reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hej dziewczyny wczoraj bylam u gina wszystko jest ok po poronieniu nie ma sladu nie plamie nie krwawie za to na lewym jajniku mamy pecherzyk 15mm i mamy zielone swiatlo tak sie zastanawiamy czy dzialac czy jeszcze poczekac wsumie lekarz powiedzial ze mozna sie starac bo jest juz wszystko na swoim miejscu macica wrocila do normalnych rozmiarow u mnie wszystko szypko wraca do normy teoretycznie za jakies 2 tyg moze ciut dluzej powinnam miec okres
Witaj @Baffi26 :) Super,że wszystko tak szybko wróciło do normy. Tylko musisz się zastanowić czy psychicznie też jesteś gotowa czy jednak potrzebujesz jeszcze trochę czasu bo mimo wszystko była to bardzo trudna sytuacja. Ja bym pewnie jeszcze miesiąc lub dwa poczekała ale to Ty sama musisz wiedzieć czego potrzebujesz i czy jesteś w pełni gotowa. Obojętnie jak zdecydujesz to trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści;) A wyniki badań maluszka już masz? Wiesz co było przyczyną straty? Jeśli nie chcesz o tym pisać to oczywiście rozumiem i nie musisz odpowiadać. Pozdrawiam:)

reklama
Właśnie w tym całym zamieszaniu nie zapytałam się czemu tak to się zmieniło. 5 lipca miał 6mm i był to niby 6t3d a wczoraj miał 1cm 16 mm i niby 7t2d więc nic nie rozumiem

@FankaKadry jak dzisiaj Kochana?

@Megi86 ja tez jestem bardziej nerwowa im bliżej NT, normalka, hormony i strach o dziecko to mieszanka która na nas obecnie wpływa. Ja do tego płaczę bez powodu [emoji28]

@Kordosia ja dla pewności właśnie bym poszła po USG 12 tygodniowym, będziesz spokojniejsza, ze u dzidzi ok :) po Twoich przejściach wierzę, se teraz wszystko pójdzie jak z płatka!

@Ewela821 nie będziesz stała przed tą decyzja a test podwójny Cię uspokoi. Moja przyjaciółka po Edwardsie urodziła 2 zdrowych maluchów, robiła te badania aby sie uspokoić i tak właśnie było. Nie ma inne opcji u Ciebie :)

Lecę sie szykować do pracy dziewczyny, a takiego mam dziś lenia z szok ;)

Sprawdziłam dzisiaj swoją wagę, startowałam z 61, a teraz 61,8 w 11 tygodniu wiec jestem zadowolona :)

Miłego dnia!
Dziękuję:) Zobaczę co mi dziś powie lekarz i wtedy podejmę decyzję. Pozdrawiam:)

Hej. Dopiero teraz wygospodarowalam czas żeby coś napisać, mój synek ostatnio ciągle tylko mama i mama, najchętniej to by cały dzień był do mnie przyczepiony.
Gratuluję udanych wizyt, zdjęcia Maluszków piękne!!! [emoji173] [emoji7] [emoji7]
Dziewczyny które mają krwiaki odpoczywajcie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Co do l4 ja uważam że ciąża to taki czas gdzie po raz ostatni możemy tak naprawdę odpocząć (szczególnie jeśli to będzie pierwszy Maluszek) a pracodawca i tak nigdy nie doceni poświęcenia względem siebie i dziecka.
A napracować się jeszcze zdąży jak to @Ewela821 napisała. ;)

My w poniedziałek jedziemy nad morze na parę dni także po mału muszę myśleć co ogarnąć przed wyjazdem i żeby nic nie zapomnieć. :)
Życzę udanych dzisiejszych wizyt [emoji8]

Co ja za sny dzisiaj miałam:szok: aż strach opowiadać..Ucieszyłam się po przebudzeniu,że to tylko sen.Najgorsze ,że teraz będę o nich myśleć przez cały dzień:oo2: Ach te hormony :rofl:

Hej Mamuśki!
Czytam forum regularnie i czerpię z niego naprawdę interesującą wiedzę. Mniej się udzielam. Dziś jednak postanowiłam podzielić się też moim zdaniem na pewne poruszone tematy.
Na początek - selfiaczek mojego Misia w załączniku - 9w0d - 1.89 cm . Tak jak piszecie, rozbieżność duża. Ale lekarz mówi, że wszystko idzie wzorowo. Jak u Was było z wielkością w tym czasie? Pora umuwić się na prenatalne. Dzis 9w6d.

Jeślo chodzi o migreny. Ja też cierpię na nie od dziecka. Czy się nasilły? Nie wiem. Cały czas są, pojawiają się. Zauważyłam wzmożony ból głowy i mdłości po wycieczce autem. Czyżby mnie tam "wytrzęsło" i to powodowało takie objawy? Kto wie...

L4 i umowa. Ja miałam umowę do wczoraj. Obecnie do 30 lipca jestem na L4. Miałam anginę, zatoki, okropnie jestem słaba pewnie z powodu ciąźy i przebytych w poprzednim tygodniu chorób. Najpierw chciałam zaczekać na umowę i dopiero poinformować pracodawcę o ciaże. Stwierdziłam, że to jednak nie w moim stylu, byłoby nie fair. Pojechałam w poniedziałek. Powiedziałam co jest grane. Moje zdziwienie-naprawdę miła reakcja, dostałam umowę, gratulacje, uspokajanie aby niczym się nie martwić.

