reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekamy na wieści ❣️❣️
Week minął szybko . Sobota z dziewczynkami i później wizyta u przyszłych teściów. W niedzielę zachciało mi się jagód do naleśników. Więc wsiedliśmy na motor i pojechaliśmy do lasu . Jagod marnie. 😔 za to uzbieraliśmy litr poziomek 🤩🤩🤩 nigdy tyle poziomek nie widziałam. Dziś może sama pojadę bo mój w pracy . Będą na obiad naleśniki z musem poziomkowym. :)
Ja do lekarza chodzę prywatnie do Brzezin a na NFZ do Matki Polki. Dr o tym wie i bez problemu daje na badania i l4.
Nasilają mi się bóle reumatologiczne .. 😔😔
Mldlosci brak, piersi bola kiedy chcą 😅😅😅
Dziś rano podsluchalam robaczka 😊😊😊

Załączniki

• 20220704_072415.jpg
    20220704_072415.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 78
reklama
No i minął prawie tydzień. Jutro znów USG zaczynam się stresować. Zaczynam bo od 5 dni jestem w ferworze pakowania i przeprowadzki a po drodze jeszcze zaliczyłam wesele więc nie miałam czasu się tym zbyt przejmować. Teraz już czuję oddech jutrzejszej wizyty. Czy będzie wszystko ok. Czy serduszko zaskoczyło i weszło na wysokie obroty czy nie... Nie wiem nawet jak się przygotować na wypadek złych wieści.
Czy ktoś jutro wizytuje?
Też czekam w szpitalu na sprawdzenie, czy serduszko przyspieszyło. Jestem spakowana, bo czuję że tu zostanę. 😟

Czy wy też odczuwacie takie potworne zmęczenie? Ja wstałam, zjadłam śniadanie i jestem zmęczona... nie wyobrażam sobie pójścia do pracy. Przecież bym tak na tym biurku spała... 😅

Dzień dobry:) czytam Was od samego początku, gratuluję wszystkim mamuśka 🥰

Krótko o mnie:
Rok temu 10.06 zemdlałam pod domem i tydzień później poronienie w 8tc krwiak i zdiagnozowana niedoczynność tarczycy, miałam długie cykle nieregularne. Lekarz na prywatnie , L4 od początku, cały czas spałam, dużo wizyt, dużo badań , dużo kasy 🙈

W tym roku 10.06 test pozytywny w 28dc, cały rok obstawiona witaminami, tabletkami i się udało🥰

Po teście pozytywnym stwierdziłam, że ta ciąża będzie inna, nie robiłam bhcg, progesteronu nic , cierpliwie czekałam na wizytę NFZ w 8tc😁jak to wytrzymałam nie wiem 🙈

Więc dziś już po wizycie, wg om 7tc+2 , wg usg również , termin na 14.02, jest ❤️

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze wizyty <3
Ja się umówiłam na jutro i mam też dwie wizyty u różnych lekarzy za tydzień. Jednak odwołuję tą jutro i jedną w poniedziałek. Uznałam, że wybiorę z dwóch lekarzy, którzy pracują w szpitalach pobliskich, a oboje przyjmują tylko prywatnie. Jutro mam wizytę u lekarki, która prowadziła moją ciążę na NFZ (prywatnie też chodziłam) i niestety udało się tylko do niej odpłatnie, bo na NFZ termin na październik, także odpuściłam sobie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo ja się naczytałam o tych ciążach u kobiet w moim wieku i po prostu mam mega starcha.

reklama
Do góry