reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Czy wasi ginekolodzy( na NFZ) dali Wam odrazu na wizycie stwierdzającej ciążę skierowania na podstawowe badania z krwi dla 1 trymestru ciąży? Wybieram się w tym tygodniu na NFZ, bo w piątek byłam prywatnie i nie wiem czego się spodziewać. 🤨
Ja mieszkam w Niemczech. I tutaj idąc do lekarza nawet na ubezpieczenie są badanie które są płatne. A są które są za darmo 🤷‍♀️ dostałam wykaz płatnych, wzielam wszystkie wiadomo bo to lepiej więcej niż mniej.

reklama
Dzień dobry:) czytam Was od samego początku, gratuluję wszystkim mamuśka 🥰

Krótko o mnie:
Rok temu 10.06 zemdlałam pod domem i tydzień później poronienie w 8tc krwiak i zdiagnozowana niedoczynność tarczycy, miałam długie cykle nieregularne. Lekarz na prywatnie , L4 od początku, cały czas spałam, dużo wizyt, dużo badań , dużo kasy 🙈

W tym roku 10.06 test pozytywny w 28dc, cały rok obstawiona witaminami, tabletkami i się udało🥰

Po teście pozytywnym stwierdziłam, że ta ciąża będzie inna, nie robiłam bhcg, progesteronu nic , cierpliwie czekałam na wizytę NFZ w 8tc😁jak to wytrzymałam nie wiem 🙈

Więc dziś już po wizycie, wg om 7tc+2 , wg usg również , termin na 14.02, jest ❤️
Gratuluje.
U mnie podobnie. Tylko test i 8+3 wizyta serduszkowa .
Od 6 tygodnia na l4 jestem.

Ja swoją wizyte mam dopiero 11.07 na 16:30. To będzie dla mnie ważna wizyta. Bo poprzednia ciąża obumarla w 8tc a właśnie teraz jestem w 8 tygodniu.

Gratuluje.
U mnie podobnie. Tylko test i 8+3 wizyta serduszkowa .
Od 6 tygodnia na l4 jestem.
Ja planuję do końca sierpnia pracować, bo teraz okres urlopowy i muszę zastąpić kilka osób 🙈 we wrześniu już L4, bo jak wrócą dzieci do szkoły i zaczną się zimne poranki to na pewno będą infekcje, a tego się boje. Jestem bez szczepionki na covid - świadomie. Dwa lata nic nie złapałam.

Niestety rok temu w czerwcu jak leżałam w szpitalu w ogromny upał i miałam łyżeczkowanie to mnie źle traktowali, byłam najgorsza tak jakby trędowata, mimo testu negatywnego 😥 tylko jedna pielęgniarka przyszła się spytać jak się czuje, czy boli. Lekarze każdy mi kazania prawił na temat covid, co mnie jeszcze bardziej dobijało, bo byłam tam z innego powodu 😥

Więc teraz nastawiam się, że do szpitala pojadę najwcześniej na poród😁

Ja planuję do końca sierpnia pracować, bo teraz okres urlopowy i muszę zastąpić kilka osób 🙈 we wrześniu już L4, bo jak wrócą dzieci do szkoły i zaczną się zimne poranki to na pewno będą infekcje, a tego się boje. Jestem bez szczepionki na covid - świadomie. Dwa lata nic nie złapałam.

Niestety rok temu w czerwcu jak leżałam w szpitalu w ogromny upał i miałam łyżeczkowanie to mnie źle traktowali, byłam najgorsza tak jakby trędowata, mimo testu negatywnego 😥 tylko jedna pielęgniarka przyszła się spytać jak się czuje, czy boli. Lekarze każdy mi kazania prawił na temat covid, co mnie jeszcze bardziej dobijało, bo byłam tam z innego powodu 😥

Więc teraz nastawiam się, że do szpitala pojadę najwcześniej na poród😁
Wlasnie ja się zaszczepiłam krótko przed zajściem w pierwsza ciążę lub nawet jak już byłam a nie wiedziałam i czasem myślę że to właśnie przez tą szczepionkę moja ciąża nie przetrwała 🤷‍♀️ najgorsze ze tutaj w Niemczech bardzo naciskają na szczepienia. Tydzień temu będąc na pogotowiu musieliśmy najpierw zrobić test żeby nas wpuścili 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Ja swoją wizyte mam dopiero 11.07 na 16:30. To będzie dla mnie ważna wizyta. Bo poprzednia ciąża obumarla w 8tc a właśnie teraz jestem w 8 tygodniu.
Wiem co przechodzisz, ja właśnie jestem w 7+2 i jest po wizycie ok , a rok temu w 8 tc też ciaza obumarła, grunt to pozytywne myślenie i zero stresu , zająć czymś głowę, dlatego chcę chodzic do pracy, żeby nie myśleć.

Chociaz to tak silniejsze, bo w piątek nie wytrzymałam i się popłakałam w pracy, bo za dużo myślałam 🙈

Do góry