reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Cześć Dziewczyny.

Niestety moje plamienie rozkręciło się w krwawienie a więc straciłam moją pierszą ciąże. :( jest podłamana bo staraliśmy się o nią 7 miesięcy i przyrost hcg z 21 na 24 wydawał sie ok. Wiem jedno organizm do nas przemawia. Wczoraj po tym poranym plamieniu jak ręką odjął nie czułam aby hcg sie rozwijał, wszystkie objawy się straciły.

Życzę każdej z was zdrowia i aby Qasze maluszki rozwijały się prawidłowo. Dbajcie o siebie!
Przykro mi 😢😢😢

reklama
Dziewczyny mam podobną sytuację, niestety według miesiączki 6t4d a USG 5t4d i pęcherzyk pusty. Pani doktor mówiła że nie ma nadziei że zarodek już powinien być, mam zrobić podwójną betę i zobaczyć czy przyrasta prawidłowo ale wypisała skierowanie do szpitala na zabieg łyżeczkowania. Czy jest nadzieja jeszcze? Czy któraś miała podobną sytuację? Jutro wizyta u innego lekarza może na lepszym sprzęcie coś zobaczy.
5+4 może jeszcze nie byc widać zarodka, mógł być slaby sprzęt czy cokolwiek innego. Idź na spokojnie do innego lekarza

Dziewczyny, ile razy robiłyście betę ? Zastanawiam się czy 2 razy wystarczy i czekać na wizytę czy iść znowu kolejny raz.
Dwa razy zaraz po zrobieniu testu ciazowego. Jedna w piątek druga w poniedziałek, dwa tygodnie później poszłam do lekarza potwierdzić czy się pęcherzyk dobrze zagniezdzil. Nie widzę sensu robienia bety kilka razy.

Dziewczyny, ile razy robiłyście betę ? Zastanawiam się czy 2 razy wystarczy i czekać na wizytę czy iść znowu kolejny raz.
Trzy razy. Jestem panikarą.
Witam się 😊 Termin na początek lutego..
Ciąża to było wieeeeeeelkie zaskoczenie bo miało jej nigdy nie być.. 😊
Więc jeszcze tego się oswoiłam.. 😊
Cześć :) Moja ciąża to też zaskoczenie niemałe, ale ja już dwojkę dzieci mam.

Ja robiłam dwa razy. Przyrost z 260 na 755 więc na tyle ładny, że nie robiłam trzeciej, choć korciło ;)
A tak swoją drogą, ile płaciłyscie za badanie? U mnie 48zl i trochę się zdziwiłam bo w 2020 chyba było ok 30 🤑

I pytanie do dziewczyn które mają już dzieci. Ja właśnie jestem na wakacjach sama z córką i jest super. ( Czasem ciężko ale super) i jakoś zaczęła mnie przerażać mysl że prawdopodobnie za rok będe już z dwójką dzieci. Niepokój wywołuje po pierwsze pytanie jak ja sobie poradzę np w zaawansowanej ciąży z rozbrykanym dwulatkiem albo pozniej z rozbrykanym dwulatkiem i niemowlakiem...
A po drugie nie jestem sobie w stanie wyobrazić że już nie będę poświęcala całej rodzicielskiej uwagi mojej córce... Że nie będe już miała czasu tylko dla niej.
Może to hormony ale jakoś niepokój w sercu mi się pojawił.
Jakieś dobre rady???

reklama
Do góry