reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Tym razem musi być dobrze :) . Nam się udało za pierwszym razem aż sama byłam w szoku . A martwiłam się bo nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji przez 5 lat związku tylko seks przerywany a nigdy żadnej wpadki nie było 😅 ja mam córkę 9 lat z poprzedniego związku wiec wiedziałam ze u mnie tam powinno być dobrze . Jednak czasem warto czytać internet Tobie pomógł 😀
ja stosowałam seks przerywamy przez 14 lat a tu klops będzie trzecie 😉. Poprzednie były planowane . Już nie wierzę w seks przerywany 😆 . U nas też na grupie były trzy dziewczyny co mają dzieci z takiego stosunku

reklama
U nas też nigdy nie planowane na jaki miesiąc syn z listopada córka marzec a teraz luty a kto wie czy na marzec nie wskoczy . Chociaż wątpię ,bo pewnie będzie CC jak dwie poprzednie.

Ja jutro wizytę mam na 19.15 chyba jajo zniosę 🙈

ja stosowałam seks przerywamy przez 14 lat a tu klops będzie trzecie 😉. Poprzednie były planowane . Już nie wierzę w seks przerywany 😆 . U nas też na grupie były trzy dziewczyny co mają dzieci z takiego stosunku
10 lat życia seks przerywany 😆 ja tam wierzę że działa bo dopiero teraz jak chciałam być w ciąży to jestem z tym że byłoby wcześniej ale przez 2 miesiące tak wychodziło że akurat jak była owulacja to mieliśmy kłótnie o bzdury 🤪

10 lat życia seks przerywany 😆 ja tam wierzę że działa bo dopiero teraz jak chciałam być w ciąży to jestem z tym że byłoby wcześniej ale przez 2 miesiące tak wychodziło że akurat jak była owulacja to mieliśmy kłótnie o bzdury 🤪
No u mnie było tak też 14 lat a zaszłam tylko jak chciałam ,a teraz klops nie planowane ,aż w szoku byliśmy 🙈,ale cieszymy się . Człowiek świadomy jest,że może tak być. Ja zauważyłam ,że często tak się dzieje u osób które są przed 40tka może już u faceta się coś tam zmienia i niby wstrzymuje a jest ten przedwczesny wytrysk o którym lekarze mówią .

Dodam ,że my dość często uprawiamy seks ,bo dzień bez seksu to dzień stracony i dopiero teraz tak się przytrafiło

Czytam Was że seks przerywany nie działa 😉🤭 to wyobraźcie sobie że tabletki dzień po też nie działają 😳🤦🤷🤬 to moja druga ciąża po tabletce ( tylko w 1 poroniłam w 8 tc), teraz naszczescie wszystko wygląda dobrze na ten moment tzn dziecko dobrze się rozwija 🙌 ale tabletka po miała zapobiec tej ciąży. Uważam że to największe kłamstwo w propagowaniu tej tabletki jako zabezpieczenia po wpadce. U mnie drugi raz nie zapobiegła ciąży a do tego oczywiście niepokoje się czy może mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka. 🤬 No ale z tym już nic nie zrobię i nie ma się co martwić, żyje nadzieja że będzie dobrze bo tym razem nie poroniłam a to 12 tydzień. Uważam, że powinno się uświadamiac kobiety żeby nie liczyć na tabletki " w razie czego" i na męża który się może zapomnieć 🤷 u nas też seks przerywany albo w odpowiednim momencie gumki ale tym razem emocje wzięły górę i trafiło w owulację🔥😂

Czytam Was że seks przerywany nie działa 😉🤭 to wyobraźcie sobie że tabletki dzień po też nie działają 😳🤦🤷🤬 to moja druga ciąża po tabletce ( tylko w 1 poroniłam w 8 tc), teraz naszczescie wszystko wygląda dobrze na ten moment tzn dziecko dobrze się rozwija 🙌 ale tabletka po miała zapobiec tej ciąży. Uważam że to największe kłamstwo w propagowaniu tej tabletki jako zabezpieczenia po wpadce. U mnie drugi raz nie zapobiegła ciąży a do tego oczywiście niepokoje się czy może mieć jakiś wpływ na rozwój dziecka. 🤬 No ale z tym już nic nie zrobię i nie ma się co martwić, żyje nadzieja że będzie dobrze bo tym razem nie poroniłam a to 12 tydzień. Uważam, że powinno się uświadamiac kobiety żeby nie liczyć na tabletki " w razie czego" i na męża który się może zapomnieć 🤷 u nas też seks przerywany albo w odpowiednim momencie gumki ale tym razem emocje wzięły górę i trafiło w owulację🔥😂
Po porodzie lecę założyć wkładkę do ginekologa 😅

Bo z tego co się orientuję to trzeba ją wziąć w odpowiednim dniu też. Jak weźmiesz za późno to nie zrobi nic ta tabletka. Ale ja tylko z teorii wiem bo nigdy nie uzywalam

reklama
u nas mąż nie czuł żeby coś poszło szybciej ,ale jednak coś musiało się wydarzyć . Już teraz zdecyduje się na zabezpieczenie może spirale ,bo jest wygodna . Teraz będę się bała uważać ,bo człowiek co raz starszy,a to już trzecie dziecko będzie. Zawsze mówiłam,że dwójka planowana a jak z trzecim wpadnę to jeszcze nic się nie stanie 😆 no i mam

Do góry