reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Jak tak czasem czytam Wasze wpisy co wolno a co nie to się zastanawiam czy się z słoiku zabezpieczonym gazą nie zamknać 😅😅😅 kawę ograniczyłam fakt bo potrafiłam wypić porzadne 3 parzuchy a teraz totalniy maks to dwie małe z ekspresu z kosmiczną ilością mleka. Herbata zielona w ciąży jest mniej porzadana niż kawa więc właśnie ja ostawiłam. Ale błagam wyjasnijcie mi co może być złego w surowej kalarepie 😅 jak te nasze mamy nas zdrowe porodzily jak jadly praktycznie wszystko 😃 luzu kobiety 😍
Właśnie na kawę mam ochotę wielka rano 🤣 ale robię sobie taką słaba pol mleka daje ale chodzi o smak kawy. Szukałam z ciekawości o tej kalarepie to wręcz polecają jeść bo ma jakieś tam witaminy 🤔 wszystko jadły fakt. Ale teraz jedzenie a wtedy to duża przepaść tez, teraz to wszystko ma tyle chemii w sobie ze strach nawet pomyslec

Właśnie na kawę mam ochotę wielka rano 🤣 ale robię sobie taką słaba pol mleka daje ale chodzi o smak kawy. Szukałam z ciekawości o tej kalarepie to wręcz polecają jeść bo ma jakieś tam witaminy 🤔 wszystko jadły fakt. Ale teraz jedzenie a wtedy to duża przepaść tez, teraz to wszystko ma tyle chemii w sobie ze strach nawet pomyslec
Jasne, że wszędzie teraz sporo chemii dlatego nie warto też najtańszego badziewia kupować, czytać kraj pochodzenia i w ogole, ale bez popadania w paranoje ;)

Przed ciążą piłam z 6 czarnych dziennie, może więcej, teraz dwie słabsze rano. Po większej ilości jest mi niedobrze. Poprzednio tak samo było, potem odrzuciło od czarnej w ogóle i zaczęłam wtedy pic z mlekiem normalną (wcześniej tez przed z sojowym, ale w ciąży przełknąć nie mogłam). I taką mleczną piłam całą ciążę. Z synem też. Ja bez kawy jestem nieżywa, poza tym lubię ten smak, zobaczymy jak tym razem będzie.

A jeśli o jedzenie chodzi, to oprócz zakazanych typowych rzeczy, to jadłam wszystko. Najlepiej wchodziły ptysie z bitą śmietaną, choć od lat staram się nie jeść syfu i jadam raczej zdrowo. Dobrze, że z powodu kp nie zdążyłam przypomnieć sobie smaku wina w większej ilości, nie piłam od dwóch lat ponad. Czasem lampkę, ale to też rzadko, tak to tylko 0% cin cin. Poprzednio było mi trochę smutno, gdy inni pili, a ja nagle nie mogłam.

Dziewczyny a jadłyście surową kalarepę? Czytałam w internetach że niby można ale potem czytałam że lepiej gotowaną. No tylko ze juz zjadłam pół surowej bo tak uwielbiam kalarepę no i się zaczęłam zastanawiać...
W ogóle to też tak macie że zanim coś zjecie to szybka obczajka w necie czy można czy tylko ja tak panikuje? 😅
Tak. Mimo ze jedna ciaza za mna haha

Ja 29, urodziny mam 11 lutego także jeszcze urodzę przed 30 a taki prezencik 😀 . Dziś zaczęłam podobno 10 tydzień i pierwszy raz cały dzień mdłości i wymioty aż strach coś zjeść a taka głodna 🥹 muszę spróbować jakas kanapkę
Ja też mam urodziny w lutym, 6 luty więc jak wszystko będzie o czasie to będę rodzic już jako 30stka.
Też mam tak z tą kawa że bez niej nie jestem w stanie rano funkcjonować. Kupiłam ostatnio bezkofeinowa i taką pije dwa x dziennie.

Zjedz sobie kanapkę z serem i ogórkiem kiszonym 😊 mąż dziś kupił ogórki, pokroił mi jednego na 4 i podał na talerzyku jak deser 😅 nie pamiętam kiedy ostatnio jedzenie zrobiło mi tak dobrze 😍😂

Ja też mam urodziny w lutym, 6 luty więc jak wszystko będzie o czasie to będę rodzic już jako 30stka.
Też mam tak z tą kawa że bez niej nie jestem w stanie rano funkcjonować. Kupiłam ostatnio bezkofeinowa i taką pije dwa x dziennie.
Ja bede rodzic juz jako 30 juz 😁

reklama
Ja będę rodzić już jako 31 i to mój pierwszy raz. Tak bardzo nie chce cesarki. Tego to się boję na maxa. Nie chcę się bujać z tą blizną co mnie będzie ciągnąć i wkurzać. Miałam operacje na kolano i mi wystarczy.
Pilatesem sobie wrócę potem moje wszystkie mięśnie do normalności.
Btw. Macie w ogóle siłę coś ćwiczyć? Ja jestem totalną antyreklamą swojego studia pilates. Tylko bym spała i nic nie robiła w tej ciąży 😂🤭🤫 nie mówcie moim klientkom.... 🤪 liczę że w 2 trymestrze wróci mi chęć robienia czegokolwiek....

Do góry