Agulekjuleczka
Fanka BB :)
Nie dałaA jak nie to powinnaś mieć w tej książeczce co się dostaje. Czy nie dała Ci też?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie dałaA jak nie to powinnaś mieć w tej książeczce co się dostaje. Czy nie dała Ci też?
Czytałam właśnie o tej objętości krwi ze to od tego . No i tarczyca problemu tez są . Ale tak mnie to drażni bo wtedy taka słaba się robię ze nie mam siły kiwnąć palcemJa zdążyłam wydać mało brakowało ,a spacerówkę bym sprzedała. Szkoda by było ,bo jest w super stanie a mało za nią nie dałam .
@Katania mnie tak mdli ,że jak pomyślę nawet o CC czy czymkolwiek ze znieczuleniem ,albo o kebabie itp to to już mnie cofa
@Dolatkaaaaa ja tak miałam w poprzedniej ciąży często ,ale to też może przez tarczycę i ogólnie teraz zwiększać się będzie objętość krwi więc serce będzie pracować jeszcze bardziej żeby to przepompować . W poprzedniej ciąży brałam też magnez z zaleceniami od kardiologa.
@Chudzinka ja cały czas mam niskie ciśnienie a w ciąży dopiero mi spada. Gdzie nie wejdę i zmierza to mówią ,czy zawsze takie mam niskie . Jak się stresuje to jeszcze mi spada i chce mi się mdleć
Ja jak idę na usg to mam taki duży ekran i wszystko widać to co lekarz widzi i widzę i ja także ciężko mi by było zamknąć oczy ja mam w piątek prenatalne wiec dodatkowo się stresuje . Ale musi być dobrzeAhhh ci lekarze.... no przecież jakby powiedział "proszę pani, maluch ma 3cm wielkości, to wychodzi 10 tydzień, serduszko bije tyle i tyle" , to by mu język od przegadania się nie odpadł a pacjentka byłaby poinformowana, spokojna i szczesliwa....
Ja coś czuję, że na wizycie za tydzień, usiade na fotelu i chyba zamknę oczy, żeby nie zobaczyć jakiejś złej miny, tylko poczekam aż się odezwie. To chyba najbardziej stresujący moment jak rozpoczyna się badanie...
Super, gratulacje robiłam pappa w pierwszej ciąży i gdyby tam wyszło coś nie tak to miałam w planie robić nifty, ale było ok. Teraz będę robić usg i nifty, w Holandii chyba nie robią pappa, a nifty jest tu popularne i w dobrej cenieDziewczyny byłam godzinę w gabinecie. Ciaża młodsza 6+5 zarodek z bijącym serduszkiem 137 wszystko ok. Mam brać accard od 10 tygodnia i dostalam skierowanie na pappa. Co sądzicie o pappa? Wiem że są za i przeciw, ale warto robić ?
To będzie chyba coś koło 3 marca, ale na usg prenatalnym doprecyzują termin, a i tak dzieciaczek zdecyduje kiedy się urodziMi chyba nie zmierzyła, bo nic nie powiedziała. Już się trochę wystraszyłam bo w gabinecie był stary sprzęt i poprosiła mnie ho drugiego gabinetu, bo widziała zarodek, ale coś słabo. W tym drugim gabinecie znalazła, powiedziała że ciąża młodszą ( wiedziałam i bardziej się sugerowałam owulacją) jest 6+5 więc wydaje mi się że u mnie termin na marzec. Nie podała terminu, ja przez to wszystko nawet nie zapytałam. Miałam podwyższone ciśnienie.
No bo tu chyba nie ma bo ja też nie widzę. Moje inaczej wyglądaMam ale ja nic nie widzę
CudownieWszystko jest dobrze. Byłam bardzo zdenerwowana a nie potrzebnie. To mój mały człowieczek. Ale się cieszę
Mi ta guma nie podchodzi. Jest dla mnie obrzydliwa w smaku Dostałam tabletki na receptę na te mdłości i nie można ich przy kpJa mam dziewczyny mdłości całodzienne wieczorne nieustające kupiłam gumy z imbirem z pregny...nigdy nie wiezylam w takie reklamowe rzeczy, ale naprawdę pomagają. Zuje taka gumę dos dlugo i jest mi lepiej, jakby ulga dla żołądka, mniej mi się tam kołysze w tym brzuchu , bo nie wiem jak wy, ale ja mam mdlosci z uczuciem jakbym na statku była, choroba morska
Tez tak wyczytałam. Ale jak to porównać czy są mniejsze czy większe mnie np tylko mdli. Zwymiotowałam 4 razy od początku. Ale nie mam pojęcia czy to dużo czy mało ogólnie wiadomo. Każdemu zależy na zdrowiu dziecka. Ale mam takie marzenie odkąd pamiętam żeby pierwsza była dziewczynka. Ale co by nie było. Będę kochać tak samo mocno. Może na następnej wizycie 3.08 się dowiem płciMi ta guma nie podchodzi. Jest dla mnie obrzydliwa w smaku Dostałam tabletki na receptę na te mdłości i nie można ich przy kp
Czytalam dziś, że wyższy poziom beta HCG jest u kobiet spodziewających się dziewczynki, stąd większe mdłości. Oby, bo marzy mi się druga córeczka i już bym miała część rzeczy dla niej. Niestety te najmniejsze już sprzedałam lub oddałam. Jeśli wszystko będzie ok z Sanco, to wtedy kupię jakieś ubranka.
Ja będę brać acard, jeśli bialko pappa będzie niskie znów. Czyli czekam do prenatalnych i wtedy się okaże. Tak bardzo się stresuję, poprzednio wiedziałam, że ten pappa źle wyjdzie przez mój wiek, ale nie spodziewałam się takiego koszmarnego wyniku. Teraz lekarka powiedziała, że skoro 2 lata temu ryzyko podstawowe zd bylo 1:124, to teraz na dzień dobry bez badania białka pappa i bety będzie pewnie 1:60, przy idealnym usg oczywiście. Skorygowane wtedy bylo na 1:16, wiec teraz to już w ogóle może być dno... No ale ten sanco oby tylko dobrze wyszedł...Dziewczyny byłam godzinę w gabinecie. Ciaża młodsza 6+5 zarodek z bijącym serduszkiem 137 wszystko ok. Mam brać accard od 10 tygodnia i dostalam skierowanie na pappa. Co sądzicie o pappa? Wiem że są za i przeciw, ale warto robić ?