reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Mnie też kłuje i przestaje. Najbardziej po tej stronie z którego jajnika była owulacja. Lekarka mówiła że to normalne

Bo jak jest sam pęcherzyk to ciężko stwierdzić tydzień dobrze a jak już widać zarodek to lekarz zmierzy i wtedy lepiej określić jest wiek ciazy. Znam przypadki ze nawet pod koniec ciąży po badaniu z 38 tygodnia robi się 40 bo dziecko jest takie duze. Z OM to jest bardzo orientacyjne. Owulacja jest ruchoma i w różnym terminie może wystąpić. Także napewno jest wszystko dobrze. Mi z OM wychodził 7 tydzień a po USG wyszedł 6 i lekarz mowil ze wszystko dobrze wygląda
Pod koniec ciąży (wlasciwie od 2 trym) nie bierze się już tak pod uwagę tego, jaki tydzień wychodzi z pomiarów. Ważne, żeby dziecko rosło. Każde rośnie w swoim tempie, jedno przecież waży na koniec 2800, a inne 4500.
Dziewczyny zaraz was nadrobię, ale chciałam zapytać co myślicie o Tamtum Verde w spray. Ogólnie jest uznawany jako bezpieczny, ale mam opory przed wszystkimi lekami i chciałam was zapytać o zdanie. Bardzo boli mnie gardło :(
Można, spokojnie.

Kłują Was może jajniki? Mnie dziś mocno lewy i się zastanawiam czy wszystko dobrze.. aktualnie 9+2. Wizyta dopiero 26.06, wiec sobie jeszcze trochę poczekam 🙈
Podobno jajniki moga bolec bo produkuja wiecej hormonow, plus mozemy sie czasami same pomylic i nie boli tak naprawdę jajnik tylko ścięgna macicy od rozciągania:)

reklama
Do góry