Jeśli chodzi o L4. Teraz jestem, bo naprawdę muszę nabrać sił. Nie dałabym rady pracować. Chciałabym wrócić od sierpnia. Pracować do 4 lub 6 miesiąca-w zależności od sampoczucia i widoczności. Jak będzie nie wiem. Praca konduktora, setki kilometrów dziennie, chodząco-stojąca, 12 h, dojazd do pracy 1 h, powrót 1 h, pociągi nie zawsze pracują, średnio po 14-16 h w domu i rano do pracy znowu, godziny różne. Ciężko. Nie wiem co zrobię. A wiecie czemu? Bo uważam, że L4 to przywilej ciężarnych. I nie boje powiedzieć się tego głośno. Jeśli coś się wydarzy, kto za Ciebie będzie płakał? Jeśli kobieta ma sumienie niech idzie na L4. Uważam, że ten odpoczynek należy nam się. Czy pracodawvy zawsze są tacy fair wobec nas? Oczywiście zdarzają się i tacy. Jednak podejrzewam, że gdyby zrobić bilans większość pracodawców okazałaby się egoistami. Ten okres naszego życia to szczególny okres-mamy prawo być egoistkami. Poza tym nie myślmy tylko o sobie-ale o nowym życiu, które w nas powstaje.

Załączniki

• 20180713_214357.jpg
    20180713_214357.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 73
@Megi86 ja tez od kilku dni zero objawow, uwierz miedzy 6 I 10 tygodniem bylo nieciekawie takze taka bezobjawowa ciaza to relaks ;)
Na nerwy polecam kapiel z solami Epsom, bardzo rozluznia I uspokaja :) trzymam kciuki za badania

@Gabrysia95 super, ze w pracy tak dobrze to przyjeli, bedziesz miala troche wiecej wsparcia :)

@Ewela821 to straszne co przeszlas :( I dobrze, ze o tym rozmawiasz, bo to jest niestety rzeczywistosc I takie rzeczy sie dzieja niestety, jestem pewna, ze teraz bedzie juz wszystko ok
Ja bym chyba wolala zrobic badania, zeby jednak wiedziec, ze wszystko jest w porzadku :)

@Baffi26 ciesze sie, ze fizycznie juz doszlas do siebie, moim zdaniem tylko Wy wiecie kiedy bedzie dobry moment, bo to nie o cialo chodzi tylko o dusze, jak sie bedziesz czula silna na tyle, zeby wznowic starania to zycze powodzenia, zeby udalo sie jak najszybciej :)

@gaya11 zycze duzo zdrowia dla mlodzienca

@EmiliaS super waga! Fajnie slyszec, ze nie tylko ja nie przybieram, niby ksiegi podaja, ze w 1wszym trymestrze 1.5kg do gory skacze, ale kazda kobieta jest inna :) milego dnia w pracy, dlugo dzis siedzisz?

@karolina921 super, ze wszystko dobrze :) a o tym badaniu to nie slyszalam hmm moze ma tu w UK inna nazwe, jestescie zdecydowani robic?

@Łucja_ witaj :) ja podobnie jak Ty, 10tydz 3d dzisiaj I termin na 10/02 :)

@FankaKadry nic sie nie przejmuj, fasolki rosna kazda w swoim tempie, do tego dodaj fakt, ze pomiary moga byc kilka mm w te czy wewte ;) I juz masz roznice tygodnia a czasem I dwoch! Ja bym sie trzymala dat z pierwszego usg :)

Dziewczyny ma ktoras juz jakies zachcianki ciazowe?

Pozdrawiam i zycze milego dnia

Co ja za sny dzisiaj miałam:szok: aż strach opowiadać..Ucieszyłam się po przebudzeniu,że to tylko sen.Najgorsze ,że teraz będę o nich myśleć przez cały dzień:oo2: Ach te hormony :rofl:
Moje sny w ciąży to też jakaś masakra... Nie codziennie, ale jednak często. Są dziwne, po przedzeniu szukam w internetowych sennikach znaczenia i zazwyczaj nie jest ono zadowalające.

Dziś przeszły same siebie.. Uwaga, wiek obecny, ale jednak siędzę w podstawówce na historii, sala z moich wspomnień, rusza mi się ząb, wypada, zaraz wypadają wszystkie pozostałe... Co było dalej, zawijanie ich w chusteczkę, aby jakoś w domu je poskładać, przykleić, zaciśnięte usta i wstyd...

Boję się.. U nas w regionie takie sny "mówią" o jednym.

Pamiętam, że moja przjaciółka też miała dziwne i pokręcone sny w ciąży.

Milo czytac :) A mozesz napisac cos wiecej nt. panoramy tzn. dlaczego wg Twojej doktor ten test jest najlepszy? :)
Najwięcej to mówiła o czułości badania przy mikrodelacjach w przypadku Panoramy sięga on 95% i jest to ponoć najwyższa czułość testu tego typu dla tych chorób. I jako jedyny wykrywa triplodie płodu. Odróżnia też dna płodu od dna matki co ponoć też nie jest standardem w tych testach.

reklama
Hej dziewczyny wczoraj bylam u gina wszystko jest ok po poronieniu nie ma sladu nie plamie nie krwawie za to na lewym jajniku mamy pecherzyk 15mm i mamy zielone swiatlo tak sie zastanawiamy czy dzialac czy jeszcze poczekac wsumie lekarz powiedzial ze mozna sie starac bo jest juz wszystko na swoim miejscu macica wrocila do normalnych rozmiarow u mnie wszystko szypko wraca do normy teoretycznie za jakies 2 tyg moze ciut dluzej powinnam miec okres
No to dobre wieści! Super! :) Działacie?

Do góry