reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Tym razem musi być dobrze :) . Nam się udało za pierwszym razem aż sama byłam w szoku . A martwiłam się bo nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji przez 5 lat związku tylko seks przerywany a nigdy żadnej wpadki nie było 😅 ja mam córkę 9 lat z poprzedniego związku wiec wiedziałam ze u mnie tam powinno być dobrze . Jednak czasem warto czytać internet Tobie pomógł 😀
ja stosowałam seks przerywamy przez 14 lat a tu klops będzie trzecie 😉. Poprzednie były planowane . Już nie wierzę w seks przerywany 😆 . U nas też na grupie były trzy dziewczyny co mają dzieci z takiego stosunku

reklama
U nas też nigdy nie planowane na jaki miesiąc syn z listopada córka marzec a teraz luty a kto wie czy na marzec nie wskoczy . Chociaż wątpię ,bo pewnie będzie CC jak dwie poprzednie.

Ja jutro wizytę mam na 19.15 chyba jajo zniosę 🙈

ja stosowałam seks przerywamy przez 14 lat a tu klops będzie trzecie 😉. Poprzednie były planowane . Już nie wierzę w seks przerywany 😆 . U nas też na grupie były trzy dziewczyny co mają dzieci z takiego stosunku
10 lat życia seks przerywany 😆 ja tam wierzę że działa bo dopiero teraz jak chciałam być w ciąży to jestem z tym że byłoby wcześniej ale przez 2 miesiące tak wychodziło że akurat jak była owulacja to mieliśmy kłótnie o bzdury 🤪

10 lat życia seks przerywany 😆 ja tam wierzę że działa bo dopiero teraz jak chciałam być w ciąży to jestem z tym że byłoby wcześniej ale przez 2 miesiące tak wychodziło że akurat jak była owulacja to mieliśmy kłótnie o bzdury 🤪
No u mnie było tak też 14 lat a zaszłam tylko jak chciałam ,a teraz klops nie planowane ,aż w szoku byliśmy 🙈,ale cieszymy się . Człowiek świadomy jest,że może tak być. Ja zauważyłam ,że często tak się dzieje u osób które są przed 40tka może już u faceta się coś tam zmienia i niby wstrzymuje a jest ten przedwczesny wytrysk o którym lekarze mówią .

Dodam ,że my dość często uprawiamy seks ,bo dzień bez seksu to dzień stracony i dopiero teraz tak się przytrafiło

Czytam Was że seks przerywany nie działa 😉🤭 to wyobraźcie sobie że tabletki dzień po też nie działają 😳🤦🤷🤬 to moja druga ciąża po tabletce ( tylko w 1 poroniłam w 8 tc), teraz naszczescie wszystko wygląda dobrze na ten moment tzn dziecko dobrze się rozwija 🙌 ale tabletka po miała zapobiec tej ciąży. Uważam że to największe kłamstwo w propagowaniu tej tabletki jako zabezpieczenia po wpadce. U mnie drugi raz nie zapobiegła ciąży a do tego oczywiście niepokoje się czy może mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka. 🤬 No ale z tym już nic nie zrobię i nie ma się co martwić, żyje nadzieja że będzie dobrze bo tym razem nie poroniłam a to 12 tydzień. Uważam, że powinno się uświadamiac kobiety żeby nie liczyć na tabletki " w razie czego" i na męża który się może zapomnieć 🤷 u nas też seks przerywany albo w odpowiednim momencie gumki ale tym razem emocje wzięły górę i trafiło w owulację🔥😂

Czytam Was że seks przerywany nie działa 😉🤭 to wyobraźcie sobie że tabletki dzień po też nie działają 😳🤦🤷🤬 to moja druga ciąża po tabletce ( tylko w 1 poroniłam w 8 tc), teraz naszczescie wszystko wygląda dobrze na ten moment tzn dziecko dobrze się rozwija 🙌 ale tabletka po miała zapobiec tej ciąży. Uważam że to największe kłamstwo w propagowaniu tej tabletki jako zabezpieczenia po wpadce. U mnie drugi raz nie zapobiegła ciąży a do tego oczywiście niepokoje się czy może mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka. 🤬 No ale z tym już nic nie zrobię i nie ma się co martwić, żyje nadzieja że będzie dobrze bo tym razem nie poroniłam a to 12 tydzień. Uważam, że powinno się uświadamiac kobiety żeby nie liczyć na tabletki " w razie czego" i na męża który się może zapomnieć 🤷 u nas też seks przerywany albo w odpowiednim momencie gumki ale tym razem emocje wzięły górę i trafiło w owulację🔥😂
Po porodzie lecę założyć wkładkę do ginekologa 😅

Bo z tego co się orientuję to trzeba ją wziąć w odpowiednim dniu też. Jak weźmiesz za późno to nie zrobi nic ta tabletka. Ale ja tylko z teorii wiem bo nigdy nie uzywalam

reklama
u nas mąż nie czuł żeby coś poszło szybciej ,ale jednak coś musiało się wydarzyć . Już teraz zdecyduje się na zabezpieczenie może spirale ,bo jest wygodna . Teraz będę się bała uważać ,bo człowiek co raz starszy,a to już trzecie dziecko będzie. Zawsze mówiłam,że dwójka planowana a jak z trzecim wpadnę to jeszcze nic się nie stanie 😆 no i mam

Do góry