reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@FankaKadry jak dzisiaj Kochana?

@Megi86 ja tez jestem bardziej nerwowa im bliżej NT, normalka, hormony i strach o dziecko to mieszanka która na nas obecnie wpływa. Ja do tego płaczę bez powodu [emoji28]

@Kordosia ja dla pewności właśnie bym poszła po USG 12 tygodniowym, będziesz spokojniejsza, ze u dzidzi ok :) po Twoich przejściach wierzę, se teraz wszystko pójdzie jak z płatka!

@Ewela821 nie będziesz stała przed tą decyzja a test podwójny Cię uspokoi. Moja przyjaciółka po Edwardsie urodziła 2 zdrowych maluchów, robiła te badania aby sie uspokoić i tak właśnie było. Nie ma inne opcji u Ciebie :)

Lecę sie szykować do pracy dziewczyny, a takiego mam dziś lenia z szok ;)

Sprawdziłam dzisiaj swoją wagę, startowałam z 61, a teraz 61,8 w 11 tygodniu wiec jestem zadowolona :)

Miłego dnia!
Kochana póki co nie leci nic, w nocy ani kropki i tteraz wstałam na 5 min siusiu, umyć zęby, zrobić sobie bułkę i wziąść leki to póki co na czysto. Ale już bym wolała, żeby to że mnie wyleciało a nie zezarlo mojego dzidziusia :( bidulek ma ciężkie warunki tam

Hej dziewczyny wczoraj bylam u gina wszystko jest ok po poronieniu nie ma sladu nie plamie nie krwawie za to na lewym jajniku mamy pecherzyk 15mm i mamy zielone swiatlo tak sie zastanawiamy czy dzialac czy jeszcze poczekac wsumie lekarz powiedzial ze mozna sie starac bo jest juz wszystko na swoim miejscu macica wrocila do normalnych rozmiarow u mnie wszystko szypko wraca do normy teoretycznie za jakies 2 tyg moze ciut dluzej powinnam miec okres
Szybko kochana wow,trzymam kciuki za fasolkę,aby się pojawiła.
Mój 3latek dopiero wstał,ja wczoraj miałam wyjście z koleżanką na japońskie pyszności.mamy też dziś gości,bardzo się cieszę bo ostatnio jakaś sama się czuję.milego dnia drogie

Dzień dobry [emoji4] ja już po wizycie. Mam założoną kartę ciąży. Wszystkie badania ok, [emoji106]
Rozmawiałam z lekarką o tych badaniach wolnego DNA płodu. Ona poleciła mi zrobić test panorama. Jest ponoć najlepszy. I możliwy do zrobienia od 9tc. Ogólnie była zdania, że te testy to najlepszy wynalazek medycyny i jak najbardziej powinnam skorzystać jeżeli tylko możemy sobie na to pozwolić.
Wizytę mam kolejną 25 sierpnia. Do zrobienia tylko morfologia i siusiu. Oraz tsh i ft3 i ft4[emoji846]
Miłego dnia i trzymam kciuki za pozostałe wizytujące [emoji110]

@Fanka Kadry ja krwiaka z Zośką miałam do 16tc. Trzy razy z krwotikiem lądowałam w szpitalu. Nie mogę Ci napisać jakiej był wielkości bo nie mogę w tym bajzlu znaleźć papierów, ale był duży. Z tym, że to dobrze, że się on oczyszcza [emoji846] bo wtedy nie będzie dalej rósł i nie zrobi krzywdy maluchowi. Trzymam mocno za Ciebie i twoją fasolę kciuki [emoji8]
Będzie na pewno dobrze [emoji106]

Witam nową mamusię [emoji3]

Dziewczyny zapytam Was,bo zapomniałam zapytać lekarki. Na poprzedniej wizycie wyszedł mi termin na 25 lutego a wcczoraj jak byłam na 3 marca. To znaczy,ze dzidziuś za wolno rośnie ? 5 lipca było 6t3d a wczoraj dopiero 7t2d. Z czego to wynika? Oczywiście to są wyliczenia tego programu USG

Dzień dobry [emoji4] ja już po wizycie. Mam założoną kartę ciąży. Wszystkie badania ok, [emoji106]
Rozmawiałam z lekarką o tych badaniach wolnego DNA płodu. Ona poleciła mi zrobić test panorama. Jest ponoć najlepszy. I możliwy do zrobienia od 9tc. Ogólnie była zdania, że te testy to najlepszy wynalazek medycyny i jak najbardziej powinnam skorzystać jeżeli tylko możemy sobie na to pozwolić.
Wizytę mam kolejną 25 sierpnia. Do zrobienia tylko morfologia i siusiu. Oraz tsh i ft3 i ft4[emoji846]
Miłego dnia i trzymam kciuki za pozostałe wizytujące [emoji110]

Milo czytac :) A mozesz napisac cos wiecej nt. panoramy tzn. dlaczego wg Twojej doktor ten test jest najlepszy? :)

Dziewczyny zapytam Was,bo zapomniałam zapytać lekarki. Na poprzedniej wizycie wyszedł mi termin na 25 lutego a wcczoraj jak byłam na 3 marca. To znaczy,ze dzidziuś za wolno rośnie ? 5 lipca było 6t3d a wczoraj dopiero 7t2d. Z czego to wynika? Oczywiście to są wyliczenia tego programu USG
Może być tak, że przez krwiaka i krwawienie nie mogła go dobrze zmierzyć. Jeżeli nie kazała się tym martwić i nic na ten temat nie mówiła to chyba jest ok [emoji846]

reklama

Hmm dziwne, bo lekarz powinien trzymac sie RAZ ustalonej daty porodu. Ona jest 'swieta i niezmienna' - czyt. opinie na ten temat kilku lekarzy ginekologow.
Sadze, ze Maluszek dobrze rosnie tylko mogl zostac np. zle zmierzony. Lekarz wprowadzil niepotrzebny stres. Podaj wielkosc Maluszka :) ps. Jak przegladam USG dziewczat na naszym forum to widze ze nawet w tych samych dniach sa duze rozbieznosci w wielkosci bobasow. Nie masz sie czym martwic - serio :)

Do góry