 mm dopiero wszystko przeczytałam na spokojnie
grope_
Heloł! Miałam się odezwać po wczorajszej wizycie, ale praktycznie od razu pojechałam na zakupy i nie było czasu Was nadrobić
Mój bobus rośnie idealnie, serduszko bije Mam ogromna nadzieje, ze to corka! Trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty
Mój bobus rośnie idealnie, serduszko bije Mam ogromna nadzieje, ze to corka! Trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty
Załączniki
Agulekjuleczka
Ja też nieJa sobie nie potrafię wyobrazić jak z takiego maleńkiego ziarenka dosłownie rodzi się dziecko i to w tak krótkim czasie
MaGdaLenAx94
Znajome w moim wieku miały normalny wynik, tylko u mnie źle to wyszło. Z kolei dwie inne mialy ryzyko pośrednie, a inna jedna 1:75 chyba. Żadna nie miała tak słabego wyniku jak ja. Po tamtym razie powiedziałam sobie, że najpierw robię sanco i potem zastanowię się co dalej.Ja już sama nie wiem
wiek ma duży wpływ, ale nie tylko. Ryzyko wyliczane jest statystycznie. Pomiary wprowadza się do programu, który razem z informacjami o nas wylicza to ryzyko. Wiec tak naprawdę najważniejsze jest to czy wyniki mieszczą się w normie, bo reszta to statystyka. I wbrew pozorom nawet 1:75 to tak naprawdę tylko 1 chore dziecko na 75 zdrowo urodzonych mino identycznego wynikuZnajome w moim wieku miały normalny wynik, tylko u mnie źle to wyszło. Z kolei dwie inne mialy ryzyko pośrednie, a inna jedna 1:75 chyba. Żadna nie miała tak słabego wyniku jak ja. Po tamtym razie powiedziałam sobie, że najpierw robię sanco i potem zastanowię się co dalej.
reklama
Moniu1
Aktywna w BB
Ja się już nie mogę doczekać prenatalnych. Mam za tydzień w czwartek. 2 dni temu przeżyłam mega stres a teraz moj facet ma focha i traktuje mnie jak powietrze. Nie wiem co mam ze sobą robić... psychicznie to masakra. Nie odzywa się do mnie. Poszedl sobie teraz na spacer z psem nie wiem gdzie. Jak można tak traktować kobietę która nosi jego dziecko?
Przepraszam że się żalę ale męczę się i nie że taki długotrwały stres może mieć rzeczywiście zły wpływ ☹
Przepraszam że się żalę ale męczę się i nie że taki długotrwały stres może mieć rzeczywiście zły wpływ ☹